ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΘΩΡ

thor

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ «ΡΙΖΕΣ» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΟΥΣ «ΘΕΟΥΣ» ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ, ΘΩΡ, ΟΝΤΙΝ ΚΛΠ.

Περισσότερα:

Η εκκλησία του Μαραντόνα Ένα φαινόμενον θρησκευτικής παρακμής

Του πρωτ. π. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου, Επίκ. Καθ. Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ

Marantona1 

Βασικό γνώρισμα του αρχαίου παγανιστικού κόσμου υπήρξε η λατρεία ζώντων ή νεκρών ανθρώπων, ως θεών. Αναμφιβόλως, η πρακτική αυτή ήταν ένα φαινόμενο ακραίας θρησκευτικής παρακμής του μεταπτωτικού ανθρώπου, που δεν είχε γνωρίσει το φως του Χριστού. 

Το θλιβερό και παρακμιακό αυτό φαινόμενο δυστυχώς επανεμφανίστηκε και στα τέλη του εικοστού αιώνα με τη λατρεία και τη δημιουργία «Εκκλησίας» ως λατρευτικής κοινότητας για τη λατρεία ενός μεγάλου Αργεντινού ποδοσφαιριστή, του Ντιέγκο Μαραντόνα. 

Φανατικοί θαυμαστές του δημιούργησαν το 1998 τη λεγόμενη «Εκκλησία του Μαραντόνα» (IglesiaMaradoniana) κτίζοντάς του και ναό στην πόλη Ροσάριο της Αργεντινής, αφιερωμένο σ’ αυτόν

Περισσότερα:

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΝΤΒΟΡΚΙΝ:ΤΟ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

pagan1

 Οι διάφορες νεοπαγανιστικές ομάδες που πρόσφατα εντείνουν τις προσπάθειές τους στη Ρωσία, που χρηματοδοτούνται από τη Δύση, θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την εθνική ασφάλεια, δήλωσε ο πρόεδρος του Ρωσικού Συνδέσμου Κέντρων Μελέτης Θρησκειών και σεκτών (RATSIRS), Ορθόδοξος θεολόγος και κοινωνικός ακτιβιστής Αλέξανδρος Ντβόρκιν.

Περισσότερα:

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ

Μία διεθνής παγανιστική οργάνωσις 

Του Πρωτ. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου, Λέκτορος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

isis

Η Ίσις ήταν θεότητα των αρχαίων Αιγυπτίων και συγχρόνως αδελφή και σύζυγος του Όσιρι. Από τους αρχαίους Αιγυπτίους λατρευόταν ως θεά της φύσεως και των μυστηρίων της και είχε ως σύμβολό της τη Σελήνη.

Με την ονομασία της αρχαίας αυτής αιγυπτιακής θεάς, το 1976 ιδρύθηκε από τους Lawrence DurbinRobertson, την αδελφή του Olivia, τη γυναίκα του Pamela και τον ξάδελφό του, συγγραφέα, Robert Graves, μία διεθνής παγανιστική οργάνωση με την ονομασία «Αδελφότητα της Ίσιδος» με σκοπό, πάντα κατά τους ιδρυτές της, να προωθήσει τη στενότερη επικοινωνία μεταξύ της Ίσιδος και των ανθρώπων. Οι ιδρυτές της οργάνωσης προέρχονται από αγγλο-ιρλανδική οικογένεια και έχουν διατυπώσει το μυθώδη ισχυρισμό ότι είχαν δήθεν κληρονομική γραμμή διαδοχής από το ιερατείο της θεάς της αρχαίας Αιγύπτου.

Περισσότερα:

Η ΝΟΜΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑΣ

Γεώργιος Κρίππας, Δρ. Νομικής - Συνταγματολόγος

[ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ]

neoeidololatreia

...Ως γνωστόν οι νεοειδωλολάτραι ή δωδεκαθεϊσταί εμφανίζονται οπαδοί ορισμένης θρησκείας, ήτοι της των αρχαίων Ελλήνων. Όμως απαξάπαντες γνωρίζουμε, ότι η αρχαία ελληνική θρησκεία αποτελεί έναν επιστημονικώς αποδεδειγμένον μύθον. Ήδη, ως γνωρίζομεν, οι πρώτοι που ημφισβήτησαν την αξίαν του μύθου της ειδωλολατρικής θρησκείας υπήρξαν οι προσωκρατικοί φιλόσοφοι, οι οποίοι διετύπωσαν σοβαρωτάτας αμφιβολίας προς την αξιοπιστίαν της διηγήσεως του Ησιόδου δια την δημιουργίαν του κόσμου. Αλλά και ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης ημφισβήτησαν την αξιοπιστίαν των τοιούτων μύθων[1]. 

Περισσότερα:

Ειδωλολατρία [και Νεοπαγανισμός]

Του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου - συγγραφέα

eidololatria1

ΕΙΔΩΛΑ: Η λέξη είδωλο (που προέρχεται από τη λέξη είδος) σημαίνει κυριολεκτικά την παράσταση, τη ζωγραφιά, τη μορφή. Με την ίδια σκέψη, ο όρος ειδωλολατρία σημαίνει την απόδοση λατρείας σε αγάλματα που εικονίζουν θεούς των πολυθεϊστικών θρησκειών. Είδωλο ακόμη είναι ένα πλάσμα της φαντασίας που στερείται πραγματικής υπόστασης. Έτσι και η ειδωλολατρία ήταν η λατρεία πλασμάτων της φαντασίας. Σήμερα με τον όρο ειδωλολατρία εννοούμε κάθε είδος λατρείας το οποίο αντί να αναφέρεται και να αποδίδεται στον πραγματικό Θεό αποδίδεται στα δημιουργήματά του.

Περισσότερα:

Ο ΝΕΟΪΟΥΛΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΥΔΡΟΧΟΪΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ»*

Λάμπρου Σκόντζου, Θεολόγου – Καθηγητοῦ
 neoioulianismos
Ἐδῶ καί περισσότερες ἀπό δυό δεκαετίες ἀναβίωσε στόν δύσμοιρο τόπο μας μία νέα μορφή ἀντιχριστιανικῆς πολεμικῆς δίνης. Ἀκούει στό ὄνομα «ἀρχαιολατρία» καί ἔχει ὅλα τά χαρακτηριστικά γνωρίσματα παλαιοτέρων ἀντιχριστιανικῶν πρακτικῶν.
Τό σύγχρονο «ἀρχαιολατρικό» κίνημα συνεχίζει μέ τήν ἴδια ἤ καί σφοδρότερη ὁρμή τόν πόλεμο κατά τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ, ὅπως ἔκανε στό παρελθόν, χωρίς ἀποτέλεσμα, ὁ ἀθεϊστικός ὀρθολογισμός, ὁ μαρξισμός, ὁ μηδενισμός καί γενικά ἡ ὑλιστική ἰδεολογία.

Περισσότερα:

Νεοπαγανιστικές Αντιφάσεις

neopagan

Πρωτοπρεσβύτερος, Λέκτωρ Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. π. Βασίλειος Γεωργόπουλος

 
Στις ημέρες μας παρατηρείται μία συστηματική προσπάθεια κάποιων ομάδων, που ως σκοπό έχουν τη νεκρανάσταση και την επαναφορά του αρχαίου ελληνικού ειδωλολατρικού Δωδεκάθεου και την επίσημη αναγνώρισή του ως θρησκείας.
Κοινό χαρακτηριστικό, όμως, των νεοπαγανιστικών ομάδων είναι η απαξιωτική, υβριστική και βίαιη τοποθέτησή τους απέναντι σε κάθε τι το χριστιανικό και [ταυτοχρόνως] η επιμελής αποφυγή τους να αναφέρονται σε μελανές πτυχές της αρχαίας ελληνικής θρησκείας.

Περισσότερα:

Wednesday the 24th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©