Νέα υπόθεση παιδικής κακοποίησης στους κόλπους των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» ταράζει τη βρετανική κοινωνία

Υπόθεση παιδεραστίας ταλανίζει την οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» στο Μάντσεστερ εδώ και 3 χρόνια, όταν το 2014 η τοπική Επιτροπή Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, έφερε στο φως καταγγελίες για παιδική σεξουαλική κακοποίηση από υψηλά ιστάμενο στέλεχος της «Σκοπιάς» σε βάρος ανηλίκων μελών της αίρεσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, πέραν από την ίδια τη σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων, σκάνδαλο για την τοπική κοινωνία αποτελεί και ο τρόπος που η οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» χειρίστηκε το ζήτημα.

Η Επιτροπή Ανθρωπιστικών Υποθέσεων καταγγέλλει ότι τα θύματα του καταδικασμένου στο παρελθόν παιδόφιλου, Jonathan Rose, υποχρεώθηκαν να τον αντιμετωπίσουν κατά πρόσωπο και ν’ απαντήσουν ενώπιόν του ερωτήσεις σχετικά με την κακοποίησή τους (μάλιστα, μερικές εξ αυτών τις έθεσε ο ίδιος), ενώ ένα από τα ανήλικα θύματα χαρακτηρίστηκε εκδικητικά «ταραχοποιό στοιχείο» και κατηγορήθηκε ότι χρηματίστηκε για να προβεί στις καταγγελίες.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται το 2014, όταν η Επιτροπή Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του Manchester, κατέθεσε επίσημη ερώτηση στην εταιρεία «Σκοπιά» της περιοχής, έπειτα από αναφορές ότι νεαρές γυναίκες που είχαν κακοποιηθεί στο παρελθόν από τον Rose, έναν ηλικιωμένο ο οποίος φυλακίστηκε για σεξουαλική παιδική κακοποίηση το 2013, αναγκάστηκαν να τον αντιμετωπίσουν ξανά όταν επέστρεψε στην κοινότητα των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» μετά την αποφυλάκισή του.

Επιπλέον η Επιτροπή, ξεκίνησε έρευνα για το ρόλο που διαδραματίζει η Watch Tower Bible and Tract Society of Great Britain (WTBTS), η φιλανθρωπική (!!!) οργάνωση που επιβλέπει τις λεγόμενες «Εκκλησίες των Μαρτύρων του Ιεχωβά» στο Ηνωμένο Βασίλειο και πιστεύεται από τους ανακριτές ότι έχει άμεση σχέση με τον τρόπο που χειρίζονται τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης εντός της κοινότητας.

Η WTBTS δήλωσε ότι δεν ήταν σε γνώση της οι καταγγελίες σχετικά με τον Rose, όμως οι ανακριτές διαπίστωσαν πως η οργάνωση δεν παρείχε ολοκληρωμένες και ακριβείς απαντήσεις.

Από: huffingtonpost.gr

Προσαρμογή: Παγκύπρια Ένωση Γονέων

Ρωσία: Εξτρεμιστική οργάνωση οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας έκρινε ότι οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» είναι «εξτρεμιστική οργάνωση», μετά τη σχετική προσφυγή που είχε καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, ζητώντας να κλείσουν τα κεντρικά γραφεία τους στην Αγία Πετρούπολη.

Περισσότερα:

Στη Ρωσία απαγορεύθηκε η λειτουργία των ''Μαρτύρων του Ιεχωβά''

Η θρησκευτική οργάνωση συμπεριελήφθη στον κατάλογο των κοινωνικών και θρησκευτικών οργανώσεων, η δραστηριότητα των οποίων απαγορεύεται «επειδή ασκούν εξτρεμιστική δραστηριότητα».

Περισσότερα:

Εξτρεμιστική οργάνωση χαρακτηρίζει τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» το Ρωσικό Υπουργείο Δικαιοσύνης

Μετάφραση-επιμέλεια: Σπύρος Αργυρού

Μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, προκειμένου να κηρύξει το διοικητικό κέντρο των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» Ρωσίας ως εξτρεμιστική οργάνωση.

Περισσότερα:

Αφού έπεισαν νεαρή μητέρα να μη δεχθεί μετάγγιση αίματος, μετά το θάνατο της οι λεγόμενοι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» αποποιούνται τις ευθύνες τους

Της Linda Hervieux

Οι λεγόμενοι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» μεταθέτουν τις ευθύνες της απαγόρευσης μετάγγισης αίματος, ύστερα από το θάνατο νεαρής μητέρας στο Κεμπέκ του Καναδά τον περασμένο Οκτώβριο.

Μέλη της οικογένειας της εικοσιεπτά ετών άτυχης Ελωίς Ντεπουί, υποστηρίζουν ότι είχε πεισθεί ν’ αρνηθεί μια, κατά πάσα πιθανότητα σωτήρια για τη ζωή της, μετάγγιση αίματος, ύστερα από την επίσκεψη στο Νοσοκομείο, μελών οργανωμένης επί σκοπού επιτροπής των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» ("hospital liaison committee" of Jehovah's Witnesses), μετέδωσε το Καναδικό Διαδικτυακό κανάλι CBC.

Περισσότερα:

ΣΟΚ! «Μάρτυρες του Ιεχωβά» βανδάλισαν αρχαίο ναό!

Έναν ναό τουλάχιστον 7.000 χρόνων βανδάλισαν «Μάρτυρες του Ιεχωβά», στο ανατολικό Μεξικό.

Πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο του San Bartolo Tutotepec, όπου δέχτηκαν επιθέσεις τουλάχιστον 10 βωμοί με τη δικαιολογία πως δεν ήταν χριστιανικοί, επειδή κατασκευάστηκαν από τον ιθαγενή λαό των Otomi.

Περισσότερα:

ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: - ΟΔΥΝΗΡΗ ΟΣΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Με ποικίλες διαδικασίες η εταιρεία «Σκοπιά» συγκαλύπτει την παιδική κακοποίηση ανάμεσα στους «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

Η ιστορία της Κάντις Κόντι (Candace Conti)


Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

... «Οι ‘πρεσβύτεροι’ στην κοινότητά μου γνώριζαν ότι υπήρχε ένας «λύκος» ανάμεσά μας. Αλλά, απειλούσαν με τιμωρίες όσους μιλούσαν και απεκάλυπταν τα όσα εγίνοντο»...

Η Candace Conti ήταν το πρώτο θύμα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που δικαιώθηκε δικαστικά εναντίον της εταιρείας «Σκοπιά» (Watchtower)

Η Κάντις Κόντι όταν ήταν μικρή (Photograph: Candace Conti)

Περισσότερα:

ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: - ΟΔΥΝΗΡΗ ΟΣΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Με ποικίλες διαδικασίες η εταιρεία «Σκοπιά» συγκαλύπτει την παιδική κακοποίηση ανάμεσα στους «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

Η ιστορία της Κάντις Κόντι (Candace Conti)

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

... «Οι ‘πρεσβύτεροι’ στην κοινότητά μου γνώριζαν ότι υπήρχε ένας «λύκος» ανάμεσά μας. Αλλά, απειλούσαν με τιμωρίες όσους μιλούσαν και απεκάλυπταν τα όσα εγίνοντο»...

Η Candace Conti ήταν το πρώτο θύμα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που δικαιώθηκε δικαστικά εναντίον της εταιρείας «Σκοπιά» (Watchtower)

Η Κάντις Κόντι όταν ήταν μικρή (Photograph: Candace Conti)

Είναι διαφορετικό να μεγαλώνεις σε μια οικογένεια όπου όλοι είναι «Μάρτυρες του Ιεχωβά». Όταν ήμουν μικρή, ποτέ δεν γιορτάζαμε τα γενέθλια ή τα Χριστούγεννα ή εθνικές επετείους. Ούτε εγώ αλλά, ούτε και κανείς απ’όσους ήξερα, είχαμε συναναστροφή με οικογένειες που δεν ήσαν «Μάρτυρες του Ιεχωβά».

Περισσότερα:

Σχόλιο σε ρεπορτάζ της εφημερίδας City, για τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» στην Κύπρο

Του Δημοσιογράφου Σπύρου Αργυρού

Ειδικού Ερευνητή επί των αιρέσεων

Με έκπληξη διαβάσαμε στις 18 Σεπτεμβρίου 2015, ρεπορτάζ της εφημερίδας City, το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος Πάρης Δημητριάδης, σε σχέση με τους λεγομένους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» στην Κύπρο.

Όπως είναι γνωστό, η σωστή δημοσιογραφία επιτάσσει, σ’ ένα θέμα ν’ ακούγονται και οι αντίθετες απόψεις, ενώ ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να παίρνει το μέρος της μιας ή της άλλης παράταξης, αλλά ν’ αφήνει τους αναγνώστες του να βγάζουν οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους.

Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ο εν λόγω δημοσιογράφος φανερά προκατειλημμένος, κατηγορεί μεταξύ άλλων την Ορθόδοξη Εκκλησία για τρομολαγνία και ότι οι υπόλοιποι χριστιανοί που χαρακτηρίζουν τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» ως πεπλανημένα πρόβατα, είναι πωρωμένοι.

Πρόσφατα ο εν λόγω δημοσιογράφος έκανε τον κόπο να επισκεφτεί το Παλαί Ντε Σπορ της Λεμεσού, για να παρακολουθήσει την περιφερειακή Συνέλευση των οπαδών της εταιρείας Σκοπιά (βλέπε «Μάρτυρες του Ιεχωβά»). Δεν μπήκε όμως στη βάσανο να μελετήσει την ιστορία των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», τι πίστευαν και τι πιστεύουν.

 Αφού ο κ. Δημητριάδης φέρεται ν’ απέκρυψε από τους αναγνώστες του την πραγματική εικόνα των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», θα προσπαθήσουμε εμείς να τους σκιαγραφήσουμε, ανασκευάζοντας πολλές ανακρίβειες από το ρεπορτάζ του.

Περισσότερα:

«Έφυγα από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά»

Η προσωπική μαρτυρία του Paul Grundy

Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

Όταν ο Αρμαγεδδών (το τέλος του κόσμου) δεν ήλθε, ο Πωλ άρχισε να αμφισβητεί τη θρησκεία η οποία είχε επηρεάσει όλη του τη ζωή.

Ο Πωλ μεγάλωσε σαν «Μάρτυρας του Ιεχωβά» σε μια στοργική οικογένεια στο Hobart της Αυστραλίας.

Μεγάλωσε νομίζοντας ότι δεν θα πεθάνει ποτέ. Ο ίδιος πίστευε ότι δεν θα προλάβαινε καν να ολοκληρώσει το σχολείο πριν τον «Αρμαγεδδώνα»…

Αλλά και το σχολείο τελείωσε και πανεπιστήμιο πήγε.

Περισσότερα:

Thursday the 21st. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©