ΧΩΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ «ΑΙΡΕΤΙΚΗ»» ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η «εκκλησία» του Grace Gospel, η βασισμένη στο Hillcrest η οποία χαρακτηρίζεται ως αίρεση από την τοπική κοινωνία και τα μέσα, της έχει ζητηθεί να εγκαταλείψει τρείς διαφορετικούς τόπους διεξαγωγής συναντήσεων κατά τον περασμένο χρόνο.

Τα σχολείο Pinetown, το ξενοδοχείο Assagay και το ξενοδοχείο Westville έχουν σταματήσει να είναι τόποι διεξαγωγής συγκεντρώσεων της Grace Gospel, παρά το γεγονός ότι η οργάνωση ενοικίασε τους χώρους αυτούς. Οι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν ότι δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί της.

Το Νοέμβριο του τελευταίου χρόνου, η εφημερίδα Independent δημοσίευσε λεπτομερείς αναφορές για τις δραστηριότητες της Grace Gospel, η οποία κατηγορήθηκε για άσκηση ψυχολογικής βίας σε μέλη της, για διευθέτηση γάμων και για πίεση νέων μελών για να τους απομακρύνουν από τις οικογένειές τους.

Ο διευθυντής του σχολείου Pinetown ανέφερε ότι η ενοικίαση τερματίζεται.

Το σχολείο, το οποίο έχει δώσει στην «εκκλησία» δύο μήνες προθεσμία, δεν ανανέωσε την ενοικίαση, επειδή «έχουμε λάβει παράπονα σχετικά με την «εκκλησία» και απλώς δεν θέλουμε να εμπλακούμε με αυτούς» ανέφερε ο Διευθυντής του σχολείου.

«Δεν θέλουμε συνεργασία μαζί τους. Δεν είναι ωραίο για ένα σχολείο να είναι συνδεδεμένο με τέτοιου είδους πράγματα».

Φήμη

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Assagay ανέφερε ότι δεν είχε ιδέα για τη φήμη της οργάνωσης αυτής, όταν συμφώνησε μαζί της να της το ενοικιάζει για να χρησιμοποιεί το χώρο του.

«Είμαστε χριστιανοί εδώ και νομίζαμε ότι κάναμε μια καλή πράξη με το να αφήσουμε αυτή την «εκκλησία» να χρησιμοποιεί το συνεδριακό μας χώρο. Στην πραγματικότητα όμως κάναμε το αντίθετο», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου του οποίου ο χώρος χρησιμοποιήθηκε τον Φεβρουάριο, ανέφερε, «Έχω λάβει μηνύματα από ανθρώπους με πληροφορίες σχετικά με την «εκκλησία» και για πράγματα για τα οποία δεν είχα ιδέα. Οι κατηγορίες ήταν ισχυρές, αλλά δεν ήταν προσβλητικές».

«Επίσης, έκανα και τη δική μου έρευνα και σοκαρίστηκα από το τι βρήκα. Αποφάσισα, ότι χρειάζεται να προστατεύσω την επιχείρησή μου. Δεν θέλω να έχω τη φήμη, ότι είμαι ένας υποστηρικτής μιας αίρεσης».

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Westville, επιβεβαίωσε, ότι η  συμφωνία είχε τερματιστεί.

«Ασχοληθήκαμε με το θέμα και η «εκκλησία» δεν πραγματοποιεί πλέον συναντήσεις στο ξενοδοχείο».

Μια ομάδα γονιών σχημάτισε ένα όμιλο και έχει δημιουργήσει ένα διαδικτυακό τόπο δημόσιας συζήτησης.

 

Μαρτυρίες

Σε δυο μέλη της ομάδας γονιών έχει ζητηθεί να μιλήσουν για τα γεγονότα και να υποβάλουν μαρτυρίες για τις προσωπικές εμπειρίες τους με την ομάδα Grace Gospel.

http://www.iol.co.za/index.php?set_id=1&click_id=13&art_id=vn20100313101125991C697270

Μετάφραση: Χριστοφόρος Παρίσης

Πίσω