Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υπέρ της απομάκρυνσης παιδιών από σεκταριστική κοινότητα

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικύρωσε την περασμένη Πέμπτη την ενέργεια των Γερμανικών αρχών να τοποθετήσουν σε ανάδοχες οικογένειες παιδιά, των οποίων οι γονείς είναι μέλη της κοινότητας «Δώδεκα Φυλές», ύστερα από δημοσιοποίηση στα μέσα ενημέρωσης των άγριων τιμωρητικών ξυλοδαρμών που υφίσταντο.

Περισσότερα:

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαιώνει Έλληνα πατέρα ανήλικων τέκνων

Τοῦ κ. Γεωργίου Κρίππα, Δρ. Συνταγματικοῦ Δικαίου

Ο κ. Γεώργιος Κρίππας

Τό Εὐρωπαϊκό Δικαστήριο Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων δι’ ἀποφάσεώς του ἐκδοθείσης τήν 16 Ἰουνίου 2015, (προσφυγή Νο 74758/11) καταδικάζει τήν Ἑλλάδα γιά παράβαση τοῦ ἄρθρου 8 τῆς Εὐρωπαϊκῆς Συμβάσεως Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων, τό ὁποῖο (ἄρθρον 8) προστατεύει τό δικαίωμα ἐπί τοῦ ἰδιωτικοῦ βίου καί τό ἀπαραβίαστον αὐτοῦ.

Περισσότερα:

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ

court

  Ο Άρειος Πάγος με την υπ' αριθμ. ΑΠ 1088/2013 Ε' Τμ. απόφασή του απεφάνθη μεταξύ άλλων, τα εξής ουσιαστικά:

Συγκεκριμένα το δικαστήριο κήρυ­ξε ένοχο κατηγορούμενο οπαδό των Πεντηκοστιανών για «προσηλυτισμό κατ' εξακολούθηση, και συμμετοχή σε αυτοκτονία» και τον καταδίκασε σε ποινή φυλακίσεως 4 μηνών και χρηματι­κή ποινή τριακοσίων (300) ευρώ ανασταλείσα.

Το σκεπτικό της αποφάσεως έχει ως εξής: «Κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2004 έως τις 15/12/2006, στο χω­ριό. . . Πρώην Δήμου. . . Νομού Ρεθύμνης,

Περισσότερα:

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ»

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
ΕΠΕΙΔΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ; 

ΓΕΩΡΓΟΥ ΚΡΙΠΠΑ
Δρ. Συνταγμ. Δικαίου

 xiliast

 [...]Η προαναφερόμενη περί απαγορεύσεως προσηλυτισμού ελληνική διάταξη έχει φθάσει ως γνωστόν και μέχρι του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και έχει επ’ αυτής εκδοθεί η από 25.5.1993 απόφαση του δικαστηρίου αυτού (υπόθεση Κοκκινάκη κατά Ελλάδος Νομικό Βήμα 42 σελ. 528). 

Δια της προσφυγής του ο Κοκκινάκης (Χιλιαστής καταδικασθείς στην Ελλάδα επί προσηλυτισμώ) προσέβαλε την ελληνική απόφαση του Αρείου Πάγου που επεκύρωσε την καταδίκη του και εζήτησε την ακύρωσή της και την καταδίκη της Ελλάδος, ισχυριζόμενος ότι και η καταδίκη του και η ως άνω ελληνική διάταξη που τιμωρεί τον προσηλυ­τισμό παρεβίασαν το περί θρησκευτικής ελευθερίας άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και άλλες διατάξεις της συμβάσεως αυτής.

Περισσότερα:

Αρχηγός λάτρείας καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξης για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων οπαδών του

Ο 67 χρόνων αρχηγός της λατρείας «Lord our Righteousness» Wayne Bent, ο οποίος αποκαλεί τον εαυτό του «Μεσσία», καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξης για την κακοποίηση νεαρού οπαδού του.
Στις 15 Δεκεμβρίου 2008, Δικαστήριο του Τάος, στο Λας Βέγγας βρήκε ένοχο τον Bent, στην κατηγορία της εγκληματικής σεξουαλικής επαφής με ανήλικο.

Περισσότερα:

«Υπερφίαλος και άτομο με κλονισμένη αξιοπιστία ο Αντώνης Καλογήρου...» αποφάνθηκε το Δικαστήριο

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥ

Μετά από επίπονη και παρατεταμένη δικαστική διαδικασία που κράτησε εφτά ολόκληρα χρόνια, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, αποφάνθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ότι, ο Γκουρού των επωνύμων, όπως ο ίδιος ο εξ Ελλάδος Αντώνης Καλογήρου είχε καυχηθεί ενώπιον του, «είναι άτομο υπερφίαλο και με κλονισμένη αξιοπιστία».

Περισσότερα:

Καταδικάστηκε ο ηγέτης του πνευματικού κινήματος "YOGA"

O Luong Minh Dang, ηγέτης του πνευματικού κινήματος Yoga (Spiritual Human Yoga), έχει καταδικαστεί από τις Βρυξέλλες σε 4 χρόνια φυλάκιση και 10000 ευρώ.

Ο ίδιος βρίσκεται στην Αυστραλία.

LeSoir  jeudi 20/04/2006,p.8                                                                Jean-Pierre Borloo

Σουηδική δικαστική απόφαση KNUTBY

Knutby, μικρή αλλά καταστρεπτική, χριστιανική λατρεία, η οποία οδήγησε σε διάφορες δολοφονίες.

Περίπτωση (case B6665-04): Υποκίνηση δολοφονίας κ.λ.π. (Στοκχόλμη 12 Νοεμβρίου 2004)

Δικαστική απόφαση:
Το Εφετείο επιβεβαιώνει την ετυμηγορία (ref no. 10.019.959 – 103) από το περιφερειακό δικαστήριο
Αποσπάσματα από τα επιχειρήματα της απόφασης

Ποινή (Sara Svensson)
Σύμφωνα με την αναφορά του δικαστικού ψυχιάτρου, η Sara Svensson έχει διαπράξει τις πράξεις κάτω από την επιρροή σοβαρής διανοητικής διαταραχής, κάτι το οποίο φάνηκε και κατά την διάρκεια της εξέτασης.

Περισσότερα:

Οι μάρτυρες του Ιεχωβά δεν είναι χριστιανοί (Γνωμοδότηση τῆς 3.9.2001 τοῦ κ. Εἰσαγγελέως Πλημμελειοδικῶν Σερρῶν)

... «Οἱ Χιλιαστὲς ἤ Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ μὴ δεχόμενοι τὴν θεότητα τοῦ Χριστοῦ, πιστεύοντες αὐτὸν ὡς ἁπλὸν ἄνθρωπο καὶ πὼς εἶναι ἀδελφὸς τοῦ Ἑωσφόρου ἤ παλαιότερα πὼς εἶναι ταυτόσημο πρόσωπο τοῦ διαβόλου δὲν μποροῦν νὰ αὐτοαποκαλοῦνται ὡς Χριστιανοὶ Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ, ἀφοῦ οἱ δοξασίες τους συνιστοῦν βλασφημία τοῦ προσώπου τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ ...

(Γνωμοδότηση τῆς 3.9.2001 τοῦ κ. Εἰσαγγελέως Πλημμελειοδικῶν Σερρῶν. Ἀπόσπασμα ἀπό τὸ Ἐπίσημον Δελτίον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ΕΚΚΛΗΣΙΑ τεῦχος 5ο, Μάϊος 2002, Ἀθῆναι).

Περισσότερα:

Δικαστική απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου της Μεγάλης Βρεατνίας που αφορά τη "Σαηεντολογία"

 Β και Γ (ανήλικοι) (κηδεμονία), σχετικά με
(CS (Civ Div)) Εφετείο (Aστικό Tμήμα)

c.1985

[1985] Οικογενειακός. Νόμος 127

Περίληψη

Θέμα: Οικογενειακός νόμος

Λέξεις κλειδιά: Ανήλικοι, Γονείς, Θρησκείες, Κηδεμονία ανηλίκων

Φράσεις κλειδιά: Κηδεμονία ανηλίκων, Κίνησης Scientology, θεωρήσεις, έφεση.

Περίληψη: Οι κηδευόμενοι ήταν ένα αγόρι ηλικίας δέκα χρονών και ένα κορίτσι ηλικίας οκτώ. Οι γονείς τους ήταν scientologists. Μετά από διάταγμα δικαστηρίου το 1979, δόθηκε στον πατέρα η επιμέλεια των παιδιών.

Το 1981 η μητέρα και ο πατριός παραιτήθηκαν από την scientology. Το 1982, μετά από ένα χρονικό διάστημα, η μητέρα κράτησε τα παιδιά και τα πήρε στις ΗΠΑ. Ο πατέρας εντόπισε τα ίχνη της, και τα παιδιά επέστρεψαν μαζί του στην Αγγλία.

 

Περισσότερα:

Wednesday the 24th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©