"Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ  ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ NARCONON ΚΑΙ CRIMINON"

 
Δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian αναφέρει, ότι, η Σαηεντολογία έχει διεισδύσει στις φυλακές της Βρετανίας χρησιμοποιώντας τα προγράμματα της Narconon και Criminon.

Και τα δυο προγράμματα προσφέρονται στους φυλακισμένους μέσω της αλληλογραφίας τους.

Ενώ οι υπεύθυνοι των φυλακών αντιτίθενται σε αυτή την ενέργεια, δεν μπορούν να επέμβουν στο ταχυδρομείο των φυλακισμένων.

Το Narconcon διδάσκει, ότι, οι χρήστες κοκαίνης detox, μπορούν να αποτοξινωθούν κάνοντας σάουνα πέντε ώρες την ημέρα και λαμβάνοντας μεγάλες δόσεις βιταμινών. Οι εμπειρογνώμονες στην υγεία δηλώνουν, ότι, δεν υπάρχει καμιά επιστημονική βάση για το πρόγραμμα που αναπτύσσεται από την οργάνωση.

Η υπηρεσία φυλακών έχει ζητήσει νομικές συμβουλές, με σκοπό την παρεμπόδιση της αλληλογραφίας των τροφίμων, αλλά αυτό μπορεί να γίνει κατορθωτό, μόνο όταν σχετίζεται με την εθνική ασφάλεια, την πρόληψη του εγκλήματος ή τη προάσπιση της πειθαρχίας. 

Το πρόγραμμα Narconon επίσης, προσπαθεί να ενταχθεί και στα σχολεία. Δυο εκπαιδευτικά ιδρύματα στο Μάντσεστερ και το ανατολικό Λονδίνο, διαβεβαίωσαν τους γονείς, ότι, δεν θα επιτρέψουν την ένταξη στην ύλη του προγράμματος της Σαηεντολογίας.  

Παρά το γεγονός, ότι, «δημοφιλείς» προσωπικότητες όπως ο John Travolta η σύζυγος του Kelly Preston, ο Tom Cruise και η Kirsty Alley, είναι υποστηρικτές του προγράμματος Narconon, η Σαηεντολογία έχει αμφισβητούμενο παρελθόν. Το 1984 στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο Δικαστής κ. Latey είπε: «η Σαηεντολογία είναι και ανήθικη και κοινωνικά αντιπαθητική. Είναι διεφθαρμένη, απαίσια και επικίνδυνη. Είναι διεφθαρμένη επειδή βασίζεται στα ψέματα και στην απάτη».

The Guardian (UK), November 15, 2005

By Diane Taylor and Hugh Muir

 

Πίσω