ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print

φωτογραφία 1

            Την Παρασκευή, 1 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο HILTON Cyprus συνάντηση ανάμεσα στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κοινοβουλίου κ. Joseph Daul με θέμα την καταπάτηση των δικαιωμάτων του Θεοφιλεστάτου για ελεύθερη διακίνηση και τέλεση των θρησκευτικών του καθηκόντων στην κατεχόμενη από τούς Τούρκους Επαρχία του. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Τάσος Μητσόπουλος καθώς και η κ.α. Μητσοπούλου, στενή συνεργάτιδα του κ. Κασουλίδη στις Βρυξέλλες.

            Ο Θεοφιλέστατος αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Daul για την καλοσύνη που είχε να τον συναντήσει παρά το βεβαρημένο του πρόγραμμα και να ακούσει το πρόβλημά του. Στη συνέχεια έκανε αναφορά στο ιστορικό της Επισκοπής Καρπασίας, το σκοπό της επανίδρυσής της και εξήγησε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Καρπασία τονίζοντας την παρουσία 300 περίπου ελληνοκυπρίων εγκλωβισμένων και την ανάγκη για πνευματική καθοδήγηση τους. Επιπλέον, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που έτυχε από το κατοχικό καθεστώς από την μέρα της χειροτονίας του τον Ιούνιο του 2007 κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός της απόφασης του κατοχικού καθεστώτος όπως από τον Ιούνιο του 2008 του απαγορεύει τη τέλεση Θείων Λειτουργιών ή Ακολουθιών στην Καρπασία, καταλήγοντας στα πρόσφατα γεγονότα της 12ης Μαρτίου όπου το κατοχικό καθεστώς του ανακοίνωσε την απόφαση για απαγόρευση μετάβασης στις κατεχόμενες περιοχές. Τέλος, ενημέρωσε τον κ. Daul για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει μέχρι σήμερα μέσω προσωπικών επαφών και διαβημάτων προς διάφορες αρχές για άρση της απαγόρευσης αυτής εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και ζητώντας τις δικές του εισηγήσεις για λύση του προβλήματος.

            Ο κ. Daul με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για τη συνάντηση εκφράζοντας την αρνητική στάση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κοινοβουλίου έναντι της Τουρκίας. Επίσης, ανέφερε ότι έχει γνώση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και η παρουσία του στο νησί του έδωσε τη δυνατότητα να ενισχύσει την ήδη αρνητική άποψη και γνώση που είχε για την Τουρκία. Παράλληλα τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι πολύ προσεκτικό στις τοποθετήσεις του κατά το προσεχές εξάμηνο, λόγω της επικείμενης ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία έτσι ώστε να μην δημιουργήσει οποιαδήποτε προβλήματα μιας και η Τουρκία καραδοκεί και αναμένει να δημιουργήσει διπλωματικά επεισόδια. Μετά όμως το πέρας του εξαμήνου υπογράμμισε την πρόθεσή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να λάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σχετικά με τη στάση που κρατά το κατοχικό καθεστώς έναντι του Επισκόπου Καρπασίας.

                                                                                      

Friday the 18th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©