ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ "ΣΤΑΘΜΟ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ"!

Ο Edir Macedo, ο ηγέτης μιας από τις μεγαλύτερες «Ευαγγελικές» (μάλλον, πεντηκοστιανές) «εκκλησίες» της Βραζιλίας (Universal Church of the Kingdom of God) θεώρησε ότι του κήρυξαν "πόλεμο", μετά τις κατηγορίες, ότι η οργάνωσή του έχει μαζέψει τρισεκατομμύρια δολάρια από δωρεές που προορίζονταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τον Αύγουστο του 2009 - και ύστερα από έρευνα 10 χρόνων – απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 10 ηγετικά στελέχη της «εκκλησίας» - συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή και ηγέτη, πάστορα Edir Macedo - οι κατηγορίες αφορούσαν απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σύμφωνα με αναφορά του εισαγγελέα του Σάο Πάολο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δωρεές των πιστών χρησιμοποιούνταν για την αγορά κοσμημάτων, ακινήτων και αυτοκινήτων.

"Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι χρησιμοποιούσαν τα χρήματα από τις δωρεές για προσωπικά συμφέροντα" είπε ο εισαγγελέας.

Ο «επίσκοπος» Macedo τύπωσε ένα φυλλάδιο και το μοίρασε στους πιστούς της τεράστιας «εκκλησίας» χωρητικότητας 11.000 ατόμων στο Ρίο ντε Τζανέιρο, με τίτλο «ο διωγμός μας δίνει εμπειρίες».

Η είδηση κυριάρχησε σε όλα τα πρωτοσέλιδα της Βραζιλίας, ενώ μία εφημερίδα του Ρίο είχε ως τίτλο της: «Είναι αμαρτία να κλέβεις». Το τζετ του επισκόπου, αξίας $ 45 εκατ., έχει γίνει το πιο ορατό σύμβολο του σκανδάλου..

Η «εκκλησία» διδάσκει το θεσμό της δεκάτης και τηρεί την αρχή «θεολογία της ευημερίας», σύμφωνα με την οποία, εάν έχεις πίστη και είσαι αφιερωμένος στην «εκκλησία», θα ανταμειφθείς με υλική ευημερία.

Κατά τη διάρκεια, του περσινού καρναβαλιού του Ρίο, μία γνωστή ομάδα samba είχε φτιάξει μία πινακίδα  που έγραφε: «Ο Ιησούς είναι ο δρόμος και ο «επίσκοπος» Macedo ο σταθμός διοδίων!"

 

ΠΗΓΗ: http://redskywarning.blogspot.com/

Πίσω