Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υπέρ της απομάκρυνσης παιδιών από σεκταριστική κοινότητα

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικύρωσε την περασμένη Πέμπτη την ενέργεια των Γερμανικών αρχών να τοποθετήσουν σε ανάδοχες οικογένειες παιδιά, των οποίων οι γονείς είναι μέλη της κοινότητας «Δώδεκα Φυλές», ύστερα από δημοσιοποίηση στα μέσα ενημέρωσης των άγριων τιμωρητικών ξυλοδαρμών που υφίσταντο.

Περισσότερα:

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαιώνει Έλληνα πατέρα ανήλικων τέκνων

Τοῦ κ. Γεωργίου Κρίππα, Δρ. Συνταγματικοῦ Δικαίου

Ο κ. Γεώργιος Κρίππας

Τό Εὐρωπαϊκό Δικαστήριο Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων δι’ ἀποφάσεώς του ἐκδοθείσης τήν 16 Ἰουνίου 2015, (προσφυγή Νο 74758/11) καταδικάζει τήν Ἑλλάδα γιά παράβαση τοῦ ἄρθρου 8 τῆς Εὐρωπαϊκῆς Συμβάσεως Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων, τό ὁποῖο (ἄρθρον 8) προστατεύει τό δικαίωμα ἐπί τοῦ ἰδιωτικοῦ βίου καί τό ἀπαραβίαστον αὐτοῦ.

Περισσότερα:

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ

court

  Ο Άρειος Πάγος με την υπ' αριθμ. ΑΠ 1088/2013 Ε' Τμ. απόφασή του απεφάνθη μεταξύ άλλων, τα εξής ουσιαστικά:

Συγκεκριμένα το δικαστήριο κήρυ­ξε ένοχο κατηγορούμενο οπαδό των Πεντηκοστιανών για «προσηλυτισμό κατ' εξακολούθηση, και συμμετοχή σε αυτοκτονία» και τον καταδίκασε σε ποινή φυλακίσεως 4 μηνών και χρηματι­κή ποινή τριακοσίων (300) ευρώ ανασταλείσα.

Το σκεπτικό της αποφάσεως έχει ως εξής: «Κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2004 έως τις 15/12/2006, στο χω­ριό. . . Πρώην Δήμου. . . Νομού Ρεθύμνης,

Περισσότερα:

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ»

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
ΕΠΕΙΔΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ; 

ΓΕΩΡΓΟΥ ΚΡΙΠΠΑ
Δρ. Συνταγμ. Δικαίου

 xiliast

 [...]Η προαναφερόμενη περί απαγορεύσεως προσηλυτισμού ελληνική διάταξη έχει φθάσει ως γνωστόν και μέχρι του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και έχει επ’ αυτής εκδοθεί η από 25.5.1993 απόφαση του δικαστηρίου αυτού (υπόθεση Κοκκινάκη κατά Ελλάδος Νομικό Βήμα 42 σελ. 528). 

Δια της προσφυγής του ο Κοκκινάκης (Χιλιαστής καταδικασθείς στην Ελλάδα επί προσηλυτισμώ) προσέβαλε την ελληνική απόφαση του Αρείου Πάγου που επεκύρωσε την καταδίκη του και εζήτησε την ακύρωσή της και την καταδίκη της Ελλάδος, ισχυριζόμενος ότι και η καταδίκη του και η ως άνω ελληνική διάταξη που τιμωρεί τον προσηλυ­τισμό παρεβίασαν το περί θρησκευτικής ελευθερίας άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και άλλες διατάξεις της συμβάσεως αυτής.

Περισσότερα:

Αρχηγός λάτρείας καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξης για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων οπαδών του

Ο 67 χρόνων αρχηγός της λατρείας «Lord our Righteousness» Wayne Bent, ο οποίος αποκαλεί τον εαυτό του «Μεσσία», καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξης για την κακοποίηση νεαρού οπαδού του.
Στις 15 Δεκεμβρίου 2008, Δικαστήριο του Τάος, στο Λας Βέγγας βρήκε ένοχο τον Bent, στην κατηγορία της εγκληματικής σεξουαλικής επαφής με ανήλικο.

Περισσότερα:

«Υπερφίαλος και άτομο με κλονισμένη αξιοπιστία ο Αντώνης Καλογήρου...» αποφάνθηκε το Δικαστήριο

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥ

Μετά από επίπονη και παρατεταμένη δικαστική διαδικασία που κράτησε εφτά ολόκληρα χρόνια, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, αποφάνθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ότι, ο Γκουρού των επωνύμων, όπως ο ίδιος ο εξ Ελλάδος Αντώνης Καλογήρου είχε καυχηθεί ενώπιον του, «είναι άτομο υπερφίαλο και με κλονισμένη αξιοπιστία».

Περισσότερα:

Καταδικάστηκε ο ηγέτης του πνευματικού κινήματος "YOGA"

O Luong Minh Dang, ηγέτης του πνευματικού κινήματος Yoga (Spiritual Human Yoga), έχει καταδικαστεί από τις Βρυξέλλες σε 4 χρόνια φυλάκιση και 10000 ευρώ.

Ο ίδιος βρίσκεται στην Αυστραλία.

LeSoir  jeudi 20/04/2006,p.8                                                                Jean-Pierre Borloo

Σουηδική δικαστική απόφαση KNUTBY

Knutby, μικρή αλλά καταστρεπτική, χριστιανική λατρεία, η οποία οδήγησε σε διάφορες δολοφονίες.

Περίπτωση (case B6665-04): Υποκίνηση δολοφονίας κ.λ.π. (Στοκχόλμη 12 Νοεμβρίου 2004)

Δικαστική απόφαση:
Το Εφετείο επιβεβαιώνει την ετυμηγορία (ref no. 10.019.959 – 103) από το περιφερειακό δικαστήριο
Αποσπάσματα από τα επιχειρήματα της απόφασης

Ποινή (Sara Svensson)
Σύμφωνα με την αναφορά του δικαστικού ψυχιάτρου, η Sara Svensson έχει διαπράξει τις πράξεις κάτω από την επιρροή σοβαρής διανοητικής διαταραχής, κάτι το οποίο φάνηκε και κατά την διάρκεια της εξέτασης.

Περισσότερα:

Οι μάρτυρες του Ιεχωβά δεν είναι χριστιανοί (Γνωμοδότηση τῆς 3.9.2001 τοῦ κ. Εἰσαγγελέως Πλημμελειοδικῶν Σερρῶν)

... «Οἱ Χιλιαστὲς ἤ Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ μὴ δεχόμενοι τὴν θεότητα τοῦ Χριστοῦ, πιστεύοντες αὐτὸν ὡς ἁπλὸν ἄνθρωπο καὶ πὼς εἶναι ἀδελφὸς τοῦ Ἑωσφόρου ἤ παλαιότερα πὼς εἶναι ταυτόσημο πρόσωπο τοῦ διαβόλου δὲν μποροῦν νὰ αὐτοαποκαλοῦνται ὡς Χριστιανοὶ Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ, ἀφοῦ οἱ δοξασίες τους συνιστοῦν βλασφημία τοῦ προσώπου τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ ...

(Γνωμοδότηση τῆς 3.9.2001 τοῦ κ. Εἰσαγγελέως Πλημμελειοδικῶν Σερρῶν. Ἀπόσπασμα ἀπό τὸ Ἐπίσημον Δελτίον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ΕΚΚΛΗΣΙΑ τεῦχος 5ο, Μάϊος 2002, Ἀθῆναι).

Περισσότερα:

Δικαστική απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου της Μεγάλης Βρεατνίας που αφορά τη "Σαηεντολογία"

 Β και Γ (ανήλικοι) (κηδεμονία), σχετικά με
(CS (Civ Div)) Εφετείο (Aστικό Tμήμα)

c.1985

[1985] Οικογενειακός. Νόμος 127

Περίληψη

Θέμα: Οικογενειακός νόμος

Λέξεις κλειδιά: Ανήλικοι, Γονείς, Θρησκείες, Κηδεμονία ανηλίκων

Φράσεις κλειδιά: Κηδεμονία ανηλίκων, Κίνησης Scientology, θεωρήσεις, έφεση.

Περίληψη: Οι κηδευόμενοι ήταν ένα αγόρι ηλικίας δέκα χρονών και ένα κορίτσι ηλικίας οκτώ. Οι γονείς τους ήταν scientologists. Μετά από διάταγμα δικαστηρίου το 1979, δόθηκε στον πατέρα η επιμέλεια των παιδιών.

Το 1981 η μητέρα και ο πατριός παραιτήθηκαν από την scientology. Το 1982, μετά από ένα χρονικό διάστημα, η μητέρα κράτησε τα παιδιά και τα πήρε στις ΗΠΑ. Ο πατέρας εντόπισε τα ίχνη της, και τα παιδιά επέστρεψαν μαζί του στην Αγγλία.

 

Περισσότερα:

«Απαίσια» χαρακτήρισε τη Σαηεντολογία Δικαστής ο οποίος έδωσε την επιμέλεια των παιδιών στη μητέρα

Το 1984, ο Δικαστής Latey του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λονδίνου αναφερόμενος στην οργάνωση της Σαηεντολογίας, την αποκάλεσε «διεφθαρμένη, μοχθηρή απαίσια και επικίνδυνη». Το Δικαστήριο το οποίο είχε ασχοληθεί με μια υπόθεση κηδεμονίας, ανέθεσε τελικά την επιμέλεια δύο παιδιών στην μητέρα τους, που είχε εγκαταλείψει τη Σαηεντολογία.
Αναφερόμενος στις πρακτικές της οργάνωσης, τις αποκάλεσε φοβερές.

Περισσότερα:

Απαγόρευση Σταυρών

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιταλών Μουσουλμάνων, ο οποίος είναι μισός Σκοτσέζος, εξέφρασε παράπονο το οποίο υποστηρίχθηκε από δικαστήριο της Ιταλίας σχετικά με σταυρούς στην τάξη των παιδιών του.

Τα παιδιά του Adel Smith είναι μαθητές στο πολιτειακό νηπιαγωγείο Novelli και το γυμνάσιο της L’ Aquila, μία πόλη στην παραδοσιακά συντηρητική περιοχή του Abruzzo.

Περισσότερα:

"Χριστιανού προσηλυτιστές και Άσυλο"

Άγγλος δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου προειδοποίησε ότι αυτοί οι οποίοι αναζητούν άσυλο μπορεί με αυξανόμενο ρυθμό να ψάχνουν μία «πίσω πόρτα» για την είσοδο τους στην Βρετανία με το να προσηλυτίζονται στον Χριστιανισμό μόλις φτάσουν.

Η προειδοποίηση του ακολούθησε την υπόθεση ενός Ιρανού μουσουλμάνου ο οποίος αρχικά απέτυχε να πάρει άσυλο, αλλά αργότερα βαπτίστηκε στην Εκκλησία της Αγγλίας.

Περισσότερα:

"Η εκκλησία του Ιησού Χριστού του VISAGINAS "

Μία "Λιθουανική λατρεία" η οποία κατέφυγε στην Βρετανία όταν ένα πρώην μέλος ισχυρίστηκε ότι οπαδοί ήταν έτοιμοι να προκαλέσουν πυρηνική καταστροφή, τώρα αντιμετωπίζει απέλαση. Το Home Office απέρριψε την έκκληση "θρησκευτικού διωγμού" της "Εκκλησίας του Ιησού Χριστού του Visaginas".

Ο πάστορας τους, Teimurazi Edjibia, Γεωργιανός πολίτης ο οποίος εκπαιδεύτηκε σε Αμερικανικό ευαγγελικό κολέγιο, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς πρώην μέλους ότι οπαδοί ήταν τόσο αφοσιωμένοι σε αυτόν ώστε να είναι έτοιμοι να ανατινάξουν ένα σταθμό πυρηνικής ενέργειας προκειμένου να εκπληρώσουν την προφητεία της Ημέρας της Κρίσεως.

Περισσότερα:

Η Διάλυση των Μαρτύρων του Ιεχωβά τίθεται σε εφαρμογή

Watchtower

Το Δικαστήριο της Μόσχας, ασχολήθηκε στις 16 Ιουνίου 2004, με την έφεση που υπέβαλε η «Εταιρεία Σκοπιά των Μαρτύρων του Ιεχωβά» Μόσχας. Η οργάνωση είχε ζητήσει την απόρριψη της απόφασης της 26ης Μαρτίου 2004, την οποία είχε εκδώσει το περιφερειακό Δικαστήριο του Βορείου διοικητικού τομέα. Οι Δικηγόροι των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», υπέβαλαν ένα μεγάλο κατάλογο από έγγραφα τα οποία κατά την γνώμη τους αποδείκνυαν ότι το Δικαστήριο του Golovinsky δεν γνώριζε τα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης.

Περισσότερα:

Η Ρωσία Απαγορέυει Θρησκευτική Ομάδα

watch_tower_cover.jpg

Ρωσικό Δικαστήριο απαγόρευσε τις δραστηριότητες των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» στη Μόσχα, εντείνοντας τη δραστηριότητα ενάντια σε αυτό που οι αρχές θεωρούν «ολοκληρωτικές λατρείες». Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, με εκπρόσωπο του να πιέζει τη Ρωσική κυβέρνηση να τιμήσει τις δεσμεύσεις της, σεβόμενη το δικαίωμα όλων των ανθρώπων για θρησκευτική ελευθερία.

Περισσότερα:

Tuesday the 21st. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©