72 χρόνια κάθειρξης στην αρχηγό της σέκτας «Επιθετικός Χριστιανισμός» ('Aggressive Christianity')

Print
Κατηγορία: Σέκτες-Λατρείες
Published Date

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Η αρχηγός φονταμενταλιστικής χριστιανικής σέκτας, η οποία αυτοαποκαλείται «Ο στρατός του Θεού» (“God’s Army”), θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, για όσα έκανε πίσω από τις κλειστές πόρτες του καταυλισμού της κοντά στην πόλη Γκάλοπ στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.

Η Ντέπορα Γκριν διαφέντευε μιας καταστροφικής λατρείας (cult) με την ονομασία (the "Aggressive Christian Mission Training Corps"). Ντυνόταν με στρατιωτικές στολές και αυτοαποκαλείτο «Στρατηγός» ("the General").

Ήταν επίσης γνωστή ανάμεσα στους οπαδούς της ως «Προφήτης» ή ‘Μαντείο’ του Θεού - "Oracle of God".

Η Γκριν καταδικάστηκε την περασμένη Τετάρτη από το επαρχιακό δικαστήριο στην πόλη Γκράντς στο Νέο Μεξικό, ύστερα από τη μακροσκελή κατάθεση ενός από τα θύματά της, που μίλησε για όλα όσα γίνονταν στην οργάνωση.

Το θύμα περιέγραψε τα σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια που για χρόνια υπέφερε στα χέρια της Γκριν και τα οποία ακόμα αγωνίζεται να ξεπεράσει, προσθέτοντας ότι έχει υποβληθεί σε 11 χειρουργικές επεμβάσεις γι’ αποκατάσταση σπασμένων οστών…

Ο δικαστής James Sanchez επιδίκασε στη Γκριν 72 χρόνια κάθειρξης για πολλαπλές κατηγορίες βιασμών παιδιών, απαγωγών και παιδικής κακοποίησης.

Όπως αποκαλύφθηκε στην αρχή της δίκης, τη δεκαετία του 90 η Γκριν είχε πείσει την κόρη της να πάρει ένα νεογέννητο μωρό από την Ουγκάντα. Το παιδί μεταφέρθηκε στον καταυλισμό όπου υπέστη πολλαπλές κακοποιήσεις.

Τα εγκλήματα ήλθαν στο φως πέρυσι, ύστερα από έφοδο των αρχών στον καταυλισμό της οργάνωσης στην περιοχή Fence Lake κοντά στην πόλη Γκάλοπ, όπου βρήκαν 11 παιδιά. Κάποια απ’ αυτά ήταν ηλικίας μόλις 4 ετών και κρατούνταν εκεί παρά τη θέλησή τους.

Τα παιδιά τέθηκαν υπό την επιμέλεια του τμήματος ευημερίας παιδιών της πολιτείας Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.

https://www.krqe.com/news/new-mexico/-aggressive-christianity-cult-leader-sentenced/1477766667

Tuesday the 26th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©