«Η Σαϊεντολογία του κατέστρεψε τη ζωή»: Πώς οδηγήθηκε στην αυτοκτονία ο εγγονός του Έλβις Πρίσλεϊ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΣΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ

Προβλήματα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ είχε ο εγγονός του Έλβις Πρίσλεϊ και γιος της Λίζα Μαρί, και είχε μπει σε κλινική αποτοξίνωσης λίγο προτού αυτοκτονήσει στην πολυτελή έπαυλη της μητέρας του. Παράλληλα, γίνεται γνωστό πως κατηγορούσε τη Σαϊεντολογία πως του είχε καταστρέψει την ζωή.

Περισσότερα:

Βροχή οι μηνήσεις εναντίον της Σαηεντολογίας. Κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων, παιδική κακοποίηση και καταναγκαστική εργασία

Σωρεία μηνύσεων υποβλήθηκαν τους τελευταίους μήνες εναντίον της λεγόμενης «εκκλησίας» της Σαηεντολογίας (Church of Scientology) και του αρχηγού της David Miscavige. Κάνουν λόγο για ένα αχανές δίκτυο εμπορίας ανθρώπων, παιδικής κακοποίησης και καταναγκαστικής εργασίας.

Περισσότερα:

Ένα τέταρτο του αιώνα στην κόλαση της Σαηεντολογίας

Του COATES

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Την πρώτη φορά που είδε ένα υψηλόβαθμο μέλος της «Εκκλησίας» της Σαηεντολογίας να κτυπά κάποιον μέχρι που τον έριξε στο πάτωμα, «όλη η πλύση εγκεφάλου που είχα υποστεί για χρόνια και χρόνια εξαφανίστηκε σε μια στιγμή», λέει το πρώην μέλος Mariette Lindstein. «Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να φύγω απ’ αυτή την οργάνωση αλλά μου πήρε έξι χρόνια από τότε για να το κατορθώσω». Η Μάριετ, 60 χρόνων σήμερα, απέδρασε το 2004 από το κίνημα που στους κόλπους του συμπεριλαμβάνει ονόματα όπως του Τομ Κρουζ, Τζον Τραβόλτα και Ελίζαμπεθ Μος, ύστερα από 27 χρόνια παραμονής σ’ αυτό.

Περισσότερα:

Περασμένα μεγαλεία …

ΤΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΣΒΗΝΕΙ

Η Σαηεντολογία φέρεται να προσπαθεί ν’ αντισταθμίσει την «επί 20 και πλέον έτη συνεχή μείωση των ‘εργασιών’» της, στοχεύοντας στ’ ανερχόμενα αστέρια του Μπόλλυγουντ (Bollywood) και την ανατολική Ευρώπη, μετά την « ‘απόρριψή’ της από τη νέα γενιά ηθοποιών του Χόλυγουντ λόγω της κακής φήμης που απέκτησε ύστερα από τις δημόσιες αποκαλύψεις εναντίον της».

Περισσότερα:

Πέρσι στην Ιρλανδία, φέτος στην Κύπρο

Επιθετικό μάρκετινγκ της Σαηεντολογίας στην Ιρλανδία (και όχι μόνο…)

«Είστε μάλλον καταθλιπτική, ανεύθυνη και ασταθής ως άτομο». Αυτά ήταν τα ψυχαναλυτικά αποτελέσματα που έδωσε μέλος της Σαηεντολογίας στο Δουβλίνο, στην υπό κάλυψη δημοσιογράφο της εφημερίδας Independent.ie, η οποία προηγουμένως είχε υποβληθεί σε «τεστ προσωπικότητας».

Περισσότερα:

Η Λία Ριμίνι αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της Σαηεντολογίας

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Ένας μεγάλος αριθμός πρωτοκλασάτων ηθοποιών του Χόλυγουντ, έχουν ενταχθεί στην αυτοαποκαλούμενη «εκκλησία» της Σαηεντολογίας, για την οποία οι απόψεις διίστανται. Πρόκειται για θρησκεία ή καταστροφική λατρεία – σέκτα (cult);

Περισσότερα:

ΜΕΡΟΣ Γ. ΣΑΗEΝΤΟΛΟΓΙΑ: ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. "Leah Remini: Scientology and the Aftermath"

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Στη βραβευμένη με Emmy σειρά του τηλεοπτικού καναλιού A&E, «Λία Ρεμίνι: Η Σαηντολογία και οι Συνέπειές της»-"Leah Remini: Scientology and the Aftermath" η ηθοποιός μετατρέπεται σε ερευνητή δημοσιογράφο, συνοδευόμενη από τον πρώην ανώτατο εκτελεστικό λειτουργό της Σαηεντολογίας, τον Αυστραλό Μάικ Ρίντερ, για ν’ αποκαλύψει την απόκρυφη πραγματικότητα της οργάνωσης. Ήδη από το πρώτο επεισόδιο στέλνει δραματικό μήνυμα:  Προσέχετε τα παιδιά σας, προσέχετε τους φίλους σας. ΒΓΑΛΤΕ-ΤΟΥΣ-ΑΠ’ ΑΥΤΗ-ΤΗΝ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ!!!

Αναφερόμενη στο παρελθόν της, με την πεποίθηση ενός αφοσιωμένου (τότε) οπαδού, η Ρεμίνι εξετάζει τη σκιώδη ιεραρχία της Σαηεντολογίας και την απατηλή υπόσχεσή της ότι θα οδηγήσει τους «πιστούς» της στη «μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων τους σε κάθε πτυχή της ζωής τους…», ενώ παράλληλα αποστέλλει τρανταχτή προειδοποίηση σε όσους μπορεί να είναι ευάλωτοι στις φανταχτερές υποσχέσεις των στρατηγικών Μάρκετινγκ της Σαηεντολογίας.

Σε συνέχεια του Α΄ και Β΄ μέρους, παραθέτουμε κάποιες χαρακτηριστικές λεπτομέρειες από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις των εκπομπών της Ρεμίνι.

(Οφείλουμε να επαναλάβουμε ότι, ο όρος «εκκλησία» χρησιμοποιείται εξ ανάγκης στα κείμενά μας,  διότι η οργάνωση είναι εγγεγραμμένη στην Αμερική με την Επωνυμία «Εκκλησία της Σαηεντολογίας» - και μ’ αυτό το όνομα αναφέρεται στα αγγλικά κείμενα. Με τον δόλιο αυτό τρόπο πέτυχε να καθιερωθεί ως «θρησκεία», απολαμβάνοντας φορολογικές απαλλαγές και το «απυρόβλητο» του νόμου).

Περισσότερα:

ΣΑΗEΝΤΟΛΟΓΙΑ : ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ (Μέρος Β΄)

Leah Remini: "Scientology and the Aftermath"

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Αφού έφυγε από τη Σαηεντολογία - την οποία για 35 χρόνια υπηρέτησε με πλήρη αφοσίωση αλλά και μεγάλο κόστος - πέραν της δημοσιοποίησης των εμπειριών της μέσω συνεντεύξεων και ενός βιβλίου που έγραψε, η Λία Ρεμίνι αποφάσισε να προχωρήσει βαθύτερα στην αποκάλυψη της αποκρυφιστικής πραγματικότητας της καλούμενης «εκκλησίας», με τη σειρά ντοκιμαντέρ Leah Remini: Scientology and the Aftermath. Στο πρόγραμμα αυτό παρουσιάζεται να ταξιδεύει σε διάφορες περιοχές της Αμερικής, μαζί με τον Μάικ Ρίντερ, πρώην ανώτερο αξιωματούχο της οργάνωσης και δεξί χέρι του νυν αρχηγού της Μισκάβιτς, για να συνομιλήσει με πρώην μέλη για τη φρίκη που υπέμεναν για χρόνια στους κόλπους της οργάνωσης. (Η Σαηεντολογία αρνείται όσα της καταλογίζουν στις εκπομπές).

Σε συνέχεια του Α΄ μέρους , παραθέτουμε 5 συγκλονιστικές αποκαλύψεις οι οποίες περιλαμβάνουν εξαναγκαστικές εκτρώσεις, καθώς και σωματική και ψυχολογική κακοποίηση.

Περισσότερα:

ΣΑΗEΝΤΟΛΟΓΙΑ: ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ (Μέρος Α΄)

"Leah Remini: Scientology and the Aftermath"

Η ηθοποιός  Leah Remini αγωνίζεται  γι’ αυτούς που  «δεν έχουν φωνή»…

 Leah Remini & Mike Rinder

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Όταν το 2013 η Λία Ρεμίνι εγκατέλειψε τη Σαηεντολογία, στην οποία ανήκε για 35 χρόνια, δεν έφυγε κρυφά μέσα στη νύχτα.  Η γνωστή ηθοποιός αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την ιστορία της σε σειρά ντοκιμαντέρ μέσω του Αμερικανικού τηλεοπτικού καναλιού A&E, με την ονομασία Leah Remini: Scientology and the Aftermath. Ως παραγωγός και παρουσιάστρια καταγράφει τις εμπειρίες άλλων πρώην μελών – θυμάτων της Σαηεντολογίας, που παραμερίζοντας τους ενδοιασμούς τους, εξιστορούν τις κακοποιήσεις, τα ψυχικά τραύματα, τη διάλυση οικογενειών και την οικονομική καταστροφή που υπέστησαν στα χέρια της καλούμενης «εκκλησίας» της Σαηεντολογίας.

Περισσότερα:

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ “ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ” (Nation of Islam) ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Έξω από το κτίριο της λεγόμενης «εκκλησίας» της Σαηεντολογίας στο Λος Άντζελες (Καλιφόρνια ΗΠΑ) Φωτο: Mario Anzuoni/Reuters

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Ο Αμερικανός Louis Farrakhan, ηγέτης της θρησκευτικής ομάδας «Το Έθνος του Ισλάμ» (Nation of Islam -NOI) εισπράττει προμήθεια για κάθε έναν από τους οπαδούς του που υποβάλλονται στο λεγόμενο «΄Ωντιντιγκ» (‘auditing’) της Σαηεντολογίας.

Η Σαηεντολογία είναι κοινώς γνωστή ως η «θρησκεία» των αστέρων. Η διείσδυσή της στο Χόλυγουντ είναι βαθιά και η «πρόσληψη» διασημοτήτων αποτελεί σημαντικό παράγοντας της στρατηγικής μάρκετινγκ της οργάνωσης… Ακούγεται κάπως περίεργο να περιγράφουμε τις προσηλυτιστικές προσπάθειες μιας θρησκείας ως ‘στρατηγικές μάρκετινγκ’, αλλά η Σαηεντολογία διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη αμερικανική θρησκεία. Λειτουργεί ως επιχείρηση στην καλύτερη περίπτωση και ως σέκτα (cult) στη χειρότερη.

Περισσότερα:

Monday the 19th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©