ΚΑΙ «ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ» ΣΤΗΝ … ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Σύμφωνα με καταγγελία στην κρατική αστυνομία της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, η «Εκκλησία» της Σαηεντολογίας στο Δουβλίνο (Church of Scientology in Dublin) προσέφερε σε γυναίκα ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης (detoxification programme) αξίας 1600 ευρώ, το οποίο θα θεραπεύσει, δήθεν, τον αυτισμό του γιού της.

Περισσότερα:

Ανησυχία προκαλεί η διοργάνωση φεστιβάλ Halloween στις νέες εγκαταστάσεις της Σαηεντολογίας στην Ιρλανδία. Το φεστιβάλ απευθύνεται πρωτίστως στα παιδιά

Το κτίριο της Σαηεντολογίας στο Δουβλίνο (Image: Facebook)

Πολλές ανησυχίες εγείρονται σχετικά με «φιλική προς τα παιδιά» εκδήλωση, που διοργανώνεται αυτές τις μέρες στις εγκαταστάσεις της Σαηεντολογίας στο Δουβλίνο, με την ευκαιρία της παγανιστικής εορτής Χαλοουίν (Halloween).

Πρώην Σαηεντολόγος χαρακτηρίζει το γεγονός ως μεθόδευση της Σαηεντολογίας «να φέρουν κόσμο κοντά», ώστε στη συνέχεια, με ψευτοευγένειες και βομβαρδισμό ψευτοαγάπης, να τους πείσουν ν’ αγοράσουν τα σεμινάρια που προσφέρονται στο κέντρο.

Περισσότερα:

Ομάδα της Σαηεντολογίας άπλωσε τα πλοκάμια της σε σχολεία του Λονδίνου

Του BENEDICT MOORE-BRIDGER

Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

Δεκάδες χιλιάδες ανυποψίαστοι μαθητές βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε ομάδα της Σαηεντολογίας, μέσω παρουσιάσεων στα σχολεία με θέμα τα ναρκωτικά.

Όπως αποκαλύπτει η ημερήσια εφημερίδα του Λονδίνου Evening Standard, σύμφωνα με έρευνα που έγινε, έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλος αριθμός μαθητών σε δημοτικά και γυμνάσια της πόλης, έχουν παρακολουθήσει διαλέξεις εμποτισμένες με τις αρχές της Σαηεντολογίας και του ιδρυτή της Λαφαγιέτ Ρον Χάμπαρντ.

Τον περασμένο χρόνο 35,000 παιδιά έλαβαν μέρος στο «αντιναρκωτικό πρόγραμμα» της οργάνωσης Ναρκωνόν, συμπεριλαμβανομένων πέραν των 16,000 μαθητών στο Λονδίνο.

Περισσότερα:

Γονείς ψάχνουν απεγνωσμένα τα παιδιά τους που παγιδεύτηκαν στη Σαηεντολογία

Της  Lindsey Bever 
 
Μετάφραση – Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος
 
Στο Λος Άντζελες έχει αναρτηθεί μια πινακίδα η οποία, με φόντο εκατοντάδες φωτογραφίες προσώπων που φέρονται να έχουν αποξενωθεί από τις οικογένειές τους λόγω της εμπλοκής τους στη Σαηεντολογία, γράφει με μεγάλα γράμματα: «Αγαπημένοι μας … τηλεφωνήστε μας».
 
Το σπαρακτικό μήνυμα «εκπέμπεται» στο μέσο μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής στο κέντρο της πόλης, κοντά στα κεντρικά γραφεία των Σαηεντολόγων. Προέρχεται από τον Φιλ και τη Γουίλυ Τζόουνς, πρώην Σαηεντολόγους, οι οποίοι όπως λένε έχουν χάσει κάθε επαφή με τα δύο ενήλικα παιδιά τους, τον Μάϊκλ και την Έμιλυ Τζόουνς λόγω της πολιτικής «αποκοπής» ή αποξένωσης (disconnection) που ασκεί η Σαηεντολογία. 

Περισσότερα:

«Η Σαηεντολογία με εξανάγκασε να κάνω έκτρωση»

Της GabriellaPaiella

Μετάφραση – Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Photo: Getty Images/Getty Images

Η λεγόμενη «Εκκλησία» της Σαηεντολογίας θα βρεθεί και πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης καθώς ακόμα ένα πρώην μέλος της, η Laura DeCrescenzo κατέθεσε μήνυση εναντίον της, με τον ισχυρισμό ότι την εξανάγκασαν να υποβληθεί σε έκτρωση στην ηλικία των 17 ετών.

Περισσότερα:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ ΒΕΛΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ Η FECRIS ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Το Ευρωπαϊκό παράρτημα της «Εκκλησίας» της Σαηεντολογίας στις Βρυξέλλες

Φωτο: Emmanuel Dunand/AFP/Getty Images


Μετάφραση – Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Συγκλονισμένη δηλώνει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Κέντρων Έρευνας και Πληροφόρησης για τις Σέκτες και τις Καταστροφικές Λατρείες (FECRIS, The European Federation of Centres of  Research and Information on Cults and Sects) από την απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου στις Βρυξέλλες στις 11 Μαρτίου 2016, ν’ αθωώσει τη Σαηεντολογία.

Περισσότερα:

Πρώην μέλος της Σαηεντολογίας "καίει" τον Τομ Κρουζ

Τον κατηγορεί ότι παραμελούσε τα παιδιά του

Με την «εκκλησία» της Σαηεντολογίας και τον πιο διάσημο και ένθερμο υποστηρικτή αυτής της οργάνωσης τον Τομ Κρουζ τα έβαλε η ηθοποιός και πρώην Σαηεντολόγος Λία Ραμίνι σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Όλα αυτά ενόψει της κυκλοφορίας του νέου της βιβλίου στο οποίο περιγράφει αυτά που έζησε όσο ήταν μέλος της αίρεσης και αποσπάσματα του οποίου θα προδημοσιεύσει η εφημερίδα New York Daily.

Περισσότερα:

ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΕΦΕΡΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

Janene Pieters, Netherlands  Times

Η «Εκκλησία» της Σαηεντολογίας στο Άμστερνταμ (Φωτογραφία: Wikimedia Commons / Stilgut Assistentin)

Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

Το Ολλανδικό Παράρτημα της «Εκκλησίας» της Σαηεντολογίας  έχει απολέσει το φορολογικό καθεστώς ως «φορέας δημόσιας κοινωνικής πρόνοιας», καθώς και τις συνεπαγόμενες φορολογικές απαλλαγές , ύστερα από απόφαση που εξέδωσε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι, η διάθεση των πανάκριβων σεμιναρίων και «θεραπευτικών» συνεδριών της «Εκκλησίας» αποσκοπούν ξεκάθαρα στην επίτευξη κέρδους και κατά συνέπεια (η Σαηεντολογία) διαγράφεται από τη λίστα των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων των φορολογικών αρχών.

Περισσότερα:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ

Mario Anzuoni/ Reuters

Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι, μια πρόσφατη επιδρομή στο αρχηγείο της «Εκκλησίας» της Σαηεντολογίας στη Μόσχα, έφερε στο φως εξοπλισμό παρακολούθησης στους χώρους συνεντεύξεων των μελών της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι οι μαγνητοσκοπήσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εκβιασμό των οπαδών της «εκκλησίας».

Περισσότερα:

Στα άδυτα της Σαηεντολογίας: Αποκαλύπτοντας τη μυστηριώδη αίρεση

scientol

Μετά την πρόσφατη παρουσίαση του εκρηκτικού ντοκιμαντέρ «GoingClear» του Άλεξ Γκίμπνεϊ στο HBO, αποκαλύφθηκαν κρυφές πτυχές της Σαηεντολογίας, της αίρεσης που τόσο έχει απασχολήσει το παγκόσμιο κοινό με τους διάσημους οπαδούς της.

Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Λόρενς Ράιτ και η HBO χρειάστηκε 160 δικηγόρους προετοιμασμένους να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε αντίδραση από τους Σαηεντολόγους.

Περισσότερα:

Sunday the 21st. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©