25.000 στερλίνες πρόστιμο σε τηλεοπτικό κανάλι για εκπομπή που διαφήμιζε «θαυματουργό νερό» που δήθεν θεραπεύει τον καρκίνο

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΖΗΝΩΝΟΣ

Στους ιδιοκτήτες του βρετανικού δορυφορικού καναλιού Ben TV επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα πρόστιμο ύψους 25.000 στερλινών για τη μετάδοση προγράμματος κατά τη διάρκεια του οποίου, ο τηλευαγγελιστής Peter Popoff πρόσφερε στους τηλεθεατές την ευκαιρία να παραγγείλουν δωρεάν «νερό από θαυματουργή πηγή».

Περισσότερα:

Ο Benny Hinn απορρίπτει το δικής του επινοήσεως «Ευαγγέλιο της ευημερίας - the Prosperity Gospel

«Διορθώνω τη θεολογία μου…», λέει τώρα

«Μας πήραν είδηση!!! ... Αλλάζουμε μοτίβο»:

Ο Benny Hinn είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ονόματα στον σύγχρονο τηλευαγγελισμό. Γνωστός για τις τεράστιες ψευδο- «θεραπευτικές» εκστρατείες του, έχει επίσης ταυτιστεί με αυτό που έχει γίνει γνωστό ως «ευαγγέλιο της ευημερίας». Ουσιαστικά, πρόκειται για την πεποίθηση ότι ο Θεός θ’ ανταμείψει τη γενναιοδωρία (βλέπε χρηματικές «δωρεές» προς τον αρχηγό της λατρευτικής σύναξης) με υλικές ευλογίες και πλούτο.

Περισσότερα:

Το «Ευαγγέλιο της Ευημερίας» (Prosperity gospel) γεμίζει τους ανθρώπους με «φρούδες ελπίδες και φόβους»

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

«Ακολουθώντας το ευαγγέλιο της ευημερίας, οι οπαδοί πλανώνται δίδοντας πίστη σε 'ψεύτικες ελπίδες' και ζουν με το φόβο ότι αν σταματήσουν να δίνουν στον 'ιεροκήρυκα' τα χρήματά τους, δεν θα βιώσουν το θαύμα τους», λέει ο Costi Hinn, (ανιψιός του γνωστού τηλευαγγελιστή Benny Hinn) ο οποίος εγκατέλειψε το θείο του και του ασκεί τώρα δριμεία κριτική. 

Περισσότερα:

Με αθέμιτα μέσα και δόλο, η οργάνωση «Λόγος Πίστεως» (Word of Faith Fellowship) εγκλωβίζει στους κόλπους της δεκάδες παιδιά – μελλοντικούς οπαδούς…

Η Jane Whaley, ιδρυτής της «Πεντηκοστιανής» Αδελφότητος «Λόγος Πίστεως», μαζί με παιδιά της «εκκλησίας» στο Spindale της Πολιτείας Βόρεια Καρολίνα της Αμερικής. (Φωτο: Associated Press)

Εν μέσω ερευνών για πληθώρα καταγγελιών εναντίον της, η αυτοαποκαλούμενη «εκκλησία» «Λόγος Πίστεως» (Word of Faith Fellowship) στη Βόρεια Καρολίνα, αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για απαγωγές παιδιών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες, η οργάνωση πήρε περισσότερα από δώδεκα παιδιά από τις οικογένειές τους, με τη βοήθεια ενός κοινωνικού λειτουργού – μέλους της

Περισσότερα:

Άφησαν το νεογέννητο βρέφος τους να πεθάνει αβοήθητο πιστεύοντας ότι θα το έσωζαν μόνο με τις προσευχές τους

Οι γονείς ανήκουν στην οργάνωση «Οπαδοί του Χριστού» την οποία πρώην μέλη χαρακτηρίζουν ως σέκτα

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Πρώην μέλος της λεγόμενης «εκκλησίας» των «Οπαδών του Χριστού» (Followers of Christ church) εκφράζει την ανησυχία ότι οι συχνοί θάνατοι παιδιών και βρεφών στην ομάδα δεν πρόκειται να έχουν τελειωμό, εκτός εάν η «εκκλησία» θέσει τέρμα στην πολιτική της «θεραπεία μέσω πίστης» (faith-healing).

Περισσότερα:

Σωματική και ψυχολογική κακοποίηση σε Πεντηκοστιανή Παραχριστιανική οργάνωση

Μετάφραση-επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

Του Frank Kracher

Πρώην μέλη αμφιλεγόμενης «εκκλησίας» συγκεντρώθηκαν το περασμένο Σάββατο στην πόλη Σπίντεϊλ στη Νότια Καρολίνα της Αμερικής.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι άκουσαν τις συνταρακτικές εμπειρίες πρώην οπαδών της Πεντηκοστιανής οργάνωσης που φέρει το όνομα «Word Of Faith Fellowship» (Λόγος Πίστεως). Τα πρώην μέλη θεωρούν τους εαυτούς τους ως «επιζώντες» ("survivors").

Περισσότερα:

Ἡ σύγχρονος αἱρετικὴ Ἐσχατολογία Α. Οἱ Πεντηκοστιανοί

Τοῦ πρωτ. π. Βασιλείου Ἀ. Γεωργοπούλου, Ἐπικ. Καθ. Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ

penteco1

 

   Αἱρετικές διδασκαλίες σχετικά μέ τή Δευτέρα Παρουσία καί τά γεγονότα πού σχετίζονται με αὐτήν, μαρτυροῦνται ἤδη ἀπό τά ἀποστολικά χρόνια. Ὁ Ἀπόστολος Παῦλος στή Β΄ πρός Τιμόθεον Ἐπιστολή του ἀναφέρει τούς Ὑμέναιο καί Φιλητό, οἱ ὁποῖοι ἰσχυρίζονταν ὅτι, «ἔγινεν ἤδη ἡ ἀνάστασις» τον ἰσχυρισμό τῶν ὁποίων ὁ ἴδιος Ἀπόστολος τόν χαρακτηρίζει, ὅτι «περί τήν ἀλήθειαν ἠστόχησαν» καί ὅτι «ἀνατρέπουσι τήν τινων πίστιν» (Β΄ Τιμ. 2, 17-18).

Περισσότερα:

Γνωριμία με τον κόσμο των Πεντηκοστιανών


Απομαγνητοφωνημένη ομιλία του μακαριστού Αρχιμ. Δανιήλ Γούβαλη

pente

Αγαπητοί ακροατές κατά καιρούς έχω συναντήσει διάφορα πρόσωπα και πολλές γνωριμίες από αυτές μου έχουν κάνει μεγάλη, θα έλεγα καταπληκτική εντύπωση στην ζωή μου. 

Έτυχε να γνωρίσω και μερικά πρόσωπα που για ένα χρονικό διάστημα είχαν μπει μέσα σε αίρεση και μου περιέγραψαν στην συνέχεια όλη την ψυχική τους ταλαιπωρία μέχρις ότου να κατορθώσουν με την χάρη του Θεού να βγουν. Έχει τύχει να γνωρίσω άλλα πρόσωπα τα οποία προσπάθησαν να κάνουν μια καλή οικογένεια και έτυχε ένα από τα μέλη της οικογένειας να περιπλακεί στα δίχτυα μιας αιρέσεως και να αρχίσει μια Οδύσσεια, μια ταλαιπωρία άνευ προηγούμενου. 

Μεταξύ των προσώπων της δευτέρας κατηγορίας έτυχε να γνωρίσω και την κυρία Ιωάννα, η οποία μάλιστα σήμερα είναι μαζί μας εδώ στο μικρόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος και η οποία έχει μερικές εμπειρίες οι οποίες μου έκαναν καταπληκτική εντύπωση και νομίζω ότι και σε εσάς θα κάνουν μεγάλη εντύπωση και θα είναι ένα παράθυρο για να δούμε τον κόσμο των Πεντηκοστιανών όχι όπως προσπαθούν να τον παρουσιάσουν, είτε από κάποιο κανάλι, είτε από κάποιο έντυπο, είτε από κάποια εφημερίδα, αλλά όπως πραγματικά είναι, ξεγυμνωμένο τον κόσμο των Πεντηκοστιανών.

Περισσότερα:

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ξαναπροειδοποιεί για την νεοπροτεσταντική οργάνωση "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση''

"Ιεραποστολικών" δραστηριοτήτων συνέχεια μιας προτεσταντικής κίνησης

ierapostoli

Για μία ακόμη χρονιά, σε συνέχεια προηγούμενων προσηλυτιστικών δραστηριοτήτων της, η νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» προγραμματίζει μία ευρείας κλίμακας προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Ιησούς του Ναυή 7», το χρονικό διάστημα μεταξύ 9 και 17 Ιουλίου 2014, στους νομούς Κιλκίς, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Η εν λόγω κίνηση, με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο με την Ορθόδοξη πίστη.

Περισσότερα:

Ἕνας κακόδοξος τρόπος προσευχῆς

Τοῦ πρωτ. π. Βασιλείου Ἀ. Γεωργοπούλου,
Λέκτορος Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ

prosefxi

Εἶναι γνωστή ἡ σπουδαιότητα, ἡ ἀξία καί ἡ δύναμη τῆς προσευχῆς γιά κάθε χριστιανό. Τά συγκεκριμένα ὅμως γνωρίσματα τῆς προσευχῆς ἀκυρώνονται, ὅταν ὁ τρόπος μέ τόν ὁποῖο προσευχόμαστε εἶναι κακόδοξος.

Ἕνα τέτοιο κακόδοξο τρόπο προσευχῆς συναντᾶμε στά ἔντυπα διαφόρων αἱρετικῶν κινήσεων (Πεντηκοστιανῶν, διαφόρων προτεσταντικῶν ὁμάδων), ὅπου προτρέπονται νεοπροσήλυτοι νά κλίνουν τά γόνατα καί νά προσευχηθοῦν ἐνθέρμως στόν Χριστό ξεκινώντας τήν προσευχή τους μέ τό ἑξῆς: «Χριστέ μου ἤ Κύριε ἄν εἶσαι ζωντανός νά μοῦ ἀποκαλυφθεῖς».

Περισσότερα:

Thursday the 20th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©