ΛΑΤΡΕΙΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ BESLAN

Άρθρο της Moscow Times που αναφέρεται σε μια νέα πασίγνωστη λατρεία στη Ρωσία για την οποία γίνεται μεγάλη συζήτηση κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Τουλάχιστον 11 μητέρες παιδιών που χάθηκαν στη φονική επίθεση σε Σχολείο του Beslan τον περασμένο χρόνο, έχουν στραφεί σε μια λατρεία που υπόσχεται ν’ αναστήσει τα νεκρά παιδιά έναντι χρημάτων.
Για τις πληροφορίες αυτές η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει γιατί δεν έχει καταγγελίες.
Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης των τρομοκρατών, σκοτώθηκαν 331 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και 186 παιδιών.
Μητέρες θυμάτων του Beslan παρευρέθηκαν σε μια συγκέντρωση 400 οπαδών της λατρείας με ηγέτη τον GrigoryGrabovoi.
"Πιστεύω στο θαύμα της ανάστασης είπε μια από τις μητέρες των αδικοχαμένων παιδιών, που στάθηκε δίπλα στην εξέδρα του Grabovoi.
" Συνήθιζα να διαβάζω παραμύθια με νεράιδες και μαγικά στα παιδιά μου. Φρόντισα να πιστέψουν και στον Θεό", είπε,σε μια παρουσίαση στη τηλεόραση NTV. "Θα ακολουθήσουμε αυτήν την πορεία μέχρι το τέλος για χάριν των παιδιών μας."
Ο Grabovoi υποσχέθηκε ότι τα παιδιά του Beslan θα αναστηθούν τον Οκτώβριο, μετέδωσε η εφημερίδα lzvestia.
Προσφέρει στους ανθρώπους τη δυνατότητα ν’ αναστήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και δεν αποδέχεται την ευθύνη για την αποτυχία, αναφέροντας, ότι, «οι νεκροί καμία φορά αρνούνται να αναστηθούν ή ανασταίνονται σε άλλα μέρη του κόσμου ή στα σώματα άλλων ανθρώπων».
Αντιπρόσωποι διάφορων λατρειών εμφανίστηκαν στο Beslan αμέσως μετά την τραγωδία. Η ομάδα του Grabovoi, που προσφέρει ξεκάθαρα την ανάσταση των νεκρών παιδιών, φαίνεται να έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο στους θλιμμένους γονείς.
Το γραφείο του Grabovoi προγραμματίζει τις συνεδριάσεις του με κόστος 1.000 ρουβλιών ($35) ανά άτομο για μια συνεδρίαση και μέχρι 40.000 ρουβλιών ($1350) για μια μεμονωμένη συνέντευξη.
Πριν από την τραγωδία του Beslan, ο Grabovoi πρόσφερε έναν τυποποιημένο κατάλογο παραφυσικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των υποσχέσεων θεραπείας του καρκίνου και "βελτίωσης των γεγονότων."
Στα τέλη του 2002, μιλώντας στα Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης υποσχέθηκε να αναστήσει όσους είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια της ομηρίας στο θέατρο Dubrovka της Μόσχας.
Ο καθηγητής Αλέξανδρος Dvorkin είπε ότι οι καταστροφικές λατρείες βασανίζουν τους ανθρώπους με συναισθηματικό κλονισμό. "Κατόπιν είναι ευκολότερο να πιστέψουν σε οτιδήποτε".

Cult Promises to Resurrect Beslan Children
(The Moscow Times, No. 3259, Sept. 23-25)
By Nabi Abduaev STAFF WRITER

Πίσω