Articles

Η «Εκκλησία της Σαηεντολογίας» και ο βραχίονάς της “Foundation for a Drug-Free World” στην Κυπριακή Βουλή

Print
Κατηγορία: Αιρέσεις
Published Date

  ΕΚ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

  ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Μετά την αναστάτωση που ξέσπασε χθες με την εμφάνιση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, της εκπροσώπου του “Foundation for a Drug-Free World” στην Κύπρο, Εσμεράλντας-Στέλλας Κωνσταντίνου, οργάνωσης που δραστηριοποιείται χωρίς άδεια στο νησί μας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου δρ. Χρύσανθο Γεωργίου, μας ζητήθηκε να ενημερώσουμε για την ταυτότητα και δραστηριότητα της Σαηεντολογίας.

Το “Foundation for a Drug-Free World” αποτελεί βραχίονα της «Εκκλησίας της Σαηεντολογίας» στην Κύπρο, οργάνωσης η οποία έχει χαρακτηριστεί διεθνώς ως μια από τις πλέον επικίνδυνες παραθρησκευτικές ομάδες, που είναι ταυτοχρόνως καλυμμένη οικονομική επιχείρηση.

Ο ιστότοπος του Drug-Free World υποστηρίζει ότι «μια μουσικός (η Κωνσταντίνου) και ένας βουλευτής (ο Κ.Χ) ενώνουν δυνάμεις για να σταματήσουν την κατάχρηση των ναρκωτικών». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «οι πιο πάνω έχουν παρουσιάσει το έργο του ιδρύματος με συνεντεύξεις, και οργανώνοντας εκστρατείες σε σχολεία, συνδέσμους γονέων, συναυλίες κλπ».

Σύμφωνα με το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Θρησκειών και Αιρέσεων Παραχριστιανικών-Παραθρησκευτικών Ομάδων και Σύγχρονων Ιδεολογικών Ρευμάτων: «Ἡ ὀργάνωση αὐτή (της Σαηεντολογίας) ἱδρύθηκε ἀπό τόν Ἀμερικανό L.R. Hubbard (1911-1986). Τό βασικό της ὄνομα εἶναι ‘Ἐκκλησία τῆς Σαηεντολογίας’ (Church of Scientology). Ὅμως δρᾶ μέ διάφορα προσωπεῖα καί μέ ποικίλες μητρικές ὀργανώσεις, τά ὀνόματα τῶν ὁποίων δέν κινοῦν καμίαν ἀπολύτως ὑποψία. Κάτω ἀπό ψευδώνυμους τίτλους καί ὀνομασίες προσπαθεῖ νά διαβρώσει ὅλους τούς τομεῖς τῆς ζωῆς, ἀκόμη καί τόν χῶρο τῆς πολιτικῆς καί τῆς οἰκονομίας».

Στην Ελλάδα το 1984 παρουσιάστηκε ως φιλοσοφικό σωματείο με την επωνυμία «Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος » (ΚΕΦΕ).

Το ΚΕΦΕ ως σωματείο διαλύεται από την ελληνική δικαιοσύνη με τις αποφάσεις Υπ. Αρ. 7380/1996 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και Υπ. Αρ. 10493/1997 του Εφετείου Αθηνών. Είχε προηγηθεί η έφοδος του τότε Αντιεισαγγελέως κ. Ι. Αγγελή στα γραφεία της οργάνωσης, ύστερα από καταγγελίες γονιών εναντίον της. Η πολυσέλιδη έκθεση τού δικαστικού λειτουργού κ. Ι. Αγγελή περιγράφει όχι μόνο πλήθος παρανόμων δραστηριοτήτων, αλλά αποκαλύπτει και παρακολουθήσεις πολιτικών και εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων της χώρας και την αποστολή των στοιχείων σε ξένα κέντρα τού εξωτερικού με κρυπτογραφικό σύστημα. Μεταξύ των προσώπων που παρακολουθούσαν ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κυρός Χριστόδουλος ως μητροπολίτης τότε Δημητριάδος.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων η Σαηεντολογία είναι «μία οργάνωση με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις, πού στην ουσία περιφρονεί τον άνθρωπο» (Αποφ. Εφετείου)· η συμμετοχή σ᾿ αυτήν «συνεπάγεται για το μέλος αλλαγή στην προσωπικότητά του, στην συμπεριφορά του έναντι των τρίτων και κυρίως στις σχέσεις του με την οικογένεια» (Αποφ. Εφετείου)· και επιπλέον «αποτελεί καλυμμένη εμπορική επιχείρηση και (...) επιδιώκει σκοπούς ξένους προς την φύση και την έννοια τού ανθρώπου ως ελεύθερου όντος και προς τα ήθη και τα έθιμα τού Ελληνικού λαού» (Απόφ. Μον. Πρωτ. Αθηνών).

Η ΘΕΩΡΗΣΗ της Σαηεντολογίας ως επικίνδυνης οργάνωσης δεν είναι φαινόμενο που παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα.

Ενδεικτικώς μνημονεύουμε:

α) Η Συνδιάσκεψη των Υπουργών Εσωτερικών της Γερμανίας το 1995 έχει χαρακτηρίσει την Σαηεντολογία ως οργάνωση που «κάτω από το προσωπείο μιας θρησκευτικής κοινότητας ενώνει στοιχεία της οικονομικής εγκληματικότητας και της ψυχοτρομοκρατίας έναντι των μελών της με οικονομικές δραστηριότητες και σεχταριστικούς χρωματισμούς».

β) Στη Γαλλία θεωρείται από το Γαλλικό κράτος ως επικίνδυνη αίρεση. Στη Γαλλία επίσης το ειδικό Κέντρο ενημέρωσης, εκπαίδευσης και δράσης κατά των διανοητικών επεμβατισμών (Centre de documentation, d᾿education et d᾿action contre les manipulations mentales) την χαρακτηρίζει ως ομάδα αντιδημοκρατικού και ολοκληρωτικού χαρακτήρα.

γ) Βρετανικά δικαστήρια χαρακτηρίζουν τη Σαηεντολογία «ως διεφθαρμένη, καταχθόνια και επικίνδυνη».

δ) Πλήθος δικαστικών αποφάσεων του εξωτερικού χαρακτηρίζουν τη Σαηεντολογία όχι ως θρησκεία, αλλά εμπορική επιχείρηση και επικίνδυνη οργάνωση.

ε) Το 2012, Εφετείο του Παρισιού επίσης καταδίκασε τις δύο κύριες γαλλικές δομές της «Εκκλησίας της Σαηεντολογίας» σε συνολικό πρόστιμο 600.000 ευρώ για απάτη από οργανωμένη συμμορία.

Στ) Στην Ρωσία, οι εισαγγελικές αρχές κινήθηκαν στο παρελθόν κατά της εκεί «Εκκλησίας» της Σαηεντολογίας, για παράνομα σεμινάρια και προσηλυτισμό.

Τι πιστεύει μεταξύ άλλων η Σαηεντολογία

Σύμφωνα με τη Σαηεντολογία, πριν από 75 εκατομμύρια χρόνια ένας σατανικός άρχοντας, ο Ξένου, ήλεγχε 76 πλανήτες στο μέρος του γαλαξία που βρίσκεται η γειτονιά μας. Οι πλανήτες ήταν πυκνοκατοικημένοι και παρηκμασμένοι, οπότε ο Ξένου μάζεψε τα 13,5 τρισεκατομμύρια εξωγήινων που τους κατοικούσαν και τους έφερε όλους στη Γη και τους πέταξε στα ηφαίστεια στα οποία έριξε μετά βόμβες με αποτέλεσμα να εκραγούν όλα ταυτόχρονα και να πεθάνουν όλοι. Οι ψυχές των νεκρών εξωγήινων, που ονομάστηκαν «Θήτα», πέταξαν στον ουρανό της Γης για να πέσουν στις ηλεκτρονικές παγίδες του Ξένου, ο οποίος ενέθεσε στο άϋλο μυαλό τους τις ψεύτικες δοξασίες περί Θεού, Χριστού και οργανωμένων θρησκειών. Πολλές από αυτές τις ψυχές στη συνέχεια στοίχειωσαν τα ανθρώπινα όντα. Ο καθένας μας, δηλαδή, είναι μια ψυχή ενός αδικοχαμένου εξωγήινου παγιδευμένη σ’ ένα ανθρώπινο σώμα...

ΠΗΓΕΣː

http://www.imglyfadas.gr/portal/gr/details.asp?cdPro=%7BB9539101-83CD-49E6-8283-9EEEB3EA2493%7D

https://en.wikipedia.org/wiki/Foundation_for_a_Drug-Free_World

http://politis.com.cy/article/saientologia-se-scholia-ke-vouli

Thursday the 22nd. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©