Ποινική δίωξη για απάτη εναντίον του Γιώργου Πασχαλίδη! Παρουσιάζεται ως καθηγητής Ψυχολογίας αλλά είναι απόφοιτος Δημοτικού!!!

O Γιώργος Πασχαλίδης παρουσιάζεται ως καθηγητής Ψυχολογίας, θεραπευτής και ερευνητής αλλά φέρεται να κατέχει μόνο απολυτήριο Δημοτικού

Ποινική δίωξη για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ'εξακολούθηση με συνολική όφελος ή συνολική ζημία άνω των 30.000 ευρώ καθώς και για έκθεση κατά συρροή, από την οποία προέκυψε και βαριά βλάβη στην υγεία παθόντος και για παραβίαση ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά συρροή ασκήθηκε στον 61χρονο Γιώργο Πασχαλίδη από το Αιγίνιο της Πιερίας, ο οποίος παρουσιάζεται ως θεραπευτής και ερευνητής.

Περισσότερα:

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Φινλανδίας απαιτεί απαγόρευση της εφαρμογής «θεραπεία μέσω της πίστης» για παιδιά

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Ο Φινλανδικός Ιατρικός Σύλλογος έχει ζητήσει από τις αρχές ν’ απαγορεύσουν την «θεραπεία μέσω της πίστης» (faith healing), ιδιαίτερα στην περίπτωση μικρών παιδιών και ευπαθών ενηλίκων.

Ο όρος «θεραπεία μέσω της πίστης» αναφέρεται στις «θεραπευτικές» μεθόδους βάσει θρησκευτικών πεποιθήσεων και μέσω «προσευχών», αντί για επιστημονικές ιατρικές διαδικασίες και θεραπείες.

Περισσότερα:

ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ

Της κ. Άννας Κυριαζή.
μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων

Η Marilyn Ferguson, μαθήτρια της Θεοσοφίστριας Alice Bailey και μία από τους κυριότερους εκφραστές του κινήματος της «Νέας Εποχής» εξηγούσε πώς «η ιατρική θα επανεφευρισκόταν ώστε η βάση της να μετατοπιστεί από το δυτικό ορθολογισμό στον ανατολικό μυστικισμό». Η Ferguson ανακήρυττε το παλιό ιατρικό μοντέλο νεκρό και προς αντικατάστασή του συνιστούσε ένα «ολιστικό μοντέλο υγείας». Στο νέο αυτό ολιστικό μοντέλο περιλαμβανόταν ο κόσμος των πνευμάτων και τα «ενεργειακά πεδία».

Λίγα εισαγωγικά:

Η Ιριδολογία είναι κι αυτή μια «εναλλακτική» μέθοδος δήθεν διάγνωσης και θεραπείας. Λέγοντας «εναλλακτική μέθοδο» αναφερόμαστε σε μεθόδους οι οποίες δεν είναι επιστημονικώς αναγνωρισμένες και επικυρωμένες. Πρόκειται περί αποκρυφιστικών ή φιλοσοφικών θεωριών αναμεμειγμένων με ιατρικούς και επιστημονικούς όρους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται λανθασμένα και με αλλοιωμένο, αντιεπιστημονικό περιεχόμενο.

Περισσότερα:

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ή ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗ;

Του κ. Νικολάου Μηλιώνη
μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων

Η ρεφλεξολογία, γνωστή και ως «Θεραπεία των Ζωνών» ή «ανακλαστική ζωνοθεραπεία», βασίζεται στην ιδέα ότι για κάθε «μεσημβρινό» του σώματος υπάρχουν αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα και στις παλάμες, οπότε η άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένες περιοχές αυτών μπορεί να έχει θεραπευτικές ιδιότητες στα αντίστοιχα μέρη του σώματος. Αργότερα, όπως και άλλες πρακτικές τέτοιου τύπου, προσπάθησε να συσχετίσει τα σημεία αυτά με δήθεν νευρικές απολήξεις, αν και συγκρίσεις μεταξύ του ανθρώπινου νευρικού συστήματος και των «χαρτών μεσημβρινών» έδειξαν ότι τέτοια σχέση δεν υφίσταται.

Περισσότερα:

ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Του κ. Ιωάννη Μηλιώνη.
μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων

Τον τελευταίο καιρό, εμφανίζονται όλο και πιο συχνά οι λεγόμενες «ολιστικές» ή «εναλλακτικές» μέθοδοι, που υπόσχονται θεραπεία, αυτογνωσία, απαλλαγή από το stress και από άλλα προβλήματα, κ.λπ. Πρόκειται για μια μεγάλη ποικιλία, δήθεν θεραπευτικών –στην πραγματικότητα μαγικών- πρακτικών, οι οποίες ξεκινούν από την εξής βάση, σύμφωνα με τη διδασκαλία των χώρων που τις ασκούν: Ότι, δηλαδή, υπάρχει μία «θεϊκή ενέργεια», η οποία ρέει μέσα σε όλα τα πράγματα και από την οποία αποτελούνται όλα τα πράγματα.

Περισσότερα:

Θυσία παιδιών στο όνομα της «θρησκευτικής ελευθερίας»

Στις πλείστες Πολιτείες της Αμερικής δεν θεωρείται «κακοποίηση» η εγκατάλειψη άρρωστων παιδιών στις λεγόμενες θεραπείες μέσω της πίστης (faith healings).

Παιδιά πεθαίνουν αβοήθητα επειδή οι γονείς τους απορρίπτουν την ιατρική περίθαλψη επικαλούμενοι τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Τι κρύβεται πίσω απ’όλη αυτή την τραγωδία;

Περισσότερα:

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΑΤΟΣΠΗΛΑΙΑ

Η αλατοθεραπεία ανήκει στις εναλλακτικές «θεραπείες», οι οποίες στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης και έχουν χαρακτηρισθεί ασυμβίβαστες με την Ορθόδοξη πίστη και ζωή, σε Πανορθόδοξες Συνδιασκέψεις για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας. 

Περισσότερα:

Θάνατος σε σπα και οι κίνδυνοι από ψευδοεπιστημονικές «θεραπείες»

Του Steven Novella

Μετάφραση – Επιμέλεια:  Ελένη Ζήνωνος

Τρία άτομα που εργάζονταν σε σπα στο Κεμπέκ του Καναδά, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση με την κατηγορία ότι συνέβαλαν στο θάνατο της Chantal Lavigne.

Κατά τη διάρκεια «πνευματικής» θεραπείας (“spiritual” treatment) μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, άλειψαν με λάσπη τη Lavigne, την τύλιξαν σε αρκετές στρώσεις σελοφάν και φόρεσαν ένα χάρτινο κουτί στο κεφάλι της για εννέα ώρες.

Περισσότερα:

Αποκρυφισμός και Εναλλακτικές «θεραπείες» στο επίκεντρο της 7ης Ιερατικής Σύναξης στο Βόλο

Η 7η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το τρέχον Ιεραποστολικό έτος, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της ενασχόλησης και ενημέρωσης τους για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, οι Κληρικοί μας ασχολήθηκαν με τον Αποκρυφισμό και τις λεγόμενες «Εναλλακτικές θεραπείες».

Πρώτος ομιλητής ήταν ο κ. Ιωάννης Μηλιώνης, Καθηγητής Πληροφορικής, Γραμματέας Π.Ε.Γ., με θέμα «Αποκρυφισμός – Εσωτερισμός και Ορθόδοξη αντιμετώπιση».

Περισσότερα:

ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ «ΘΕΡΑΠΕΥΕ» ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ME «ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ»

...της συνέστησε να μην ακολουθήσει τις ιατρικές συμβουλές για χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία. Τη διαβεβαίωσε ρητά ότι θα θεραπευθεί από τον καρκίνο της, ακολουθώντας την θεραπεία που αυτός συνιστούσε...

διαβάστε εδώ:

Wednesday the 24th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©