Περασμένα μεγαλεία …

Print
Κατηγορία: Σαηεντολογία

ΤΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΣΒΗΝΕΙ

Η Σαηεντολογία φέρεται να προσπαθεί ν’ αντισταθμίσει την «επί 20 και πλέον έτη συνεχή μείωση των ‘εργασιών’» της, στοχεύοντας στ’ ανερχόμενα αστέρια του Μπόλλυγουντ (Bollywood) και την ανατολική Ευρώπη, μετά την « ‘απόρριψή’ της από τη νέα γενιά ηθοποιών του Χόλυγουντ λόγω της κακής φήμης που απέκτησε ύστερα από τις δημόσιες αποκαλύψεις εναντίον της».

Στο βιβλίο του ερευνητή δημοσιογράφου Tony Ortega και της συγγραφέως Paulette Cooper «Το θωρηκτό Σαηεντολογία: Αποκαλύπτοντας την επικίνδυνη θρησκεία του Λ.Ρον Χάμπαρντ» (Battleship Scientology: Exposing L.Ron Hubbard's Dangerous Religion, ο Ορτένγκα υποστηρίζει ότι οι «διασημότητες δεύτερης γενιάς» αποφεύγουν τη Σαηεντολογία που είναι πλέον γνωστή για το υπέρογκο κόστος συμμετοχής και τη σύνδεσή της με σκοτεινές υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων ‘μυστηριωδών’ θανάτων στις εγκαταστάσεις της.

Έτσι, η σέκτα που ίδρυσε ο Αμερικανός μυθιστοριογράφος επιστημονικής φαντασίας Λ. Ρον Χάμπαρντ έχει στρέψει το βλέμμα της στο Bollywood, ενώ στη λίστα της ήδη συμπεριλαμβάνεται το όνομα της 31 ετών Ινδής ηθοποιού Sheena Chohan και του 22 ετών Μεξικανού τραγουδιστή Michael Ronda.

Ο Geoff Levin, πρώην μέλος που είχε εργαστεί για αρκετό καιρό με τον ιδρυτή της Σαηεντολογίας, ισχυρίζεται τώρα ότι η οργάνωση «έχει συρρικνωθεί τα τελευταία 20 χρόνια».

Η Σαηεντολογία διαδόθηκε από διασημότητες όπως ο Τομ Κρουζ, ο Τζον Τραβόλτα και η Κίρστυ Άλλυ, αλλά σήμερα αποτελεί μάλλον θέμα «ταμπού» επισημαίνει ο Levin.

Εκπρόσωπος της «εκκλησίας» της Σαηεντολογίας απέρριψε τους ισχυρισμούς και επέμεινε ότι «επεκτείνονται σε όλο τον κόσμο».

«Από το 2016 έχουμε ανοίξει 16 νέα παραρτήματα…», δήλωσε ο εκπρόσωπος στην εφημερίδα.

Ο Μάϊκ Ρίντερ όμως, πρώην ανώτατο στέλεχος της Σαηεντολογίας, διευκρινίζει: «είναι όλα προσχήματα που καλύπτουν την πραγματική κατάσταση».

«Μετατρέπουν τα μετρητά σε ακίνητα. Ένας λόγος είναι να ‘δείξουν’ στον κόσμο ότι επεκτείνονται. Αλλά δεν σας λένε ότι τα κτίρια είναι άδεια!».

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6638275/Scientology-remedying-20-year-decline-targeting-Bollywood-Eastern-European-stars.html

Tuesday the 21st. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©