"ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ"

Μέλος της «εκκλησίας» της Σαηεντολογίας ο Willem Van καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση, για τη δολοφονία τα Χριστούγεννα του 2003, της Katrein Borré.
Μετά το διαζύγιο των γονιών του, ο Willem που ήταν 13 χρόνων –ήταν ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει.
Σχολιάζοντας την καταδίκη, ερευνητές των λατρειών (cult hunters) επέρριψαν την ευθύνη και στην οργάνωση της Σαηεντολογίας.
Οι Γερμανικές αρχές χαρακτήρισαν τη Σαηεντολογία ως "επικίνδυνη οργάνωση με ολοκληρωτικές τάσεις".
Το 1997, μια κοινοβουλευτική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι, η Σαηεντολογία δεν είναι πράγματι «εκκλησία» αλλά «εμπορική επιχείρηση που καταβροχθίζει τις οικονομίες των μελών της, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημοκρατική κοινωνία της Γερμανίας».
("commercial enterprise that preys upon its members' finances and poses a risk to ").
Στην τελική έκθεση της Βελγικής κοινοβουλευτικής έκθεσης του 1999, η Σαηεντολογία χαρακτηρίστηκε ως «επικίνδυνη και ανατρεπτική λατρεία".
("a dangerous and subversive cult").
Το 2002, οκτώ ανώτεροι υπάλληλοι της Σαηεντολογίας κατηγορήθηκαν για απάτη, εισβολή προσωπικότητας (privacy=μυστικότητας) και παράνομη πρακτική της ιατρικής.
Ο εκ των δημοσίων σχέσεων της οργάνωσης Fabio Amicarellι, PR, υποστηρίζει, ότι, αυτή υπόκειται σε θρησκευτική δίωξη.
Ο ιδρυτής της Σαηεντολογίας Hubbard υποσχέθηκε στους οπαδούς του τις πιο εξαιρετικές ικανότητες: από την τηλεπάθεια, την τηλεκίνηση, μέχρι την έξοδο από το σώμα (exteriorization).
Αυτό το πνευματικό ταξίδι κοστίζει πολλά χρήματα. Σύμφωνα με γαλλική δικαστική έρευνα, η θεραπεία κάθαρσης, κόστιζε 2000 euro τη δεκαετία του '90. Μια εντατική σειρά μαθημάτων : 4000 euro. Μακροχρόνια εβδομαδιαία μαθήματα οδηγιών υψηλού επιπέδου: 15.000 euros. Οι Σαηεντολόγοι που θέλουν να φτάσουν στα πλήρη επίπεδα OT, καταβάλλουν 300.000 euro.
Ο Σαηεντολόγος Τομ Κρουζ από το 1986, έχει προσφέρει μέχρι σήμερα (2005) στην οργάνωση, περισσότερα από 3 εκατομμύριο ευρώ.
Ο Amicarelli αναφέρει: «η Σαηεντολογία είναι η γρηγορότερη αυξανόμενη θρησκεία στον κόσμο». Υπολογίζει, ότι, υπάρχουν 8 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως. Αυτή είναι μια εκτίμηση, επειδή δεν κρατούν κάρτες ιδιότητας μέλους. Στο μικρό Βέλγιο υπάρχουν περίπου 2000 μέλη, σύμφωνα με την Πρόεδρο Myriam Zonnekeyn.

Οι δύο αυτοί αριθμοί αμφισβητούνται. Το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης έχει υπολογίσει πριν μερικά χρόνια, ότι, τα μέλη ήταν μόνο 55.000 στις Η.Π.Α, τη γενέτειρα της Σαηεντολογίας.
Σύμφωνα επίσης με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Γερμανικής υπηρεσίας πληροφόρησης, η Σαηεντολογία διαθέτει 100.000 έως 120.000 μέλη παγκοσμίως.
Η έρευνα αναφέρει : " Ο αριθμός των 8 εκατομμυρίων είναι σωστός εάν καταγράφεται κάθε μεμονωμένο πρόσωπο που διαβάζει οτιδήποτε της οργάνωσης ή συμπλήρωσε το τεστ προσωπικότητας»

Πηγή: Het Nieuwsblad (Βελγική εφημερίδα)
19-11-2005

Πίσω