Ένας χρόνος χωρίς τον Τάσο Μητσόπουλο Τελέστηκε χθες το ετήσιο μνημόσυνό του στην παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας

Print
Κατηγορία: Διορθόδοξο Δίκτυο
Published Date

Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος: Σπάνιο είδος ανθρώπου και πολιτικού ο Τάσος Μητσόπουλος

 Mitsopoulos1

Ο Τάσος Μητσόπουλος υπήρξε ένα σπάνιο είδος ανθρώπου και πολιτικού και ο θάνατός του βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Κύπρο, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, εκφωνώντας τον επιμνημόσυνο λόγο, στο πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του Τάσου Μητσόπουλου στη Λάρνακα, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και άλλων επισήμων.

Μέσα σε μια πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα τελέστηκε το πρωί στην κατάμεστη από κόσμο εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Κοντού, το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως υπουργού Άμυνας. Στο μνημόσυνο, του οποίου προέστησαν ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, παρέστησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Άμυνας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, οι Πρόεδροι του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και του ΕΥΡΩΚΟ  Δημήτρης Συλλούρης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, βουλευτές από όλα τα κόμματα, οι ηγεσίες της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, άλλοι  κρατικοί αξιωματούχοι και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, επίσημοι και λαός μετέβησαν στο κοιμητήριο όπου τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του Τάσου Μητσόπουλου. Αργότερα, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε τελετή μετονομασίας τμήματος της οδού Πιαλέ Πασά σε λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου.

Ο Σ. Χάσικος είπε ότι ο εκλιπών έφυγε πρόωρα και άδικα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 48 ετών, αφήνοντας πίσω σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά, ενώ τον στερήθηκε και η πολιτική ζωή του τόπου.

«Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο Τάσος διακρινόταν, από κάθε άποψη, μεταξύ των πολιτικών της γενιάς του», είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, για να προσθέσει ότι όσοι τον γνώρισαν και τον έζησαν από κοντά, μόνο αισθήματα θαυμασμού και εκτίμησης τρέφουν γι’ αυτόν.

Πρόσθεσε ότι η πραότητα και το μειλίχιο ύφος του ήταν τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα, ενώ είπε ότι «σπάνια ένας πολιτικός κατόρθωσε να προκαλέσει την ομοφωνία σύσσωμης της κοινωνίας, σε ό,τι αφορά το κενό που προκλήθηκε με το θάνατο του».

Συνέχισε, λέγοντας ότι σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, περιλαμβανομένων και των αντιπάλων του, υποκλίθηκε μπροστά στο φέρετρό του. «Ο θάνατος του Τάσου δεν άφησε αδιάφορους δεξιούς, αριστερούς ή κεντρώους» ανέφερε.

Είπε ακόμη ότι ο Τάσος Μητσόπουλος άφησε την ευπρέπεια ως παρακαταθήκη και πολιτική κληρονομιά, ενώ υπήρξε παράλληλα υπόδειγμα Χριστιανού, καθώς ήταν γνωστή η αγάπη του για την Εκκλησία και η προσήλωσή του στα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη.

Αναφέρθηκε στην πολιτική σταδιοδρομία του εκλιπόντος, από την Φοιτητική Παράταξη Πρωτοπορία, την ηγεσία της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, την ανέλιξή του στον Δημοκρατικό Συναγερμό και την εκλογή του στη Βουλή, μέχρι και την υπουργοποίησή του στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη, αρχικά ως Υπουργός Συγκοινωνιών το 2013 και έπειτα ως Υπουργός Άμυνας το 2014.

Τέλος, είπε ότι ο Τάσος Μητσόπουλος, πέρα από «μέγας πολιτικός», υπήρξε και «στοργικός και υποδειγματικός οικογενειάρχης» και έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του απέναντι στην πατρίδα, την πόλη που τον γέννησε, τη Λάρνακα, και την πολυαγαπημένη του οικογένεια.

Ο Τάσος Μητσόπουλος απεβίωσε στις 22 Μαρτίου 2014 ύστερα από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία, που υπέστη την προηγούμενη ημέρα, συνεπεία ρήξης εγκεφαλικού ανευρύσματος, ενώ βρισκόταν στο γραφείο του στο Υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ

Saturday the 24th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©