Αποκρυφιστικές πρακτικές για την αντιμετώπιση του Coronavirus (Covid- 19)

 

Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Γεωργόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ

H συστηματική, ενεργός και ποικιλόμορφη παρουσία του αποκρυφιστικού χώρου για την αντιμετώπιση του πόνου και της ασθένειας έχει μεγάλη και ποικιλόμορφη παρουσία[1]. Στο πλαίσιο του αντιχριστιανικού φαινομένου της «Νέας Εποχής», κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα, οι αντιεπιστημονικές,  ανορθολογικές αλλά και επικίνδυνες «θεραπευτικές»[2] δοξασίες και πρακτικές του αποκρυφιστικού χώρου βρήκαν ένα μεγάλο πεδίο εύκολης διάδοσης και πρόσληψη τους[3].

Περισσότερα:

Πίστεψε δύο κομπογιαννίτες "εναλλακτικούς γιατρούς" και το πλήρωσε με τη ζωή του

Της Παναγιώτας Χαραλάμπους

Πολύ ακριβά πλήρωσε καρκινοπαθής την ελπίδα του για πλήρη ίαση, την οποία όμως εναπόθεσε σε δύο τσαρλατάνους «ειδικούς». Πρόκειται για 30χρονο από τη Λεμεσό, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο μήνα, χτυπημένος από μεταστατικούς όγκους σε διάφορα ζωτικά όργανα. Όπως καταγγέλλει ο αδερφός του αποβιώσαντος, που μίλησε αποκλειστικά στον «Φ», ο 30χρονος θα μπορούσε να σωθεί εάν κάποιοι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι την απόγνωση και την απελπισία του, δεν τον έπειθαν ότι η κλασσική ιατρική θα τον σκοτώσει, ενώ η «εναλλακτική» μπορεί να τον σώσει. 

Περισσότερα:

Κύπρος: Καμία επίσημη καταγγελία για τον «ψευτογιατρό» από την Ελλάδα

Δεν υπάρχει καμια επίσημη καταγγελία για τον «ψευτογιατρό» από την Ελλάδα, ούτε και αποτελεί μέλος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ, ο οποίος καλεί τους πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί και επιφυλακτικοί και να μην διστάζουν να καταγγέλλουν περιπτώσεις που εγείρουν υποψίες.

Περισσότερα:

Γιατρός «μαϊμού»: «Δεν ξέραμε τι χορηγούσε στο παιδί» – Συγκλονίζει η μαρτυρία πατέρα θύματος

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση εξαπάτησης που φαίνεται ότι είχε δημιουργήσει ο γιατρός - «μαϊμού», ο οποίος συνελήφθη και είναι αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο. Μέχρι και γιατρούς είχε εξαπατήσει με τις δήθεν επιστημονικές του γνώσεις, ο 47χρονος ψευτογιατρός, ο οποίος συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής κατηγορούμενος, εκτός των άλλων και για τον θάνατο δύο ανήλικων καρκινοπαθών, 14 και 16 ετών, καθώς και ενός 76χρονου με την ίδια πάθηση, ενώ εμπλέκεται και σε υπόθεση απάτης πολύ μεγάλης αξίας σε βάρος γνωστού επιχειρηματία.

Περισσότερα:

Ψευδοεπιστήμη και COVID-19 — αρκετά ανεχτήκαμε ήδη

Timothy Caulfield

Ούρα αγελάδας, χλωρίνη και κοκαΐνη, και τα τρία έχουν προταθεί ως φάρμακα κατά του COVID-1 — και τα τρία ανοησίες ολκής. Η πανδημία έχει χαρακτηριστεί ως βιολογικό όπλο που διέρρευσε, ως παραπροϊόν της ασύρματης τεχνολογίας 5G και ως πολιτική απάτη — όλα αερολογίες. Επιπλέον, έχουμε δει αναρίθμητους γκουρού της ευεξίας και επαγγελματίες της εναλλακτικής ιατρικής να προωθούν μη ελεγμένα φίλτρα, χάπια και πρακτικές ως μέσα «ενίσχυσης» του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Περισσότερα:

Ποινική δίωξη για απάτη εναντίον του Γιώργου Πασχαλίδη! Παρουσιάζεται ως καθηγητής Ψυχολογίας αλλά είναι απόφοιτος Δημοτικού!!!

O Γιώργος Πασχαλίδης παρουσιάζεται ως καθηγητής Ψυχολογίας, θεραπευτής και ερευνητής αλλά φέρεται να κατέχει μόνο απολυτήριο Δημοτικού

Ποινική δίωξη για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ'εξακολούθηση με συνολική όφελος ή συνολική ζημία άνω των 30.000 ευρώ καθώς και για έκθεση κατά συρροή, από την οποία προέκυψε και βαριά βλάβη στην υγεία παθόντος και για παραβίαση ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά συρροή ασκήθηκε στον 61χρονο Γιώργο Πασχαλίδη από το Αιγίνιο της Πιερίας, ο οποίος παρουσιάζεται ως θεραπευτής και ερευνητής.

Περισσότερα:

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Φινλανδίας απαιτεί απαγόρευση της εφαρμογής «θεραπεία μέσω της πίστης» για παιδιά

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Ο Φινλανδικός Ιατρικός Σύλλογος έχει ζητήσει από τις αρχές ν’ απαγορεύσουν την «θεραπεία μέσω της πίστης» (faith healing), ιδιαίτερα στην περίπτωση μικρών παιδιών και ευπαθών ενηλίκων.

Ο όρος «θεραπεία μέσω της πίστης» αναφέρεται στις «θεραπευτικές» μεθόδους βάσει θρησκευτικών πεποιθήσεων και μέσω «προσευχών», αντί για επιστημονικές ιατρικές διαδικασίες και θεραπείες.

Περισσότερα:

ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ

Της κ. Άννας Κυριαζή.
μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων

Η Marilyn Ferguson, μαθήτρια της Θεοσοφίστριας Alice Bailey και μία από τους κυριότερους εκφραστές του κινήματος της «Νέας Εποχής» εξηγούσε πώς «η ιατρική θα επανεφευρισκόταν ώστε η βάση της να μετατοπιστεί από το δυτικό ορθολογισμό στον ανατολικό μυστικισμό». Η Ferguson ανακήρυττε το παλιό ιατρικό μοντέλο νεκρό και προς αντικατάστασή του συνιστούσε ένα «ολιστικό μοντέλο υγείας». Στο νέο αυτό ολιστικό μοντέλο περιλαμβανόταν ο κόσμος των πνευμάτων και τα «ενεργειακά πεδία».

Λίγα εισαγωγικά:

Η Ιριδολογία είναι κι αυτή μια «εναλλακτική» μέθοδος δήθεν διάγνωσης και θεραπείας. Λέγοντας «εναλλακτική μέθοδο» αναφερόμαστε σε μεθόδους οι οποίες δεν είναι επιστημονικώς αναγνωρισμένες και επικυρωμένες. Πρόκειται περί αποκρυφιστικών ή φιλοσοφικών θεωριών αναμεμειγμένων με ιατρικούς και επιστημονικούς όρους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται λανθασμένα και με αλλοιωμένο, αντιεπιστημονικό περιεχόμενο.

Περισσότερα:

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ή ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗ;

Του κ. Νικολάου Μηλιώνη
μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων

Η ρεφλεξολογία, γνωστή και ως «Θεραπεία των Ζωνών» ή «ανακλαστική ζωνοθεραπεία», βασίζεται στην ιδέα ότι για κάθε «μεσημβρινό» του σώματος υπάρχουν αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα και στις παλάμες, οπότε η άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένες περιοχές αυτών μπορεί να έχει θεραπευτικές ιδιότητες στα αντίστοιχα μέρη του σώματος. Αργότερα, όπως και άλλες πρακτικές τέτοιου τύπου, προσπάθησε να συσχετίσει τα σημεία αυτά με δήθεν νευρικές απολήξεις, αν και συγκρίσεις μεταξύ του ανθρώπινου νευρικού συστήματος και των «χαρτών μεσημβρινών» έδειξαν ότι τέτοια σχέση δεν υφίσταται.

Περισσότερα:

ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Του κ. Ιωάννη Μηλιώνη.
μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων

Τον τελευταίο καιρό, εμφανίζονται όλο και πιο συχνά οι λεγόμενες «ολιστικές» ή «εναλλακτικές» μέθοδοι, που υπόσχονται θεραπεία, αυτογνωσία, απαλλαγή από το stress και από άλλα προβλήματα, κ.λπ. Πρόκειται για μια μεγάλη ποικιλία, δήθεν θεραπευτικών –στην πραγματικότητα μαγικών- πρακτικών, οι οποίες ξεκινούν από την εξής βάση, σύμφωνα με τη διδασκαλία των χώρων που τις ασκούν: Ότι, δηλαδή, υπάρχει μία «θεϊκή ενέργεια», η οποία ρέει μέσα σε όλα τα πράγματα και από την οποία αποτελούνται όλα τα πράγματα.

Περισσότερα:

Tuesday the 2nd. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©