Αφορολόγητη δια νόμου η λατρεία του Σατανά στην Αμερική

Print
Κατηγορία: Σατανισμός
Published Date

Άγαλμα του Baphomet στο Little Rock, πρωτεύουσα της Πολιτείας Αρκάνσας, ΗΠΑ (Φωτο: Hannah Grabenstein / AP)

Η υπηρεσία εσωτερικών προσόδων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, έχει χορηγήσει το ίδιο μη κερδοσκοπικό καθεστώς που δόθηκε σε «εκκλησίες», συναγωγές και τζαμιά στο «Ναό του Σατανά» (The Satanic Temple), έναν οργανισμό στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης, που αυτοαποκαλείται η πρώτη «εκκλησία» της Αμερικής που λατρεύει το διάβολο. Τώρα προστατεύεται από ομοσπονδιακούς νόμους που διέπουν «εκκλησίες» που λειτουργούν ως φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Σε δήλωσή τους τον περασμένο μήνα, εξαγγέλλοντας το νέο καθεστώς, η οργάνωση αποκάλεσε τον εαυτό της μια «άθεη θρησκευτική οργάνωση αφιερωμένη στις σατανικές πρακτικές και στην προώθηση των δικαιωμάτων του Σατανά»…

Περαιτέρω, η δήλωση αναφέρει ότι η ομάδα «κατανοεί τη σατανική φιγούρα ως σύμβολο της εγγενούς φύσης του ανθρώπου, του αιώνιου επαναστάτη, της φωτισμένης έρευνας και της προσωπικής ελευθερίας και όχι σαν μια υπερφυσική θεότητα ή ύπαρξη»…

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-04-26/the-satanic-temple-gets-irs-nod-as-official-house-of-worship

Σχόλιο

Με δόλο και πανουργία, ανυπολόγιστης αξίας ανθρώπινες ψυχές γίνονται βορά και θυσία στο Σατανά

Κατά την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και βιβλιοπατερική παράδοση ο διάβολος  (Σατανάς - Satan) είναι πρόσωπο που δημιουργήθηκε από τον Θεό ως άγγελος και όταν έχασε την κοινωνία μαζί Του έγινε σκοτεινό πνεύμα, διάβολος. Συνεπώς ο διάβολος είναι μια συγκεκριμένη οντότητα, μια συγκεκριμένη ύπαρξη.

Προφανώς, όσοι αρνούνται την ύπαρξή του αναπόφευκτα αρνούνται και τον Χριστιανισμό. "Γι' αυτόν το λόγο ο Υιός του Θεού ήρθε στον κόσμο: Για να καταστρέψει τα έργα του διαβόλου", λέει η Αγία Γραφή, "για να καταργήσει με το θάνατό Του αυτόν που εξουσίαζε το θάνατο, δηλαδή το διάβολο". (Α΄ Ιω. 3,8), (Εβρ. 2,14).

Απειλητικός απέναντι στον άνθρωπο ο θανάσιμος εχθρός του – ο πεσμένος άγγελος-αδιάκοπα και αδιάλλακτα πολεμάει το πλάσμα του Θεού, προσπαθώντας να το παρασύρει στην παράβαση των εντολών του Θεού και σε όλεθρο μεγαλύτερο από εκείνον των προπατόρων μας (Αδάμ και Εύας). Δυστυχώς, με κάθε επιτυχία του ο εχθρός ενθαρρύνεται και γίνεται πιο επιθετικός.

(Όμως)… Με συνεχή εγρήγορση και νήψη επιτηρούν τον νου και την καρδιά τους όλοι οι αληθινοί δούλοι του Θεού. Διακόπτοντας από τούτη τη ζωή κάθε κοινωνία με τους δαίμονες, στερούν απ’ αυτούς κάθε δικαίωμα ή εξουσία πάνω στις ψυχές τους. Έτσι, όταν χωρίζονται από τα σώματά τους, περνούν ανεμπόδιστα τις εξουσίες του αέρα, (των πονηρών δαιμόνων) τις νικημένες ήδη από την αρετή τους. (Αγίου Ιγνατίου Μπριαντσανίνωφ, Λόγος για τα πνεύματα – Λόγος για τον θάνατο, έκδ. Ι. Μονής Παρακλήτου, Ωρωπός Αττικής).

Wednesday the 27th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©