Τ.Μητσόπουλος: Ιστορική η συμφωνία για τον Απ. Ανδρέα

Print
Κατηγορία: Επίσκοπος Καρπασίας
Published Date

ap.Andreas

Βαθιά ικανοποίηση για την ιστορική, όπως είπε, υπογραφή της συμφωνίας για αναστήλωση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα, εκφράζει ο Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μητσόπουλος αναφέρει ότι η τελετή υπογραφής στην Αρχιεπισκοπή αποτελεί το αίσιο επιστέγασμα μιας μακρόχρονης και επίπονης διαδικασίας, που εξελίχθηκε μέσα από χρονοβόρες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις.

Παράλληλα, εκφράζει συγκίνηση που γίνεται επιτέλους εφικτή η αποκατάσταση ενός ιστορικού μνημείου, το οποίο, όπως αναφέρει, κατέχει ξεχωριστή θέση όχι μόνο στην ιστορία και τη θρησκευτική παράδοση του τόπου αλλά και στη συνείδηση κάθε Ε/κ πολίτη και μεγάλης μερίδας Τ/κ. Πρόκειται για ένα μνημείο που αποτελεί «σύμβολο ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον στην πατρίδα μας, χωρίς κατοχή και διαίρεση, με σεβασμό των μνημείων της ιστορικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς», αναφέρει.

Προσθέτει ότι αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που εργάστηκαν σκληρά για να επιτευχθεί η συγκεκριμένη συμφωνία και να ξεπεραστούν μεγάλα εμπόδια και σε όλους εκείνους που δεν αποκαρδιώθηκαν από καθυστερήσεις και απογοητεύσεις.

Ευχόμαστε η συγκεκριμένη συμφωνία να αποτελέσει την αφετηρία για μια συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια αποκατάστασης όλων των ιστορικών μας μνημείων, που σήμερα κινδυνεύουν με κατάρρευση ή αλλοίωση, στην κατεχόμενη γη μας, καταλήγει ο κ. Μητσόπουλος.

http://www.sigmalive.com/ekloges2013/electionnews/28291

Friday the 18th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©