Καταδικασθείς «ευαγγελικός» κάνει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Print
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

evaggelikos1
Του  
JoeRios

Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος
Πηγή: Εφημερίδα TEXARKANA, Ark. (AP) – (Τέξας & Αρκάνσας ΗΠΑ)

Ο καταδικασθείς «ευαγγελικός» Τόνυ Άλαμο θα εφεσιβάλει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, την απόφαση πολιτικής αγωγής, σύμφωνα με την οποία πρέπει να καταβάλει εκατομμύρια δολάρια σε δύο άνδρες.
Ο Άλαμο διατάχθηκε να καταβάλει στους SethCalagna και SpencerOndrisek από 33 εκατομμύρια δολάρια, καθώς κρίθηκε ένοχος κακοποίησής τους όταν ήσαν παιδιά και ζούσαν στη «χριστιανική κοινότητα» του Άλαμο. 

evangelikos2

Το ποσό είχε μειωθεί στα 15 εκατομμύρια δολάρια για τον καθένα, στο 8ο Περιφερειακό Εφετείο των ΗΠΑ.
Όπως έγραψε η εφημερίδα Texarkana, οι δικηγόροι του Άλαμο υπέβαλαν εκ νέου την έφεση, διότι το Εφετείο είχε αρνηθεί να επανεξετάσει την υπόθεση τον περασμένο Νοέμβριο.
Ο 78 χρόνων Τόνυ Άλαμο, εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 175 χρόνων μετά την καταδίκη του το 2009 για προαγωγή νεαρών κοριτσιών στην πορνεία.

Σχόλιο:   
Πρόκειται για παραχριστιανική ομάδα, από τις αμέτρητες παραφυάδες που έχουν τις ρίζες τους στον Προτεσταντισμό. Άλλες τέτοιες ομάδες, που σήμερα παρουσιάζονται ως αυτόνομες δυνάμεις στην κοινωνία μας, είναι οι λεγόμενες «Ελεύθερες Εκκλησίες», οι «Πεντηκοστιανοί», οι «Χαρισματικοί», οι «Νεοπεντηκοστιανοί – Θεραπευτές», οι «Αποστολικές Ομάδες», οι «Ευαγγελικοί – Θεραπευτές» κ.ά.
Όλες αυτές αποτελούν, φυσικά, ανθρώπινα κατασκευάσματα και καμία σχέση δεν έχουν με τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία μας και την Ορθόδοξη Διδασκαλία. Η συγκεκριμένη οργάνωση ιδρύθηκε το 1969 από τους Τόνυ και Σούζαν Άλαμο, στο Χόλλυγουντ στην Καλιφόρνια, με την ονομασία «AlamoChristianFoundation». Πρώην μέλη της οργάνωσης, κατηγορούν τον Άλαμο για πολυγαμία και παιδική κακοποίηση.
Περισσότερα, καθώς και κριτική Χριστιανική θεώρηση εξ επόψεως της Ορθοδοξίας βλέπε: Αρχιμ. -νυν Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Θρησκειών και Αιρέσεων, Παραχριστιανικών – Παραθρησκευτικών Ομάδων και Σύγχρονων Ιδεολογικών Ρευμάτων. Έκδοση Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης – Κύπρος, Σελ. 826 κε. 

http://www.ktts.com/news/191544311.html

Thursday the 9th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©