Προετοιμασία εφήβων για τζιχάντ σε απόμερο οικισμό στο Νέο Μεξικό

Print
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018

Το ηλικίας 13 χρόνων αγόρι που ανήκε στην ομάδα που εντοπίστηκε τον περασμένο μήνα σ’ ένα άθλιο καταυλισμό στην έρημο του Νέου Μεξικού (ΗΠΑ), ανέφερε στους πράκτορες του FBI, ότι ο φίλος της μητέρας του τον εκπαίδευε να διεξάγει «τζιχάντ» (“jihad”) εναντίον των «απίστων» (μη μουσουλμάνων…), σύμφωνα με έγγραφα του ομοσπονδιακού Δικαστηρίου.

Το αγόρι ήταν ένα από τα 11 παιδιά και πέντε ενήλικες που βρέθηκαν στις 3 Αυγούστου σε απομακρυσμένη περιοχή της κομητείας Τάος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κατά τη διάρκεια επιδρομής από μέρους της τοπικής αστυνομίας, τα μέλη της οποίας βρήκαν μεγάλη ποσότητα πυροβόλων όπλων, ενώ στον καταυλισμό δεν υπήρχε φαγητό για τα παιδιά ή καθαρό νερό. Αργότερα, το νεκρό σώμα ενός αγοριού τριών ετών ανακαλύφθηκε θαμμένο στην περιοχή.

Οι πέντε ενήλικες, συμπεριλαμβανομένης της Τζανί Λεβέιλ από την Αϊτή που θεωρείται η αρχηγός της ομάδας, συνελήφθησαν από το FBI και κατηγορήθηκαν για συνωμοσία και παράνομη κατοχή όπλων.

Η κατηγορούμενη Jany Leveille (αριστερά) δίπλα από τη δικηγόρο υπεράσπισης Kelly Golightley, ο κατηγορούμενος Siraj Ibn Wahhaj και ο δικηγόρος υπεράσπισης Tom Clark ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου στο Τάος, Νέο Μεξικό ΗΠΑ (φώτο:  Eddie Moore/Pool via REUTERS - 29 Αυγούστου 2018)

Σε ένορκη δήλωση που κατατέθηκε για υποστήριξη ποινικών καταγγελιών, ειδικός πράκτορας του FBI έγραψε ότι ο δεκατριάχρονος γιος της Λεβέιλ είπε στους ανακριτές ότι ο φίλος της μητέρας του, Siraj Ibn Wahhaj, 40 ετών, ήθελε να «οργανώσει ένα στρατό» (“get an army together”) και να τους εκπαιδεύσει για τζιχάντ.

Το αγόρι ανέφερε επίσης, ότι ο Ουαχάντ τον εκπαίδευε, μαζί με άλλο έφηβο γιο της Λεβέιλ, στο χειρισμό πυροβόλων όπλων και στρατιωτικών τεχνικών, συμπεριλαμβανομένων γρήγορων επαναφορτώσεων και πάλης σώμα με σώμα και τους δίδασκε ότι τζιχάντ σημαίνει να σκοτώνουν τους απίστους, στο όνομα του Αλλάχ.

Ο δεκατριάχρονος είπε ακόμα στο FBI, ότι η μητέρα του πίστευε ότι λάμβανε μηνύματα από το Θεό και ότι την είχε παρακολουθήσει να ασκεί μαζί με τον Ουαχάντ υποτιθέμενες τελετουργίες «εξορκισμού» πάνω στο τρίχρονο αγόρι, συμπεριλαμβανομένης αυτής κατά τη διάρκεια της οποίας το αγοράκι πνίγηκε και η καρδιά του σταμάτησε, σύμφωνα με την ένορκη δήλωση του ειδικού πράκτορα.

Ο έφηβος είπε ότι η μητέρα του και άλλοι στον καταυλισμό, του είχαν πει να μην μιλήσει ποτέ για το παιδί , επειδή "θα πήγαιναν όλοι στη φυλακή".

Οι δικηγόροι υπεράσπισης δήλωσαν ότι οι πέντε ενήλικες έκαναν χρήση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων για άσκηση της θρησκείας τους και κατοχή όπλων, και ότι η ομάδα υφίσταται διακρίσεις επειδή είναι μαύροι και μουσουλμάνοι…

Οι πέντε κατηγορούμενοι περιήλθαν υπό παρακολούθηση από το FBI τον περασμένο Μάϊο ύστερα από επιστολή που έστειλε η Λεβέιλ στον αδελφό του Ουαχάντ καλώντας τον να ενταχθεί στην ομάδα τους και να γίνει «μάρτυρας» (να πεθάνει υπερασπιζόμενος το Ισλάμ), δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Οι κατηγορούμενοι θα παρουσιαστούν ενώπιον ορκωτού Δικαστηρίου στις 27 Σεπτεμβρίου.

https://www.reuters.com/article/us-new-mexico-crime/teen-from-new-mexico-compound-says-he-was-trained-for-jihad-fbi-idUSKCN1LI003

Monday the 17th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©