Συνάντηση Επισκόπου Καρπασίας και εκπροσώπων των κοινοτήτων επαρχίας Καρπασίας με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη

Print
Κατηγορία: Επίσκοπος Καρπασίας
Published Date

Να σταματήσει το ξεπούλημα κατεχόμενων περιουσιών, ζήτησε ο Νίκος Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις μετά τη συνάντηση.

 

Έκκληση για αναστολή του ξεπουλήματος των κατεχόμενων περιουσιών στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων των κατεχομένων, «ώστε να μη δώσουμε από μόνοι μας την λύση του Κυπριακού», απηύθυνε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ αναφέρθηκε και σε στήριξη των προσφύγων.

Ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Τρίτης με τον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο και αντιπροσωπεία από κατεχόμενες Κοινότητες και Δήμους της Καρπασίας, στην παρουσία και του Βουλευτή Αμμοχώστου Κυριάκου Χατζηγιάννη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι άκουσε την αγωνία του Επισκόπου, του Προέδρου των Κατεχομένων Κοινοτήτων, του Δημάρχου Ακανθούς και των λοιπών μελών της αντιπροσωπείας, για το ξεπούλημα των κατεχόμενων περιουσιών.

Ζήτησε παράλληλα να υπάρξει αναστολή της πώλησης κατεχόμενων περιουσιών, ώστε να επιτραπεί στην νέα Κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα ζητήματα όσων υποχρεώνονται να προσφύγουν στην «επιτροπή» και γενικότερα με την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ερωτηθείς πώς θα στηριχθούν οι πρόσφυγες, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι αυτό είναι θέμα σοβαρότατης μελέτης που θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές, ενώ πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να δούμε πού θα βρίσκονται και τα οικονομικά του κράτους».

http://www.cna.org.cy/

Friday the 18th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©