Παναμάς: Ανακάλυψαν μαζικό τάφο που συνδέεται με θρησκευτική αίρεση

Print
Κατηγορία: Σέκτες-Λατρείες
Published Date

Ελευθερώθηκαν δεκαπέντε άτομα που κρατούνταν από τη θρησκευτική αίρεση, η οποία είναι υπαίτια για άλλον ένα μαζικό τάφο, ο οποίος είχε ανακαλυφθεί τον περασμένο Ιανουάριο

Στις φωτογραφίες οι ερευνητές επιβλέπουν την απομάκρυνση σκελετικών υπολειμμάτων στην απομακρυσμένη βορειοδυτική περιοχή ιθαγενών Ngäbe-Buglé. Τον Ιανουάριο βρέθηκε ξανά εκεί κοντά ένας τάφος που περιείχε επτά πτώματα

Τα θύματα συνδέονται με μια θρησκευτική αίρεση που πιστεύεται ότι πραγματοποιεί βίαιους εξορκισμούς που καταλήγουν θανάσιμοι για τα θύματα.

Ο εισαγγελέας Azael Tugri είπε ότι οι ανακριτές έπρεπε να κάνουν πεζοπορία 10 ωρών στα βουνά για να φτάσουν στο μαζικό τάφο, ο οποίος βρίσκεται στον βόρειο τομέα της περιοχής Ngäbe Buglé κοντά σε ποτάμι.

Η τοποθεσία είναι περίπου 350 χιλιόμετρα (210 μίλια) δυτικά της πρωτεύουσας, της Πόλη του Παναμά.

"Αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ούτε το φύλο, ούτε ο αριθμός των ατόμων [που βρέθηκαν στον τάφο]", είπε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με το BBC.

Όλα τα λείψανα στάλθηκαν σε νεκροτομείο στην επαρχία Chiriquí, όπου θα διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση, ανέφερε σε ανακοίνωση η εισαγγελία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η αστυνομία συνέλαβε το φερόμενο αρχηγό της αίρεσης του "Νέου Φωτός του Θεού" για την ανακάλυψη ενός παρόμοιου μαζικού τάφου τον Ιανουάριο.

Εκείνος ο τάφος - ο οποίος περιείχε τα λείψανα εγκύου γυναίκας, πέντε από τα παιδιά της και έναν έφηβο - ανακαλύφθηκε αφότου τρεις χωρικοί που κρατούσε η αίρεση διέφυγαν και πήγαν σε νοσοκομείο, είχαν αναφέρει τότε οι εισαγγελείς.

Στη συνέχεια, η αστυνομία εισέβαλε στην κοινότητα και είπε ότι μέσα σε μια αυτοσχέδια εκκλησία βρήκαν μια γυμνή γυναίκα, μαχαίρια και μια κατσίκα, έτοιμη για τελετουργική θυσία. Είπαν ότι η αίρεση παρακολουθούσε τους ντόπιους χωρικούς, εκτελώντας βίαιους "εξορκισμούς" με ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια.

Ελευθερώθηκαν δεκαπέντε άτομα που κρατούνταν από τη θρησκευτική ομάδα.

https://www.news247.gr/kosmos/panamas-anakalypsan-maziko-tafo-poy-syndeetai-me-thriskeytiki-airesi.7929734.html

Tuesday the 27th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©