Σωματική και ψυχολογική κακοποίηση σε Πεντηκοστιανή Παραχριστιανική οργάνωση

Print
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Μετάφραση-επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

Του Frank Kracher

Πρώην μέλη αμφιλεγόμενης «εκκλησίας» συγκεντρώθηκαν το περασμένο Σάββατο στην πόλη Σπίντεϊλ στη Νότια Καρολίνα της Αμερικής.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι άκουσαν τις συνταρακτικές εμπειρίες πρώην οπαδών της Πεντηκοστιανής οργάνωσης που φέρει το όνομα «Word Of Faith Fellowship» (Λόγος Πίστεως). Τα πρώην μέλη θεωρούν τους εαυτούς τους ως «επιζώντες» ("survivors").

Όπως ανέφεραν, εγκατέλειψαν την «εκκλησία» λόγω της απερίγραπτης σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης την οποία υφίσταντο.

Η συνάντηση έρχεται μετά το αίτημα της Εισαγγελίας προς την πολιτεία για διεξαγωγή έρευνας σε τρεις επαρχίες, εναντίον δύο βοηθών εισαγγελέων, σχετικά με την εμπλοκή τους στην καθοδήγηση των κατηγορουμένων στις υποθέσεις εναντίον της οργάνωσης Word of Faith Fellowship. Δύο μέρες μετά την υποβολή της αίτησης, ο Εισαγγελέας Ντέϊβιντ Λέρνερ ανακοίνωσε ότι οι δύο Εισαγγελείς δεν εργάζονται πλέον μαζί του.

Αυτοί που μίλησαν το Σάββατο είπαν ότι οι γονείς τους ήταν ήδη μέλη της οργάνωσης. Συνεπώς, όταν ήταν μικρά παιδιά, δεν μπορούσαν να φύγουν από μόνοι τους.

«Έχω υποστεί κακοποίηση. Το ξέρω πολύ καλά. Όπως ξέρω ότι όλοι όσοι ήταν μαζί μου κακοποιήθηκαν», είπε ο Τζων Κούπερ, πρώην μέλος. «Γι’ αυτό, στόχος μου τώρα είναι να δω τα παιδιά μακριά από εκείνη την κατάσταση. Πρέπει επιτέλους να τεθεί ένα τέλος…».

Ανάμεσα στο ακροατήριο υπήρχαν και άτομα που εξακολουθούν να είναι μέλη της οργάνωσης Word of Faith Fellowship.

Προγραμματισμένη επόμενη συνάντηση των θυμάτων – πρώην μελών της οργάνωσης θα περιλαμβάνει παρουσίαση των τεχνικών προσηλυτισμού από μέρους των σεκτών.

http://wlos.com/news/local/former-members-of-word-of-faith-fellowship-hold-community-meeting

Thursday the 26th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©