ΚΕΝΤΡΟ “ΆΓΙΟΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΤΗΣ ΛΥΩΝ»
ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΝΕΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΩΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΤΒΟΡΚΙΝ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ

Μετά από μια επικριτική εκπομπή στη Ρωσική Τηλεόραση, ο αρχηγός του Συνδέσμου Νεοπεντηκοστιανών Σεργκέι Ραϊακόφσκυ, ανακοίνωσε, ότι, «ο καθηγητής Ντβόρκιν χρειάζεται να τεθεί ενώπιον του Κυρίου».
Στις 3 Απριλίου το κανάλι ΝΤΒ (ένα από τα τρία μεγαλύτερα κανάλια που εκπέμπουν σ’ ολόκληρη τη Ρωσία) μετέδωσε την εκπομπή ( Αντι-παράθεση (που ήταν αφιερωμένη στο Κίνημα των Νεοπεντηκοστιανών της Ρωσίας. Η εκπομπή συζήτησε μεθόδους διανοητικής μεταχείρισης που χρησιμοποιούνται στις Νεοπεντηκοστιανές λειτουργίες, πρόβαλε αφηγήσεις από θύματα αιρέσεων και έδωσε το λόγο σε ειδικούς. Οι θεατές μπορούσαν να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από Νεοπεντη-κοστιανές λειτουργίες, που προκαλούσαν σοκ σε όλους. Επίσης η εκπομπή ανέφερε με λεπτομέρειες την ιστορία της φρικαλέας δολοφονίας ενός εξάχρονου κοριτσιού, από τη μητέρα, τη γιαγιά του, καθώς και από δύο βοηθούς πάστορα Νεοπεντηκοστιανής αίρεσης της Μόσχας, οι οποίοι ήταν πεπεισμένοι, ότι, σκοτώνοντας το σώμα της θα έσωζαν τη ψυχή της.
Στις 18 Απριλίου, εμφανίστηκε σε σελίδα συζητήσεων της ΝΤΒ στο Ίντερνετ, ένα μήνυμα, που παρέθετε αποσπάσματα μιας δημόσιας ομιλίας του Σεργκέϊ Ραϊακόφσκυ- Προέδρου του «Συνδέσμου Χριστιανών της Ευαγγελικής Πίστης Ρωσίας» που περιείχε απειλές κατά της ζωής του καθηγητή Αλεξάνδρου Ντβόρκιν- ενός από τούς ειδικούς σε θέματα καταστροφικών λατρειών που μίλησαν στην εκπομπή.
Μεταξύ άλλων ο Ραϊακόφσκυ είπε: «Νομίζω η απάντησή μας σ’ αυτή την εκπομπή θα είναι περισσότερο από επαρκής. Ο κ. Ντβόρκιν αναμφίβολα παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην έξαρση του θρησκευτικού φανατισμού. Καταλαβαίνουμε ότι ο Ντβόρκιν είναι απλώς ένας άνθρωπος που αναμφίβολα χρειάζεται να τεθεί ενώπιον του Κυρίου». «Σε συνάρτηση με την όλη κατάσταση τα λόγια του Νεοπεντηκοστιανού ηγέτη γίνονται ξεκάθαρα κατανοητά ως μια απευθείας απειλή κατά της ζωής μου» σχολίασε αργότερα ο Καθηγητής Ντβόρκιν. « Η πιθανότητα κάποιος από τούς πολυάριθμους οπαδούς του κ. Ραϊακόφσκυ, να πάρει τα λόγια του ως μια απευθείας εντολή και να προσπαθήσει να με στείλει στον Θεό, αφαιρώντας μου τη ζωή είναι πολύ μεγάλη» υπογράμμισε ο καθηγητής.
 

Πίσω