Παιδική εργασία σε κοινόβιο της σέκτας "Δώδεκα Φυλές" στην Αμερική

Print

Φωτο: Inside Edition

Πολλαπλές παραβιάσεις των νόμων περί παιδικής εργασίας έχει διαπιστώσει το κρατικό Τμήμα Εργασίας σε φάρμα στην πόλη Κέϊμπριτζ (κομητεία Ουάσιγκτον – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ), κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο κοινόβιο της ομάδας «Δώδεκα Φυλές», ύστερα από έρευνα και αποκαλύψεις του Αμερικανικού τηλεοπτικού καναλιού "Inside Edition".

Οι διερευνώμενες παραβιάσεις αφορούν 12 ανήλικους και τα πρόστιμα για τις υποθέσεις αυτές πιθανόν να ανέλθουν σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

Σε τηλεοπτική εκπομπή που μεταδόθηκε πριν λίγες μέρες και για την οποία είχε χρησιμοποιηθεί κρυμμένη κάμερα βιντεογράφησης, παρουσιάζονται ανήλικα παιδιά να εργάζονται στο εργοστάσιο συσκευασίας καλλυντικών της οργάνωσης «Δώδεκα Φυλές» στο Κέϊμπριτζ.

Οι «Δώδεκα Φυλές» (Twelve Tribes) είναι μια χριστιανική θρησκευτική αίρεση (sect). Μέλη της ομάδας ζουν κοινοβιακά σε αγρόκτημα στο Κέιμπριτζ με την ονομασία Common Sense (Κοινή λογική - Συναντίληψη).

Η ομάδα είχε κινήσει υποψίες για παραβιάσεις του νόμου περί παιδικής εργασίας στο παρελθόν και είναι περισσότερο γνωστή για αλυσίδα από καφετέριες που διατηρεί σε διάφορες τοποθεσίες στις ΗΠΑ, με την ονομασία Yellow Deli.

Η σέκτα διατηρεί κοινόβια και επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη, Νέα Αγγλία και σε άλλες Πολιτείες της Αμερικής, όπως η Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Γεωργία και Φλώριδα.

Το Υπουργείο εργασίας ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνες σε αρκετές εγκαταστάσεις της Οργάνωσης σε διάφορες περιοχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Η σέκτα «Δώδεκα Φυλές» (The Twelve Tribes) έχει αντιμετωπίσει επίσης καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών.

Σχετικά Άρθρα:

Ανηλεής ξυλοδαρμός παιδιών στη σέκτα «Δώδεκα Φυλές» σε Αγγλία και Γερμανία 

και

Η οδυνηρή περιπέτεια μιας οικογένειας στη σέκτα «Δώδεκα Φυλές» (Twelve Tribes)

https://www.timesunion.com/business/article/Inside-Edition-airs-video-alleging-child-labor-12965339.php#photo-15665524

Sunday the 25th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©