Πέρσι στην Ιρλανδία, φέτος στην Κύπρο

Print
Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019

Επιθετικό μάρκετινγκ της Σαηεντολογίας στην Ιρλανδία (και όχι μόνο…)

«Είστε μάλλον καταθλιπτική, ανεύθυνη και ασταθής ως άτομο». Αυτά ήταν τα ψυχαναλυτικά αποτελέσματα που έδωσε μέλος της Σαηεντολογίας στο Δουβλίνο, στην υπό κάλυψη δημοσιογράφο της εφημερίδας Independent.ie, η οποία προηγουμένως είχε υποβληθεί σε «τεστ προσωπικότητας».

Η δημοσιογράφος, η οποία δεν αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα ψυχικής υγείας, συμπλήρωσε το τεστ στο νέο κέντρο της Σαηεντολογίας, που λειτούργησε τον περασμένο Οκτώβριο (2017) στο Firhouse στο νότιο Δουβλίνο.

Αφού ρωτήθηκε, «πόσα μετρητά έχετε μαζί σας; Μπορείτε να πληρώσετε και με πιστωτική κάρτα…», της είπαν να εγγραφεί σε σειρά μαθημάτων που θα τη βοηθούσε να «ξεπεράσει τα σκαμπανεβάσματα», για 75 ευρώ...

Με το λεγόμενο «τεστ προσωπικότητας» ως μοναδική απόδειξη για την υποτιθέμενη διάγνωση, τα μέλη της οργάνωσης οδήγησαν τη δημοσιογράφο σε ιδιαίτερο δωμάτιο, όπου την παρότρυναν πιεστικά να παρακολουθήσει τα μαθήματα και να «ξεκινήσει άμεσα, εδώ και τώρα», λέγοντάς της ότι «τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και χειρότερα» αν δεν το κάνει…

Έντονες προσπάθειες αλίευσης νέων μελών:

Ενώ η κοινότητα της Σαηεντολογίας στην Ιρλανδία παραμένει μικρή, με μόνο 87 μέλη σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, εντούτοις καθίσταται προφανές ότι μέσω των λεγόμενων Front Groups (ομάδες – βιτρίνα) επιδιώκει να εδραιωθεί ως σημαντική δύναμη στην Ιρλανδική κοινωνία και να χρησιμοποιήσει, όπως πιστεύεται, τη βάση της στο Δουβλίνο ως εφαλτήριο στην Ευρώπη:

Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ως προκάλυμμα για διείσδυση στα Ιρλανδικά Σχολεία

Η οργάνωση «Youth for Human Rights» (Νέοι και Ανθρώπινα Δικαιώματα), που συνδέεται με την λεγόμενη «Εκκλησία» της Σαηεντολογίας, έστειλε τα τελευταία δύο χρόνια, χιλιάδες φυλλάδια και εκπαιδευτικά πακέτα σε Σχολεία της Ιρλανδίας, προωθώντας έντεχνα την οργάνωση.

«Ενσωματώνουν την ιδεολογία τους σ’ αυτά, μ’ ένα πολύ αριστοτεχνικό τρόπο. Θα πρέπει να το ψάξεις πολύ για να το διακρίνεις. Πρόκειται για ένα καλυμμένο τρόπο πρόσβασης στα Σχολεία», δήλωσε στην εφημερίδα Irish Times ο Chris Gueret, καθηγητής των θρησκευτικών.

Στο στόχαστρο οι έφηβοι, με σύνθημα «Για ένα κόσμο χωρίς ναρκωτικά»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Sunday Independent, κύκλοι του Υπουργείου Υγείας της Ιρλανδίας, εκφράζουν έντονες ανησυχίες σχετικά με τη δράση των ομάδων «Για ένα κόσμο χωρίς Ναρκωτικά» («Drug Free World») και «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» (Truth about Drugs), οι οποίες έστειλαν φυλλάδια κατά των ναρκωτικών σε Σχολεία του Δουβλίνου. Ενώ οι δύο οργανώσεις υποστηρίζονται και χρηματοδοτούνται από τη Σαηεντολογία, στα εκπαιδευτικά πακέτα δεν έγινε καμία αναφορά για τη σχέση τους με την αμφιλεγόμενη αυτή «θρησκεία».

Προσπάθεια δημιουργίας λόμπι με πολιτικούς

Η οργάνωση «United for Human Rights» (Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» επικοινώνησε τον περασμένο Οκτώβριο με τον Tanaiste -  αναπληρωτή επικεφαλής της κυβέρνησης της Ιρλανδίας και Υπουργό Εξωτερικών Σάιμον Κόβενυ, ζητώντας να «αντιπροσωπεύσει τους στόχους και τις επιδιώξεις» του τμήματός του, χωρίς να αποκαλύψει τις διασυνδέσεις της με τη Σαηεντολογία. Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τον δεύτερο στην ιεραρχία της Ιρλανδικής Κυβέρνησης, ο συντονιστής της ομάδας, Σαηεντολόγος Ryan Ellory, ισχυρίστηκε επίσης ότι «εκπροσώπησε την Ιρλανδία» στα Ηνωμένα Έθνη… ( independent.ie)

Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο κ. Κόβενυ «δεν έχει συναντήσει αυτή την ομάδα, ούτε προτίθεται να τη συναντήσει».

Ίδρυση της Σαηεντολογίας, αντιπαράθεση με διασημότητες, αποκαλύψεις

Η Σαηεντολογία, είναι το δημιούργημα του συγγραφέα μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας Λαφαγιέτ Ρον Χάμπαρντ. Άκμασε στα τέλη της δεκαετίας του 70 και αρχές του 80, οπότε άρχισαν οι διαμάχες, καθώς διέρρεαν αποκαλύψεις σχετικά με κάθε μορφής κακοποιήσεις μέσα στην οργάνωση και τις υπερβολικές «δωρεές» που απαιτούνται από τα μέλη της για να φτάσουν στα ανώτερα επίπεδα «πνευματικής καθαρότητας».

Ορισμένες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, έχουν υιοθετήσει σθεναρή στάση απέναντι στη Σαηεντολογία. Η Γερμανική κυβέρνηση τη θεωρεί ως καταστροφική λατρεία (abusive sect) με την αμφίεση της «θρησκείας», ενώ η Γαλλία την έχει χαρακτηρίσει ως επικίνδυνη σέκτα (cult).

https://www.independent.ie/irish-news/politics/concern-at-scientology-drugs-packs-for-schools-36590481.html

 

Tuesday the 21st. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©