ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ

«ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ»,

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο καλαίσθητο και επιμελημένο βιβλίο του πολυγραφότατου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, «Το σφράγισμα του Χριστού, μια πρωτότυπη ερμηνεία του Βαπτίσματος», έκδοση της Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης.

Το νέο πόνημα του Θεοφιλεστάτου, το οποίο προλογίζει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ Χρυσόστομος Β’, πραγματεύεται το πρώτο από τα επτά μυστήρια, το οποίο μας εισαγάγει στο χώρο της Εκκλησίας μας.

Όπως αναφέρει στον πρόλογό του ο Μακαριότατος, «το Βάπτισμα είναι η ‘πύλη της σωτηρίας’. Είναι το μυστήριο με το οποίο ο πιστός γίνεται μέλος της Εκκλησίας και ενσωματώνεται με τρόπο υπερφυσικό στο θεανθρώπινο σώμα του Χριστού».

Μέσα στις 264 σελίδες του νέου βιβλίου του, ο Θεοφιλέστατος αναλύει το μεγάλο αυτό μυστήριο της Εκκλησίας μας, με τρόπο γλαφυρό, πρωτότυπο και ελκυστικό.

Το βιβλίο γράφτηκε με πόνο ψυχής  και πολλή προσευχή για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Γράφει μεταξύ άλλων στον πρόλογό του ο συγγραφέας:

«Τό μυστήριο τῆς ζωῆς τοῦ ἀνθρώπου εἶναι, ὁμολογουμένως,

Περισσότερα:

Ενημέρωσις, Τόμος Ε'

EnimerosisTomosEMόλις κυκλοφόρησε ο Ε' Τόμος του ενημερωτικού Δελτίου της Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας, «Ενημέρωσις».

Αποτελείται από τα τεύχη με αριθμό από 1 έως 39, τα οποία δημοσιεύθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών, Νοέμβριος 2007 και Ιανουάριος 2011.


Κυκλοφορούν επίσης  οι: Α', Β', Γ' και Δ' Τόμος

Σχήμα: 25χ17 Σελ. 312 (Σκληρόδετο)   

€ 22.00

buyonline.png

Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Ως ψυχική-πνευματική ασθένεια Και η θεραπεία της.

Το νέο βιβλίο του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ.Χριστοφόρου  "Η Φαντασία" ως ψυχική-πνευματική ασθένεια και η θεραπεία της, είναι το τρίτο της σειράς "Συζητώντας με τους Πατέρες".
Επιδιώκει να επισημάνει τη λεπτή διάκριση μεταξύ του φανταστικού και του πραγματικού, του υγιούς και του αρρωστημένου. Να εξηγήσει πως αλλοιώνεται η ψυχική κατάσταση του ανθρώπου, η οποία επηρεάζει τη λογική του και κατ' επέκταση τη ζωή του στην πράξη.  Κάνει μια διείσδυση στα υπαρξιακά γεγονότα της ζωής μας,  που είναι γεμάτα από έντονο προβληματισμό, που πολύ φυσιολογικά απασχολούν, ζαλίζουν και ταλαιπωρούν την ανθρώπινη ψυχή, με πιο έντονο από όλα τα βασανιστικό ερώτημα: "γιατι;¨

Σχήμα 20χ12. Σελ.71

€  2.00

buyonline.png


Eκεί που δεν αποκαλύπτεται ο Θεός...

     Το βιβλίο αυτό, μέσα από απλή έκθεση της αποκάλυψης του Θεού, του τρόπου ζωής που επικρατεί σήμερα, περιγράφει μέσα από την εμπειρία των Αγίων, την οδό της θεογνωσίας και θεοκοινωνίας. Ακτινογραφεί την σύγχρονη παθολογία και παθογένεια που μας καταδυναστεύει και ταλαιπωρεί και προτείνει ως αδιαμφισβήτητη θεραπεία τον Ορθόδοξο τρόπο ζωής. Ανιχνεύει με σαφήνεια και καθαρότητα τους ιδεολογικούς και πρακτικούς χώρους μέσα στους οποίους δεν αποκαλύπτεται ο Θεός... και επιχειρεί μια διείσδυση μέσα στους ανεξερεύνητους και απρόσιτους, για τους πολλούς, χώρους όπου αποκαλύπτεται ο Θεός... Επιδιώκει να δώσει την λεπτή διάκριση μεταξύ του τρόπου διάγνωσης της αυθεντικής ζωής, που με πειστικότητα εκεί αποκαλύπτεται ο αληθινός Θεός και της κίβδηλης ζωής, που εκεί δεν διακρίνεται ο Θεός, λόγω της πνευματικής αναπηρίας του ανθρώπου....
     Η πίστη, η αυθεντική, η ευαγγελική, η πατερική, η μυστηριακή, η εν Χριστώ πίστη δείχνει.... τον χώρο που αποκαλύπτεται ή δεν αποκαλύπτεται ο Θεός...
    Το βιβλίο αυτό ευελπιστεί να αποτελέσει, με την Χάρη του Θεού, ένα μέσο πνευματικής αντίστασης στον οδοστρωτήρα της εκδυτικοποίησης και εκκοσμίκευσης της Ορθοδόξου Χριστιανικής μας πίστης και ζωής και της γνώσης και βίωσης της. Η αντίσταση αυτή είναι ο μόνος τρόπος για να μπορούμε να ελπίζουμε στην εν Χριστώ σωτηρία μας και μέσω αυτής στην αιωνιότητα...

€ 13.00

buyonline.png

Νέες Εκδόσεις

Νέες Εκδόσεις

Tuesday the 19th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©