ΕΝΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΓΚΟΥΡΟΥ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΑ   ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ


Nepal News 23 November 2005

Ο Sun Myung Moon, κατηγόρησε τα Ηνωμένα Έθνη για ανικανότητα, εξαγγέλλοντας την προώθηση ενός εναλλακτικού οργανισμού Universal Peace Federation (UPF), (παγκόσμια ομοσπονδία ειρήνης).

Απευθυνόμενος σε επίλεκτη συνάθροιση ανώτερων πολιτικών, επαγγελματιών, επιχειρηματιών και οπαδών του, στο Διεθνές Κέντρο Συνθηκών Birendra (BICC) στο Κατμαντού την Τρίτη, ο Moon είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν πέτυχαν να διατηρήσουν την ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο, γι’ αυτό και ο οργανισμός του έχει στόχο να συνεργαστεί με τον Ο.Η.Ε για να επέλθει η ειρήνη σε όλη την υδρόγειο.

Ο 85χρονος γκουρού ( ιδρυτής της Ενωτικής «εκκλησίας»), που προσφωνείται από τους οπαδούς του ως «μεσσίας», βρίσκεται αυτήν την περίοδο, σε μια αποστολή ειρήνης, επισκεπτόμενος εκατόν πόλεις σε 67 χώρες του κόσμου.

Για πρώτη φορά εκατοντάδες οπαδοί του και οι διοργανωτές της διάσκεψης στο Νεπάλ, επεφύλαξαν στο Μουν και τη σύζυγό του θερμή υποδοχή.

Αναφέρονται μερικά λόγια για την ζωή του:

Ο Μουν γεννήθηκε στην Ιαπωνία. Σε ηλικία 10 χρόνων ασπάστηκε το Χριστιανισμό. Στη συνέχεια η κομμουνιστική κυβέρνηση της Κορέας τον έστειλε στο κακόφημο στρατόπεδο εργασίας Heung-Nam, όπου οι φυλακισμένοι εργάζονταν μέχρι το θάνατο τους.
Αν και ελεύθερος το 1950, αποβλήθηκε από την Πρεσβυτεριανή «εκκλησία» και διαμόρφωσε δική του οργάνωση.

Όταν ήταν 40 ετών και αφού πήρε διαζύγιο, νυμφεύτηκε την Hak Ja, την έφηβη κόρη του μάγειρα της «εκκλησίας», για να αποκτήσουν 14 παιδιά.
Μετέβη στις ΗΠΑ το 1965 όπου εκεί είχε προβλήματα με τις αρχές.

Υπηρέτησε στις ομοσπονδιακές φυλακές και το 2000, αποκλείστηκε η είσοδος του στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει καταδικαστεί επίσης στην Ιαπωνία, όπου οι οπαδοί του «Moonies»-- λέγεται, ότι, έχουν εξαπατήσει πολλούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Moon ηγείται της Ενωτικής «εκκλησίας» την οποία ίδρυσε το 1954.

http://www.nepalnews.com/archive/2005/nov/nov23/news18.php


Πίσω