Αποκρυφιστικές πρακτικές για την αντιμετώπιση του Coronavirus (Covid- 19)

 

Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Γεωργόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ

H συστηματική, ενεργός και ποικιλόμορφη παρουσία του αποκρυφιστικού χώρου για την αντιμετώπιση του πόνου και της ασθένειας έχει μεγάλη και ποικιλόμορφη παρουσία[1]. Στο πλαίσιο του αντιχριστιανικού φαινομένου της «Νέας Εποχής», κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα, οι αντιεπιστημονικές,  ανορθολογικές αλλά και επικίνδυνες «θεραπευτικές»[2] δοξασίες και πρακτικές του αποκρυφιστικού χώρου βρήκαν ένα μεγάλο πεδίο εύκολης διάδοσης και πρόσληψη τους[3].

Περισσότερα:

Πίστεψε δύο κομπογιαννίτες "εναλλακτικούς γιατρούς" και το πλήρωσε με τη ζωή του

Της Παναγιώτας Χαραλάμπους

Πολύ ακριβά πλήρωσε καρκινοπαθής την ελπίδα του για πλήρη ίαση, την οποία όμως εναπόθεσε σε δύο τσαρλατάνους «ειδικούς». Πρόκειται για 30χρονο από τη Λεμεσό, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο μήνα, χτυπημένος από μεταστατικούς όγκους σε διάφορα ζωτικά όργανα. Όπως καταγγέλλει ο αδερφός του αποβιώσαντος, που μίλησε αποκλειστικά στον «Φ», ο 30χρονος θα μπορούσε να σωθεί εάν κάποιοι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι την απόγνωση και την απελπισία του, δεν τον έπειθαν ότι η κλασσική ιατρική θα τον σκοτώσει, ενώ η «εναλλακτική» μπορεί να τον σώσει. 

Περισσότερα:

Κύπρος: Καμία επίσημη καταγγελία για τον «ψευτογιατρό» από την Ελλάδα

Δεν υπάρχει καμια επίσημη καταγγελία για τον «ψευτογιατρό» από την Ελλάδα, ούτε και αποτελεί μέλος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ, ο οποίος καλεί τους πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί και επιφυλακτικοί και να μην διστάζουν να καταγγέλλουν περιπτώσεις που εγείρουν υποψίες.

Περισσότερα:

Γιατρός «μαϊμού»: «Δεν ξέραμε τι χορηγούσε στο παιδί» – Συγκλονίζει η μαρτυρία πατέρα θύματος

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση εξαπάτησης που φαίνεται ότι είχε δημιουργήσει ο γιατρός - «μαϊμού», ο οποίος συνελήφθη και είναι αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο. Μέχρι και γιατρούς είχε εξαπατήσει με τις δήθεν επιστημονικές του γνώσεις, ο 47χρονος ψευτογιατρός, ο οποίος συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής κατηγορούμενος, εκτός των άλλων και για τον θάνατο δύο ανήλικων καρκινοπαθών, 14 και 16 ετών, καθώς και ενός 76χρονου με την ίδια πάθηση, ενώ εμπλέκεται και σε υπόθεση απάτης πολύ μεγάλης αξίας σε βάρος γνωστού επιχειρηματία.

Περισσότερα:

Ψευδοεπιστήμη και COVID-19 — αρκετά ανεχτήκαμε ήδη

Timothy Caulfield

Ούρα αγελάδας, χλωρίνη και κοκαΐνη, και τα τρία έχουν προταθεί ως φάρμακα κατά του COVID-1 — και τα τρία ανοησίες ολκής. Η πανδημία έχει χαρακτηριστεί ως βιολογικό όπλο που διέρρευσε, ως παραπροϊόν της ασύρματης τεχνολογίας 5G και ως πολιτική απάτη — όλα αερολογίες. Επιπλέον, έχουμε δει αναρίθμητους γκουρού της ευεξίας και επαγγελματίες της εναλλακτικής ιατρικής να προωθούν μη ελεγμένα φίλτρα, χάπια και πρακτικές ως μέσα «ενίσχυσης» του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Περισσότερα:

Ποινική δίωξη για απάτη εναντίον του Γιώργου Πασχαλίδη! Παρουσιάζεται ως καθηγητής Ψυχολογίας αλλά είναι απόφοιτος Δημοτικού!!!

O Γιώργος Πασχαλίδης παρουσιάζεται ως καθηγητής Ψυχολογίας, θεραπευτής και ερευνητής αλλά φέρεται να κατέχει μόνο απολυτήριο Δημοτικού

Ποινική δίωξη για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ'εξακολούθηση με συνολική όφελος ή συνολική ζημία άνω των 30.000 ευρώ καθώς και για έκθεση κατά συρροή, από την οποία προέκυψε και βαριά βλάβη στην υγεία παθόντος και για παραβίαση ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά συρροή ασκήθηκε στον 61χρονο Γιώργο Πασχαλίδη από το Αιγίνιο της Πιερίας, ο οποίος παρουσιάζεται ως θεραπευτής και ερευνητής.

Περισσότερα:

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Φινλανδίας απαιτεί απαγόρευση της εφαρμογής «θεραπεία μέσω της πίστης» για παιδιά

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Ο Φινλανδικός Ιατρικός Σύλλογος έχει ζητήσει από τις αρχές ν’ απαγορεύσουν την «θεραπεία μέσω της πίστης» (faith healing), ιδιαίτερα στην περίπτωση μικρών παιδιών και ευπαθών ενηλίκων.

Ο όρος «θεραπεία μέσω της πίστης» αναφέρεται στις «θεραπευτικές» μεθόδους βάσει θρησκευτικών πεποιθήσεων και μέσω «προσευχών», αντί για επιστημονικές ιατρικές διαδικασίες και θεραπείες.

Περισσότερα:

ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ

Της κ. Άννας Κυριαζή.
μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων

Η Marilyn Ferguson, μαθήτρια της Θεοσοφίστριας Alice Bailey και μία από τους κυριότερους εκφραστές του κινήματος της «Νέας Εποχής» εξηγούσε πώς «η ιατρική θα επανεφευρισκόταν ώστε η βάση της να μετατοπιστεί από το δυτικό ορθολογισμό στον ανατολικό μυστικισμό». Η Ferguson ανακήρυττε το παλιό ιατρικό μοντέλο νεκρό και προς αντικατάστασή του συνιστούσε ένα «ολιστικό μοντέλο υγείας». Στο νέο αυτό ολιστικό μοντέλο περιλαμβανόταν ο κόσμος των πνευμάτων και τα «ενεργειακά πεδία».

Λίγα εισαγωγικά:

Η Ιριδολογία είναι κι αυτή μια «εναλλακτική» μέθοδος δήθεν διάγνωσης και θεραπείας. Λέγοντας «εναλλακτική μέθοδο» αναφερόμαστε σε μεθόδους οι οποίες δεν είναι επιστημονικώς αναγνωρισμένες και επικυρωμένες. Πρόκειται περί αποκρυφιστικών ή φιλοσοφικών θεωριών αναμεμειγμένων με ιατρικούς και επιστημονικούς όρους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται λανθασμένα και με αλλοιωμένο, αντιεπιστημονικό περιεχόμενο.

Περισσότερα:

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ή ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗ;

Του κ. Νικολάου Μηλιώνη
μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων

Η ρεφλεξολογία, γνωστή και ως «Θεραπεία των Ζωνών» ή «ανακλαστική ζωνοθεραπεία», βασίζεται στην ιδέα ότι για κάθε «μεσημβρινό» του σώματος υπάρχουν αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα και στις παλάμες, οπότε η άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένες περιοχές αυτών μπορεί να έχει θεραπευτικές ιδιότητες στα αντίστοιχα μέρη του σώματος. Αργότερα, όπως και άλλες πρακτικές τέτοιου τύπου, προσπάθησε να συσχετίσει τα σημεία αυτά με δήθεν νευρικές απολήξεις, αν και συγκρίσεις μεταξύ του ανθρώπινου νευρικού συστήματος και των «χαρτών μεσημβρινών» έδειξαν ότι τέτοια σχέση δεν υφίσταται.

Περισσότερα:

ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Του κ. Ιωάννη Μηλιώνη.
μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων

Τον τελευταίο καιρό, εμφανίζονται όλο και πιο συχνά οι λεγόμενες «ολιστικές» ή «εναλλακτικές» μέθοδοι, που υπόσχονται θεραπεία, αυτογνωσία, απαλλαγή από το stress και από άλλα προβλήματα, κ.λπ. Πρόκειται για μια μεγάλη ποικιλία, δήθεν θεραπευτικών –στην πραγματικότητα μαγικών- πρακτικών, οι οποίες ξεκινούν από την εξής βάση, σύμφωνα με τη διδασκαλία των χώρων που τις ασκούν: Ότι, δηλαδή, υπάρχει μία «θεϊκή ενέργεια», η οποία ρέει μέσα σε όλα τα πράγματα και από την οποία αποτελούνται όλα τα πράγματα.

Περισσότερα:

Θυσία παιδιών στο όνομα της «θρησκευτικής ελευθερίας»

Στις πλείστες Πολιτείες της Αμερικής δεν θεωρείται «κακοποίηση» η εγκατάλειψη άρρωστων παιδιών στις λεγόμενες θεραπείες μέσω της πίστης (faith healings).

Παιδιά πεθαίνουν αβοήθητα επειδή οι γονείς τους απορρίπτουν την ιατρική περίθαλψη επικαλούμενοι τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Τι κρύβεται πίσω απ’όλη αυτή την τραγωδία;

Περισσότερα:

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΑΤΟΣΠΗΛΑΙΑ

Η αλατοθεραπεία ανήκει στις εναλλακτικές «θεραπείες», οι οποίες στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης και έχουν χαρακτηρισθεί ασυμβίβαστες με την Ορθόδοξη πίστη και ζωή, σε Πανορθόδοξες Συνδιασκέψεις για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας. 

Περισσότερα:

Θάνατος σε σπα και οι κίνδυνοι από ψευδοεπιστημονικές «θεραπείες»

Του Steven Novella

Μετάφραση – Επιμέλεια:  Ελένη Ζήνωνος

Τρία άτομα που εργάζονταν σε σπα στο Κεμπέκ του Καναδά, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση με την κατηγορία ότι συνέβαλαν στο θάνατο της Chantal Lavigne.

Κατά τη διάρκεια «πνευματικής» θεραπείας (“spiritual” treatment) μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, άλειψαν με λάσπη τη Lavigne, την τύλιξαν σε αρκετές στρώσεις σελοφάν και φόρεσαν ένα χάρτινο κουτί στο κεφάλι της για εννέα ώρες.

Περισσότερα:

Αποκρυφισμός και Εναλλακτικές «θεραπείες» στο επίκεντρο της 7ης Ιερατικής Σύναξης στο Βόλο

Η 7η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το τρέχον Ιεραποστολικό έτος, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της ενασχόλησης και ενημέρωσης τους για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, οι Κληρικοί μας ασχολήθηκαν με τον Αποκρυφισμό και τις λεγόμενες «Εναλλακτικές θεραπείες».

Πρώτος ομιλητής ήταν ο κ. Ιωάννης Μηλιώνης, Καθηγητής Πληροφορικής, Γραμματέας Π.Ε.Γ., με θέμα «Αποκρυφισμός – Εσωτερισμός και Ορθόδοξη αντιμετώπιση».

Περισσότερα:

ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ «ΘΕΡΑΠΕΥΕ» ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ME «ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ»

...της συνέστησε να μην ακολουθήσει τις ιατρικές συμβουλές για χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία. Τη διαβεβαίωσε ρητά ότι θα θεραπευθεί από τον καρκίνο της, ακολουθώντας την θεραπεία που αυτός συνιστούσε...

διαβάστε εδώ:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ Ι.Μ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Με αφορμή τη διοργάνωση σχετικού συνεδρίου, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή των πιστών Χριστιανών, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου, σχετικά με μια νέα, ολιστική μέθοδο, τη λεγόμενη Φυσιορρύθμιση. Σύμφωνα με τους φορείς που την προωθούν, η Φυσιορρύθμιση «αποτελεί την πιο νέα και εξελιγμένη ολιστική θεραπευτική μέθοδο», με την οποία λένε ότι «το άτομο θα βρει μια νέα ισορροπία, ώστε να μπορεί να εκφράσει τις φυσικές του δυνατότητες».

Περισσότερα:

‘’ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ & AΓΙΟΥΡΒΕΔΑ’’,

ΜΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ‘’ΣΥΝΔΕΣΜΟ’’ 
ΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΛΑΝΩΝ

(Εξ αφορμής διαφημιζόμενης διάλεξης τον μήνα Δεκέμβριο
2015, από κέντρο ολιστικής ιατρικής)

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

Κέντρο  ολιστικής ιατρικής πρόσφατα, κατά το μήνα Δεκέμβριο  του 2015, θα δώσει διάλεξη με θέμα ‘’Αγιουρβέδα  και ολιστική ιατρική’’.  Η επικινδυνότητα επίσκεψης σε κέντρο ολιστικής ιατρικής, επαυξάνεται όπως αντιλαμβανόμαστε, γιατί πέραν της ολιστικής πλάνης, καραδοκεί και πλήθος άλλων νεοεποχίτικων πλανών.

Περισσότερα:

permaculture: Συνεχής καλλιέργεια

Ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη πίστη

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας)
permaculture 

1. Τι είναι η permaculture 

Hpermaculture, γνωστή και ως συνεχής/μόνιμη/διαρκής καλλιέργεια ή αεικαλλιέργεια, είναι μια «ολιστική προσέγγιση» παραγωγής τροφής, χρήσης της γης και σχεδιασμού κοινοτήτων, η οποία δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970 από δύο Αυστραλούς οικολόγους, τον BillMollison και τον DavidHolmgren. «Παρότι ο όρος Συνεχής Καλλιέργεια (permaculture) πρωτοεμφανίστηκε ως “διαρκής γεωργία” (permanentagriculture), οι αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται μπορούν να εφαρμοστούν στην οποιαδήποτε ανθρώπινη ενέργεια με αποτέλεσμα η Συνεχής Καλλιέργεια να θεωρείται πλέον σαν η Συνεχής Κουλτούρα (permanentculture)».

Περισσότερα:

ΠΩΣ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

ΟΙ «ΞΥΠΟΛΥΤΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ» ΤΟΥ ΜΑΟ:

Η Μυστική Ιστορία της Κινέζικης Ιατρικής

 Mao

 Σήμερα θα πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο πώς η κινέζικη εναλλακτική ιατρική εξαπλώθηκε στο δυτικό κόσμο. Οι οπαδοί της εναλλακτικής ιατρικής υποστηρίζουν ότι αυτή η αρχαία σοφία ήταν (και είναι) σε κοινή χρήση σε όλη την Κίνα, και ο δυτικός κόσμος συνειδητοποιεί την αξία της. Οι σκεπτικιστές αυτής της άποψης επισημαίνουν ότι η εναλλακτική ιατρική χρησιμοποιήθηκε μόνο στις αγροτικές περιοχές της Κίνας όπου οι συμβατικές θεραπείες δεν ήταν διαθέσιμες, και έγινε δημοφιλής επειδή ήταν φθηνή και όχι επειδή ήταν αποτελεσματική. Η αληθινή ιστορία φέρνει στο φως μια ενδιαφέρουσα θέση για αυτές τις απόψεις.

Περισσότερα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ PERMACULTURE (ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ)

permacalture

Σε λίγες ημέρες ξεκινά στην περιοχή της Βάρης «Σεμινάριο Σχεδιασμού Permaculture», το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάιο.

Η permaculture, γνωστή και ως συνεχής/μόνιμη/διαρκής καλλιέργεια ή αεικαλλιέργεια, είναι μια ολιστική προσέγγιση παραγωγής τροφής, χρήσης της γης και σχεδιασμού κοινοτήτων με φιλοσοφικο-θρησκευτικές προεκτάσεις. Η permaculture (συνεχής καλλιέργεια) περιλαμβάνει, όπως λένε οι ίδιοι, καλλιέργειες που «εναρμονίζονται με τη γη», αλλά κυρίως την υιοθέτηση μιας φιλοσοφίας που βασίζεται στην ολιστική θεώρηση και έχει ανατολικο-θρησκευτικό υπόβαθρο.

Περισσότερα:

Thursday the 21st. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©