ΗΠΑ: Μάνα και κόρη, μέλη αίρεσης, σκότωσαν πέντε μέλη της οικογένειάς τους

Οι συγγενείς μιας 45χρονης γυναίκας από την Πενσιλβάνια, που κατηγορείται ότι σκότωσε πέντε μέλη της οικογένειάς της –μεταξύ αυτών και τις 9χρονες ανιψιές της– υποστηρίζουν ότι επί πολλές εβδομάδες παρακαλούσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες να ερευνήσουν την υπόθεση γιατί πίστευαν ότι είχε επηρεαστεί από μια περιθωριακή αίρεση.

Περισσότερα:

Παιδική εργασία σε κοινόβιο της σέκτας "Δώδεκα Φυλές" στην Αμερική

Φωτο: Inside Edition

Πολλαπλές παραβιάσεις των νόμων περί παιδικής εργασίας έχει διαπιστώσει το κρατικό Τμήμα Εργασίας σε φάρμα στην πόλη Κέϊμπριτζ (κομητεία Ουάσιγκτον – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ), κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο κοινόβιο της ομάδας «Δώδεκα Φυλές», ύστερα από έρευνα και αποκαλύψεις του Αμερικανικού τηλεοπτικού καναλιού "Inside Edition".

Περισσότερα:

Ομάδες Προσωπικής «Αυτοανάπτυξης» ή … Αυτοκαταστροφής;

Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

Βιβλίο με αποκαλύψεις σχετικά με Οργάνωση «Αυτοβελτίωσης» η οποία έχει κάνει πλύση εγκεφάλου στην κόρη της, ετοιμάζει η γνωστή ηθοποιός Catherine Oxenberg.

Τρεις μήνες μετά την πρώτη αποκάλυψη της εμπλοκής της κόρης της στην οργάνωση NXIVM (προφέρεται Νέξιουμ), η πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Δυναστεία» Κάθριν Όξενμπερκ αποφάσισε να γράψει βιβλίο για να μοιραστεί την εμπειρία της, με την ελπίδα να βοηθήσει κι άλλους...

Περισσότερα:

Η εξέλιξη μίας λατρείας και μία ομάδα υποστήριξης για τις οικογένειες των μελών της. Η ομάδα του Jim Roberts και το διαδύκτιο των γονιών της Ομάδας του Roberts


Μέρος Ι «Βοήθεια, έκλεψαν τον γιο μας»

Έχουμε τρία παιδιά, δυο κορίτσια και ένα αγόρι. Διαθέτουμε δύο αυτοκίνητα, ένα ξένο και ένα δικό μας. Είμαστε ίσως μέρος της μεγάλης μεσαίας τάξης.
Όταν πήρα το τηλεφώνημα στο γραφείο μου, η γυναίκα μου έκλαιγε και μπορούσα να διακρίνω πανικό στη φωνή της. Ήταν η 21η του Μάρτη και αφού τα γενέθλια της ήταν στις 22 του Μάρτη, περιμέναμε τη συνηθισμένη κάρτα γενεθλίων από το γιο μας στο κολέγιο. Ήταν ένας μοναδικός νεαρός άνδρας και το είδος του παιδιού που επιθυμούν όλοι οι γονείς. Ήταν καλός μαθητής στο λύκειο και έπαιρνε πάντα Α’ κατά τη διάρκεια των δυο πρώτων χρόνων στο Πανεπιστήμιο του Ίναχο. Ποτέ δεν είχε μπλέξει με ναρκωτικά και το μόνο που δοκίμασε ήταν το αλκοόλ. Είχε κερδίσει το βραβείο του πολίτη σαν πρωτοετής φοιτητής στο Σχολείο του στο Τέξας και εκλεγόταν πρόεδρος της τάξης κάθε χρόνο. Όταν μετακομίσαμε στη Βόρεια Ακτή του Σικάγο, επιλέγηκε να γίνει «Μαθητής Ανταλλαγής» στη νότιο Αφρική κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους από το Λύκειο του Λέικ Φορεστ, όπου αναγνωριζόταν από μαθητές και καθηγητές για την κοινωνική του προσωπικότητα, την ευγενή του φύση, το σεβασμό προς τους άλλους, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τη θέση τους στη ζωή. Τον τελευταίο του χρόνο επιλέγηκε σαν ο πιο «φιλικός».

Περισσότερα:

Τα παιδιά στις Λατρείες

Για να κατανοήσουμε τα προβλήματα που βιώνουν τα παιδιά στις λατρείες, είναι σημαντικό ν’ αναλύσουμε το πώς ενεργούν οι γονείς τους. Συνήθως τα παιδιά εμπλέκονται σε λατρείες επειδή οι γονείς τους πιστεύουν, ότι είναι το καλύτερο για αυτά. Όμως τυγχάνουν εκμετάλλευσης και ελέγχονται πνευματικά από τον αρχηγό ή από το γκουρού της συγκεκριμένης ομάδας. Άρα πόσο ελεύθεροι είναι στην πραγματικότητα και πώς αυτό επηρεάζει τα παιδιά τους;

Περισσότερα:

Wednesday the 24th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©