Το oδόφραγμα του Αγ. Δομετίου απέκλεισε ο Επίσκοπος Καρπασίας

Print

Συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας για μία ώρα

Ο Επίσκοπος Καρπασίας καταγγέλλει την απαγόρευση εισόδου του στα κατεχόμενα που του έχει επιβάλλει το κατοχικό καθεστώς.

Λευκωσία: Στον αποκλεισμό του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου για μία ώρα προχώρησε τη Μ.Τετάρτη το πρωί ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, διαμαρτυρόμενος για την άρνηση των κατοχικών αρχών να του επιτρέψουν να μεταβεί στα κατεχόμενα για να λειτουργήσει σε Ναούς της Μητροπολιτικής του περιφέρειας.

Ο Επίσκοπος Χριστοφόρος συνοδευόμενος από άλλους τέσσερις ιερείς απέκλεισαν το οδόφραγμα από τις 7 έως τις 8 το πρωί μπλοκάροντας τις διόδους με τέσσερα οχήματα.

Κατά τη συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν επετράπη η διέλευση από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές Τουρκοκυπρίων.

Σε δηλώσεις του ο Επίσκοπος Καρπασίας ανέφερε ότι η συμβολική διαμαρτυρία στην οποία προέβη το πρωί, αποσκοπούσε στο να διαδηλωθεί η ελεύθερη διακίνηση Ελληνοκύπριων και Τουρκοκυπρίων στον τόπο τους και η χωρίς προσκόμματα άσκηση των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων και ελευθεριών.

«Προβήκαμε σε αυτή την εκδήλωση για διαμαρτυρία, παραμονές του Πάσχα, επειδή αισθάνομαι μεγάλο πόνο στην καρδιά που δεν μου επιτρέπεται να μεταβώ στην εκκλησιαστική μου περιφέρεια για να είμαι κοντά στο ποίμνιο μου αυτές τις σημαντικότατες αυτές θρησκευτικές εορτές», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Αρχιεπισκοπή.

Χαρακτήρισε προσωπική και αυθόρμητη την ενέργεια του, αναφέροντας ότι δεν βρίσκει την αναμενόμενη συμπαράσταση από αυτούς που ανέμενε ότι την έδειχναν.

«Απευθύνω έκκληση σε αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να βρεθεί λύση», είπε, καθώς επίσης και προς τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου να συναντηθούν για να επιλύσουν το πρόβλημα για το καλό και των Ε/κ και των Τ/κ.

Απηύθυνε μάλιστα έκκληση και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, να του απαντήσει με ποιο πρακτικό τρόπο μπορεί να επιτελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα.

«Κύριε Πρόεδρε τα παιδιά μου είναι εγκλωβισμένα και θέλω να πάω να τα δω πείτε τον τρόπο», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι το κατοχικό καθεστώς εδώ και εβδομάδες απαγορεύει τον Επίσκοπο Καρπασίας να μεταβεί στα κατεχόμενα, ενώ δεν του επέτρεψαν να μεταβεί ούτε στην κατεχόμενη Μόρφου μαζί με τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, προ μερικών εβδομάδων. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου αποφάσισε όπως κανένας ιεράρχης να μην μεταβαίνει στα κατεχόμενα, μέχρι να λήξει το θέμα.

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012 2:32 μμ
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος


Saturday the 5th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©