Φώτα ολόφωτα στην Καρπασία

Print

agiasmos1

Του Λουκά Παναγιώτου

Σε άκρως λαμπριάτικο και πανηγυρικό κλίμα εορτάσθηκαν φέτος τα άγια Θεοφάνεια στην κατεχόμενη χερσόνησο της Καρπασίας και ύστερα από 39 ολόκληρα χρόνια, «Επεφάνη σήμερον» και ακούστηκε βροντώδης η «Φωνή Κυρίου επί των υδάτων» της ηρωωτόκου Αιγιαλούσης. 

agiasmos

Της Θείας Λειτουργίας και της ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού, που τελέστηκε στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος, στην ομώνυμη κοινότητα της Καρπασίας, προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, με τη συμμετοχή των ιερέων της Καρπασίας π. Ζαχαρία και π. Κωνσταντίνου.

agiasmos2

Παρόντες οι ηρωικοί εγκλωβισμένοι της χερσονήσου, καθώς και πλήθος Καρπασιτών, από τις ελεύθερες περιοχές, οι οποίοι με θρησκευτική ευλάβεια, συναισθηματική ένταση, δάκρυα ελπίδος, ιερό δέος και πνευματική κατάνυξη κατέκλυσαν τον ιερό ναό.

agiasmos3

agiasmos4

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε, με πάσα ιεροπρέπεια και με επικεφαλής τον Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, ο καθαγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα, που βρίσκεται δίπλα από τον ιστορικό χώρο της εκκλησίας του Αγίου Θύρσου ή Θέρισου, όπως επεκράτησε να λέγεται στη Γιαλούσα.

agiasmos5

Αρκετοί ήταν οι κολυμβητές, οι οποίοι έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Σταυρό, μεταξύ των οποίων ένας μαθητής και η γνωστή τραγουδίστρια Στέλλα Γεωργιάδου, ενώ οι πιστοί παρακολούθησαν με συγκίνηση και δάκρυα κατανύξεως, την κατάδυση του τιμίου Σταυρού στα νερά της Καρπασίτικης θάλασσας και ομοθυμαδόν έψαλλαν το «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε».

http://www.romfea.gr/ekklisies/ekklisia-tis-kiproy/21576-2014-01-07-11-25-27

Friday the 18th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©