ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ

 

Μόσχα

Στις 15 Μαίου έγινε συζήτηση στη Δούμα της Μόσχας με θέμα «Καταστροφικές ολοκληρωτικές λατρείες». Όπως ανακοινώθηκε από τον εισηγητή της συζήτησης, Βουλευτή Mikhail-Tarkhanov, ο ίδιος έστειλε γράμμα στον πρόεδρο της Ρωσίας σχετικά με την απειλή για τη δημόσια ασφάλεια της χώρας, από τις δραστηριότητες ολοκληρωτικών και ψευδοθρησκευτικών λατρειών. Στην επιστολή σχολίασε, ότι σήμερα δρουν στη Μόσχα και στην επικράτεια της Ρωσικής ομοσπονδίας, πολλές λατρείες οι οποίες εναντιώνονται στις παραδοσιακές θρησκείες της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τη γνώμη του, η κυβέρνηση και η κοινωνία στη Ρωσία, τείνουν να υποτιμούν τους κινδύνους των ευρύτερα διαδεδομένων λατρειών. Σε ανεπτυγμένες δημοκρατίες όμως και συγκεκριμένα στη Γερμανία και τη Γαλλία, ο κίνδυνος από τις λατρείες αναγνωρίστηκε και αντιτάχθηκαν επιτυχώς οι χώρες αυτές, εναντίον τέτοιων ομάδων όπως είναι η «Εκκλησία της Σαηεντολογίας» και «η Ενωτική Εκκλησία του Μουν».

O Mikhail Moskvina-Tarkhanov  εξέφρασε την άποψη, ότι «ελεύθερη πολιτεία δεν σημαίνει ανοχή σε οποιουδήποτε είδους ασχήμια».

Σε απάντηση προς το γράμμα του βουλευτή, το Συμβούλιο Ασφάλειας της Ρωσίας σχολίασε ότι οι επισημάνσεις ήταν ικανοποιητικές για τη δημιουργία μιας έσω-τμηματικής επιτροπής με σκοπό την ανάπτυξη διεθνούς συνεργασίας καθώς και προετοιμασίας μιας κανονικής νομικής βάσης για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα των καταστροφικών λατρειών.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, αυτή την στιγμή, σχεδόν το 2.5% των Μοσχοβιτών αποκαλούν τους εαυτούς τους προτεστάντες διαφόρων κατηγοριών...  Σύμφωνα με τη γνώμη του βουλευτή και προέδρου της Επιτροπής Δημόσιας Ασφάλειας των νέων,  Mikhail Gersimov, δεν είναι μόνο οι ψυχικά αδύναμοι ή άρρωστοι οι οποίοι καταλήγουν στα «νύχια των καταστροφικών λατρειών».  Πολύ συχνά προσελκύουν στις τάξεις τους ανερχόμενους νεαρούς εργάτες  και μαθητές διασήμων ιδρυμάτων της Μόσχας. Πολλές καταστροφικές λατρείες βρήκαν καταφύγιο στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας αποκάλυψε ο Gersimov. Οι άνθρωποι δεν έχουν αντικειμενικές πληροφορίες για τις καταστροφικές λατρείες ή για τις πραγματικές τους δραστηριότητες. Επομένως, ένα από τα προβλήματα που χρειάζεται να επιλυθούν από τις αρχές είναι η οργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων με επίκεντρο τους νέους. Σύμφωνα με το Mikhail Moskvina-Tarkhanov, η Επιτροπή Εκπαίδευσης του Καπιτωλίου χρειάζεται να μελετήσει  τρόπους έγκαιρης ενημέρωσης για τους νέους ανθρώπους. 

O Mikhail Gerasimov πιστεύει ότι το να εγκαταλείπεις την οργάνωση, είναι σαν να απελευθερώνεις τον εαυτό σου από τη σκλαβιά.  Επίσης αυτοί οι άνθρωποι  χρειάζονται ενσωμάτωση στη ζωή και την κοινωνία. Εκτός από αυτό, μέσα στα πλαίσια της λατρείας, τα παιδιά μεγαλώνουν με αλλοιωμένη συνείδηση. Επομένως και αυτά χρειάζονται βοήθεια. Ολόκληρη η συνάντηση επικεντρώθηκε γύρω από την ανάγκη δημιουργίας ειδικής επιτροπής στη Μόσχα, η οποία θα έχει τη δύναμη να διατυπώνει θέματα προς  κοινή αντιμετώπιση, ενάντια στη δράση των καταστροφικών λατρειών. 

 

Friedrich Griess

http://www.regions.ru/newsarticle/news/id/756623.html

http://www.atheism.ru/archive/text/438.phtml.

August 06,2003

Πίσω