Ένα τέταρτο του αιώνα στην κόλαση της Σαηεντολογίας

Του COATES

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Την πρώτη φορά που είδε ένα υψηλόβαθμο μέλος της «Εκκλησίας» της Σαηεντολογίας να κτυπά κάποιον μέχρι που τον έριξε στο πάτωμα, «όλη η πλύση εγκεφάλου που είχα υποστεί για χρόνια και χρόνια εξαφανίστηκε σε μια στιγμή», λέει το πρώην μέλος Mariette Lindstein. «Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να φύγω απ’ αυτή την οργάνωση αλλά μου πήρε έξι χρόνια από τότε για να το κατορθώσω». Η Μάριετ, 60 χρόνων σήμερα, απέδρασε το 2004 από το κίνημα που στους κόλπους του συμπεριλαμβάνει ονόματα όπως του Τομ Κρουζ, Τζον Τραβόλτα και Ελίζαμπεθ Μος, ύστερα από 27 χρόνια παραμονής σ’ αυτό.

Περισσότερα:

Περασμένα μεγαλεία …

ΤΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΣΒΗΝΕΙ

Η Σαηεντολογία φέρεται να προσπαθεί ν’ αντισταθμίσει την «επί 20 και πλέον έτη συνεχή μείωση των ‘εργασιών’» της, στοχεύοντας στ’ ανερχόμενα αστέρια του Μπόλλυγουντ (Bollywood) και την ανατολική Ευρώπη, μετά την « ‘απόρριψή’ της από τη νέα γενιά ηθοποιών του Χόλυγουντ λόγω της κακής φήμης που απέκτησε ύστερα από τις δημόσιες αποκαλύψεις εναντίον της».

Περισσότερα:

Πέρσι στην Ιρλανδία, φέτος στην Κύπρο

Επιθετικό μάρκετινγκ της Σαηεντολογίας στην Ιρλανδία (και όχι μόνο…)

«Είστε μάλλον καταθλιπτική, ανεύθυνη και ασταθής ως άτομο». Αυτά ήταν τα ψυχαναλυτικά αποτελέσματα που έδωσε μέλος της Σαηεντολογίας στο Δουβλίνο, στην υπό κάλυψη δημοσιογράφο της εφημερίδας Independent.ie, η οποία προηγουμένως είχε υποβληθεί σε «τεστ προσωπικότητας».

Περισσότερα:

Η Λία Ριμίνι αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της Σαηεντολογίας

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Ένας μεγάλος αριθμός πρωτοκλασάτων ηθοποιών του Χόλυγουντ, έχουν ενταχθεί στην αυτοαποκαλούμενη «εκκλησία» της Σαηεντολογίας, για την οποία οι απόψεις διίστανται. Πρόκειται για θρησκεία ή καταστροφική λατρεία – σέκτα (cult);

Περισσότερα:

ΜΕΡΟΣ Γ. ΣΑΗEΝΤΟΛΟΓΙΑ: ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. "Leah Remini: Scientology and the Aftermath"

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Στη βραβευμένη με Emmy σειρά του τηλεοπτικού καναλιού A&E, «Λία Ρεμίνι: Η Σαηντολογία και οι Συνέπειές της»-"Leah Remini: Scientology and the Aftermath" η ηθοποιός μετατρέπεται σε ερευνητή δημοσιογράφο, συνοδευόμενη από τον πρώην ανώτατο εκτελεστικό λειτουργό της Σαηεντολογίας, τον Αυστραλό Μάικ Ρίντερ, για ν’ αποκαλύψει την απόκρυφη πραγματικότητα της οργάνωσης. Ήδη από το πρώτο επεισόδιο στέλνει δραματικό μήνυμα:  Προσέχετε τα παιδιά σας, προσέχετε τους φίλους σας. ΒΓΑΛΤΕ-ΤΟΥΣ-ΑΠ’ ΑΥΤΗ-ΤΗΝ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ!!!

Αναφερόμενη στο παρελθόν της, με την πεποίθηση ενός αφοσιωμένου (τότε) οπαδού, η Ρεμίνι εξετάζει τη σκιώδη ιεραρχία της Σαηεντολογίας και την απατηλή υπόσχεσή της ότι θα οδηγήσει τους «πιστούς» της στη «μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων τους σε κάθε πτυχή της ζωής τους…», ενώ παράλληλα αποστέλλει τρανταχτή προειδοποίηση σε όσους μπορεί να είναι ευάλωτοι στις φανταχτερές υποσχέσεις των στρατηγικών Μάρκετινγκ της Σαηεντολογίας.

Σε συνέχεια του Α΄ και Β΄ μέρους, παραθέτουμε κάποιες χαρακτηριστικές λεπτομέρειες από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις των εκπομπών της Ρεμίνι.

(Οφείλουμε να επαναλάβουμε ότι, ο όρος «εκκλησία» χρησιμοποιείται εξ ανάγκης στα κείμενά μας,  διότι η οργάνωση είναι εγγεγραμμένη στην Αμερική με την Επωνυμία «Εκκλησία της Σαηεντολογίας» - και μ’ αυτό το όνομα αναφέρεται στα αγγλικά κείμενα. Με τον δόλιο αυτό τρόπο πέτυχε να καθιερωθεί ως «θρησκεία», απολαμβάνοντας φορολογικές απαλλαγές και το «απυρόβλητο» του νόμου).

Περισσότερα:

ΣΑΗEΝΤΟΛΟΓΙΑ : ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ (Μέρος Β΄)

Leah Remini: "Scientology and the Aftermath"

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Αφού έφυγε από τη Σαηεντολογία - την οποία για 35 χρόνια υπηρέτησε με πλήρη αφοσίωση αλλά και μεγάλο κόστος - πέραν της δημοσιοποίησης των εμπειριών της μέσω συνεντεύξεων και ενός βιβλίου που έγραψε, η Λία Ρεμίνι αποφάσισε να προχωρήσει βαθύτερα στην αποκάλυψη της αποκρυφιστικής πραγματικότητας της καλούμενης «εκκλησίας», με τη σειρά ντοκιμαντέρ Leah Remini: Scientology and the Aftermath. Στο πρόγραμμα αυτό παρουσιάζεται να ταξιδεύει σε διάφορες περιοχές της Αμερικής, μαζί με τον Μάικ Ρίντερ, πρώην ανώτερο αξιωματούχο της οργάνωσης και δεξί χέρι του νυν αρχηγού της Μισκάβιτς, για να συνομιλήσει με πρώην μέλη για τη φρίκη που υπέμεναν για χρόνια στους κόλπους της οργάνωσης. (Η Σαηεντολογία αρνείται όσα της καταλογίζουν στις εκπομπές).

Σε συνέχεια του Α΄ μέρους , παραθέτουμε 5 συγκλονιστικές αποκαλύψεις οι οποίες περιλαμβάνουν εξαναγκαστικές εκτρώσεις, καθώς και σωματική και ψυχολογική κακοποίηση.

Περισσότερα:

ΣΑΗEΝΤΟΛΟΓΙΑ: ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ (Μέρος Α΄)

"Leah Remini: Scientology and the Aftermath"

Η ηθοποιός  Leah Remini αγωνίζεται  γι’ αυτούς που  «δεν έχουν φωνή»…

 Leah Remini & Mike Rinder

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Όταν το 2013 η Λία Ρεμίνι εγκατέλειψε τη Σαηεντολογία, στην οποία ανήκε για 35 χρόνια, δεν έφυγε κρυφά μέσα στη νύχτα.  Η γνωστή ηθοποιός αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την ιστορία της σε σειρά ντοκιμαντέρ μέσω του Αμερικανικού τηλεοπτικού καναλιού A&E, με την ονομασία Leah Remini: Scientology and the Aftermath. Ως παραγωγός και παρουσιάστρια καταγράφει τις εμπειρίες άλλων πρώην μελών – θυμάτων της Σαηεντολογίας, που παραμερίζοντας τους ενδοιασμούς τους, εξιστορούν τις κακοποιήσεις, τα ψυχικά τραύματα, τη διάλυση οικογενειών και την οικονομική καταστροφή που υπέστησαν στα χέρια της καλούμενης «εκκλησίας» της Σαηεντολογίας.

Περισσότερα:

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ “ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ” (Nation of Islam) ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Έξω από το κτίριο της λεγόμενης «εκκλησίας» της Σαηεντολογίας στο Λος Άντζελες (Καλιφόρνια ΗΠΑ) Φωτο: Mario Anzuoni/Reuters

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Ο Αμερικανός Louis Farrakhan, ηγέτης της θρησκευτικής ομάδας «Το Έθνος του Ισλάμ» (Nation of Islam -NOI) εισπράττει προμήθεια για κάθε έναν από τους οπαδούς του που υποβάλλονται στο λεγόμενο «΄Ωντιντιγκ» (‘auditing’) της Σαηεντολογίας.

Η Σαηεντολογία είναι κοινώς γνωστή ως η «θρησκεία» των αστέρων. Η διείσδυσή της στο Χόλυγουντ είναι βαθιά και η «πρόσληψη» διασημοτήτων αποτελεί σημαντικό παράγοντας της στρατηγικής μάρκετινγκ της οργάνωσης… Ακούγεται κάπως περίεργο να περιγράφουμε τις προσηλυτιστικές προσπάθειες μιας θρησκείας ως ‘στρατηγικές μάρκετινγκ’, αλλά η Σαηεντολογία διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη αμερικανική θρησκεία. Λειτουργεί ως επιχείρηση στην καλύτερη περίπτωση και ως σέκτα (cult) στη χειρότερη.

Περισσότερα:

Επιδρομή των Ρωσικών αρχών ασφαλείας στα γραφεία της Σαηεντολογίας στην Αγία Πετρούπολη

Έρευνες διεξάγονται στις εγκαταστάσεις της «Εκκλησίας» της Σαηεντολογίας στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπρόσωπου τύπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (FSB).

Όπως αναφέρεται στη δήλωση, οι έλεγχοι κατευθύνονται στον εντοπισμό περισσότερων στοιχείων και εγγράφων που επιβεβαιώνουν την εγκληματικότητα των ενεργειών των ηγετών της οργάνωσης.

Περισσότερα:

Επιθετικό μάρκετινγκ της Σαηεντολογίας στην Ιρλανδία (και όχι μόνο…)

Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

«Είστε μάλλον καταθλιπτική, ανεύθυνη και ασταθής ως άτομο». Αυτά ήταν τα ψυχαναλυτικά αποτελέσματα που έδωσε μέλος της Σαηεντολογίας στο Δουβλίνο, στην υπό κάλυψη δημοσιογράφο της εφημερίδας Independent.ie, η οποία προηγουμένως είχε υποβληθεί σε «τεστ προσωπικότητας».

Η δημοσιογράφος, η οποία δεν αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα ψυχικής υγείας, συμπλήρωσε το τεστ στο νέο κέντρο της Σαηεντολογίας, που λειτούργησε τον περασμένο Οκτώβριο στο Firhouse στο νότιο Δουβλίνο.

Αφού ρωτήθηκε, «πόσα μετρητά έχετε μαζί σας; Μπορείτε να πληρώσετε και με πιστωτική κάρτα…», της είπαν να εγγραφεί σε σειρά μαθημάτων που θα τη βοηθούσε να «ξεπεράσει τα σκαμπανεβάσματα», για 75 ευρώ...

Περισσότερα:

Υπουργείο Υγείας της Ιρλανδίας: Το κέντρο αποτοξίνωσης της Σαηεντολογίας δεν έχει καμία επιστημονική βάση

Πρώην Σαηεντολόγοι προειδοποιούν για τους κινδύνους του αμφιλεγόμενου προγράμματος αποτοξίνωσης Narconon

Ο εμπορικός οργανισμός «The Narconon Trust», ο οποίος συνδέεται με τη Σαηεντολογία, ζήτησε άδεια να μετατρέψει το εγκαταλελειμμένο σχολείο στο Ballivor της Ιρλανδίας, σε κέντρο αποτοξίνωσης από τα ναρκωτικά.  (Photograph: Seamus Farrelly)

Τόσο οι Υγειονομικές Υπηρεσίες Ενημέρωσης και Ελέγχου (Hiqa) όσο και το Υπουργείο Υγείας της Ιρλανδίας, εξέφρασαν αυτή την εβδομάδα τις ανησυχίες τους σχετικά με το άνοιγμα θεραπευτικού κέντρου, στο οποίο οι ασθενείς περνούν πολλές ώρες σε σάουνα, λαμβάνοντας υπερβολικές δόσεις βιταμινών.

Σύμφωνα με το αρμόδιο τμήμα, το θεραπευτικό πρόγραμμα έχει «ελάχιστη έως καμία τεκμηρίωση», σύμφωνα με την επιστήμη της ανθρώπινης φυσιολογίας και της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Περισσότερα:

ΚΑΙ «ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ» ΣΤΗΝ … ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Σύμφωνα με καταγγελία στην κρατική αστυνομία της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, η «Εκκλησία» της Σαηεντολογίας στο Δουβλίνο (Church of Scientology in Dublin) προσέφερε σε γυναίκα ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης (detoxification programme) αξίας 1600 ευρώ, το οποίο θα θεραπεύσει, δήθεν, τον αυτισμό του γιού της.

Περισσότερα:

Ανησυχία προκαλεί η διοργάνωση φεστιβάλ Halloween στις νέες εγκαταστάσεις της Σαηεντολογίας στην Ιρλανδία. Το φεστιβάλ απευθύνεται πρωτίστως στα παιδιά

Το κτίριο της Σαηεντολογίας στο Δουβλίνο (Image: Facebook)

Πολλές ανησυχίες εγείρονται σχετικά με «φιλική προς τα παιδιά» εκδήλωση, που διοργανώνεται αυτές τις μέρες στις εγκαταστάσεις της Σαηεντολογίας στο Δουβλίνο, με την ευκαιρία της παγανιστικής εορτής Χαλοουίν (Halloween).

Πρώην Σαηεντολόγος χαρακτηρίζει το γεγονός ως μεθόδευση της Σαηεντολογίας «να φέρουν κόσμο κοντά», ώστε στη συνέχεια, με ψευτοευγένειες και βομβαρδισμό ψευτοαγάπης, να τους πείσουν ν’ αγοράσουν τα σεμινάρια που προσφέρονται στο κέντρο.

Περισσότερα:

Ομάδα της Σαηεντολογίας άπλωσε τα πλοκάμια της σε σχολεία του Λονδίνου

Του BENEDICT MOORE-BRIDGER

Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

Δεκάδες χιλιάδες ανυποψίαστοι μαθητές βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε ομάδα της Σαηεντολογίας, μέσω παρουσιάσεων στα σχολεία με θέμα τα ναρκωτικά.

Όπως αποκαλύπτει η ημερήσια εφημερίδα του Λονδίνου Evening Standard, σύμφωνα με έρευνα που έγινε, έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλος αριθμός μαθητών σε δημοτικά και γυμνάσια της πόλης, έχουν παρακολουθήσει διαλέξεις εμποτισμένες με τις αρχές της Σαηεντολογίας και του ιδρυτή της Λαφαγιέτ Ρον Χάμπαρντ.

Τον περασμένο χρόνο 35,000 παιδιά έλαβαν μέρος στο «αντιναρκωτικό πρόγραμμα» της οργάνωσης Ναρκωνόν, συμπεριλαμβανομένων πέραν των 16,000 μαθητών στο Λονδίνο.

Περισσότερα:

Γονείς ψάχνουν απεγνωσμένα τα παιδιά τους που παγιδεύτηκαν στη Σαηεντολογία

Της  Lindsey Bever 
 
Μετάφραση – Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος
 
Στο Λος Άντζελες έχει αναρτηθεί μια πινακίδα η οποία, με φόντο εκατοντάδες φωτογραφίες προσώπων που φέρονται να έχουν αποξενωθεί από τις οικογένειές τους λόγω της εμπλοκής τους στη Σαηεντολογία, γράφει με μεγάλα γράμματα: «Αγαπημένοι μας … τηλεφωνήστε μας».
 
Το σπαρακτικό μήνυμα «εκπέμπεται» στο μέσο μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής στο κέντρο της πόλης, κοντά στα κεντρικά γραφεία των Σαηεντολόγων. Προέρχεται από τον Φιλ και τη Γουίλυ Τζόουνς, πρώην Σαηεντολόγους, οι οποίοι όπως λένε έχουν χάσει κάθε επαφή με τα δύο ενήλικα παιδιά τους, τον Μάϊκλ και την Έμιλυ Τζόουνς λόγω της πολιτικής «αποκοπής» ή αποξένωσης (disconnection) που ασκεί η Σαηεντολογία. 

Περισσότερα:

«Η Σαηεντολογία με εξανάγκασε να κάνω έκτρωση»

Της GabriellaPaiella

Μετάφραση – Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Photo: Getty Images/Getty Images

Η λεγόμενη «Εκκλησία» της Σαηεντολογίας θα βρεθεί και πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης καθώς ακόμα ένα πρώην μέλος της, η Laura DeCrescenzo κατέθεσε μήνυση εναντίον της, με τον ισχυρισμό ότι την εξανάγκασαν να υποβληθεί σε έκτρωση στην ηλικία των 17 ετών.

Περισσότερα:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ ΒΕΛΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ Η FECRIS ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Το Ευρωπαϊκό παράρτημα της «Εκκλησίας» της Σαηεντολογίας στις Βρυξέλλες

Φωτο: Emmanuel Dunand/AFP/Getty Images


Μετάφραση – Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Συγκλονισμένη δηλώνει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Κέντρων Έρευνας και Πληροφόρησης για τις Σέκτες και τις Καταστροφικές Λατρείες (FECRIS, The European Federation of Centres of  Research and Information on Cults and Sects) από την απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου στις Βρυξέλλες στις 11 Μαρτίου 2016, ν’ αθωώσει τη Σαηεντολογία.

Περισσότερα:

Πρώην μέλος της Σαηεντολογίας "καίει" τον Τομ Κρουζ

Τον κατηγορεί ότι παραμελούσε τα παιδιά του

Με την «εκκλησία» της Σαηεντολογίας και τον πιο διάσημο και ένθερμο υποστηρικτή αυτής της οργάνωσης τον Τομ Κρουζ τα έβαλε η ηθοποιός και πρώην Σαηεντολόγος Λία Ραμίνι σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Όλα αυτά ενόψει της κυκλοφορίας του νέου της βιβλίου στο οποίο περιγράφει αυτά που έζησε όσο ήταν μέλος της αίρεσης και αποσπάσματα του οποίου θα προδημοσιεύσει η εφημερίδα New York Daily.

Περισσότερα:

ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΕΦΕΡΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

Janene Pieters, Netherlands  Times

Η «Εκκλησία» της Σαηεντολογίας στο Άμστερνταμ (Φωτογραφία: Wikimedia Commons / Stilgut Assistentin)

Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

Το Ολλανδικό Παράρτημα της «Εκκλησίας» της Σαηεντολογίας  έχει απολέσει το φορολογικό καθεστώς ως «φορέας δημόσιας κοινωνικής πρόνοιας», καθώς και τις συνεπαγόμενες φορολογικές απαλλαγές , ύστερα από απόφαση που εξέδωσε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι, η διάθεση των πανάκριβων σεμιναρίων και «θεραπευτικών» συνεδριών της «Εκκλησίας» αποσκοπούν ξεκάθαρα στην επίτευξη κέρδους και κατά συνέπεια (η Σαηεντολογία) διαγράφεται από τη λίστα των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων των φορολογικών αρχών.

Περισσότερα:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ

Mario Anzuoni/ Reuters

Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι, μια πρόσφατη επιδρομή στο αρχηγείο της «Εκκλησίας» της Σαηεντολογίας στη Μόσχα, έφερε στο φως εξοπλισμό παρακολούθησης στους χώρους συνεντεύξεων των μελών της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι οι μαγνητοσκοπήσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εκβιασμό των οπαδών της «εκκλησίας».

Περισσότερα:

Tuesday the 21st. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©