Ψυχιατρικά προβλήματα σε πρώην μέλη της κίνησης "πίστη" - "Λόγος της Ζωής" (Word of Life)

Ομιλία στο Ευρωπαϊκό συνέδριο της Μασσαλίας στις 27-28 Μαρτίου 2004 με θέμα την Υγεία και την κυριαρχία των Καταστροφικών Λατρειών.

Εισαγωγή 

Το Word of Life (ο Λόγος της Ζωής) ξεκίνησε περίπου πριν 20 χρόνια στην Uppsala, της Σουηδίας και έχει περισσότερα από 2,000 ενεργά μέλη.  Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται και τα τακτικά συνέδρια, συχνά συγκεντρώνουν περισσότερα από 5,000 άτομα. Τα παιδιά των μελών πηγαίνουν στο ιδιωτικό Σχολείο «Λόγος Ζωής» αντί για το συνηθισμένο Σχολείο. Πολλοί άνθρωποι απ’ ολόκληρη την χώρα, όπου υπάρχουν δορυφορικές συναθροίσεις (satellite congregations), επισκέπτονται το Σχολείο Βιβλικών Μελετών της κίνησης για ένα με δύο χρόνια.

 

Περισσότερα:

Ψυχιατρική και Πνευματική Υγεία

Τα ακόλουθα βασίζονται σε μια παρουσίαση η οποία έγινε στο 8ο Ετήσιο Συνέδριο Ψυχιατρικής και Πνευματικής Υγείας στην Πόλη της Νέας Υόρκης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο συγγραφέας είναι ο εκτελεστικός διευθυντής της AFF, εκδότης του Cult Observer, και συντάκτης του Cultic Studies Journal της AFF.
Η Έρευνα δείχνει, ότι παρόλο που η πλειοψηφία των ατόμων που ανήκουν σε λατρείες τελικά εγκαταλείπουν τις ομάδες τους, πολλοί και ίσως οι περισσότεροι, βιώνουν αυξημένα επίπεδα ψυχολογικής κατάθλιψης μετά την έξοδο τους και συχνά αναζητούν συμβουλές για πνευματική υγεία.

Περισσότερα:

Wednesday the 24th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©